De ce aleg părinții studii internaționale pentru copii

Tot mai mulți părinți își doresc studii internaționale pentru copiii lor. Iată de ce!

Odată cu creșterea economiei globale, este de așteptat ca studenții și elevii să își dorească să locuiască, să studieze și să lucreze în străinătate. A învăța în străinătate este o modalitate foarte bună de a-ți spori șansele la o carieră de succes și desigur, de a-ți îmbunătăți semnificativ cunoștințele de limba străină. Din acest motiv, a urma studii în străinătate este o experiență greu de egalat.

Conceptul de a învăța în străinătate este apreciat de părinți din întreaga lume așa cum arată un recent studiu efectuat de către banca HSBC. Rezultatele studiului arată faptul că 42% din părinți sunt dispuși să-și trimită copiii la studii în străinătate, în creștere de la 35% în 2016. De fapt, toate cele 15 țări incluse în studiu au arătat o creștere semnificativă a interesului pentru cursuri în străinătate.

Studiul HSBC demonstrează faptul că experiența unui curs în străinătate este esențială pentru copiii ce doresc să își construiască o carieră internațională. Această experiență poate influența în mod pozitiv elevul și este o investiție importantă pentru o carieră globală de succes. Iată doar câteva dintre motivele pentru care tot mai mulți părinți investesc în cursuri în străinătate pentru a îmbunătăți șansele copiilor de a avea succes în viitor.

 

Îmbunătățirea cunoștințelor de limbă străină

A urma cursuri în străinătate este cea mai buna modalitatea de a te expune unei limbi străine noi. Pentru aproape jumătate dintre părinții care iau în calcul o universitate în străintate pentru copiii lor, îmbunătățirea abilităților lingvistice este motivația principală. Abilități lingvistice multiple, respectiv cunoașterea mai multor limbi străine este o abilitate care poate deschide multe uși!

parintii aleg cursuri internationale pentur copiii lor

 

Schimb cultural

Cea mai bună metodă de a te familiariza cu diferitele culturi din jurul lumii este să iei contactul direct cu acestea. A putea să înțelegi substraturile culturale diverse și a putea să interacționezi cu persoane din medii culturale diferite sunt abilități esențiale pentru o carieră globală. Înțelegând modul în care văd lumea și felul în care percep diferențele culturale, copiii vor deprinde cunoștințe esențiale de comunicare în medii multiculturale.

 

Mediu de lucru internațional

Companiile din ziua de azi devin tot mai internaționale și, pentru a fi competitivi, candidații trebuie să vorbească fluent mai multe limbi și să aibă experiență de lucru internațională reflectată în CV-ul lor. Alegând o tabără în străinătate, oferi copilului tău un avantaj în procesul de deprindere a aptitudinilor lingvistice și culturale de care vor avea nevoie pentru a excela în orice situație.

 

Pregătirea experienței unei universități în străinătate

Alegerea de a-ți trimite copilul la universitate în străinătate poate sa fie primul pas în asigurarea succesului său viitor. Însă un curs în străinătate precum o tabără internațională este modalitatea ideală de a-l pregăti pentru experiența de la universitate prin faptul că îl ajută mai întâi să-și perfecționeze abilitățile lingvistice.

În cadrul unei tabere internaționale copiii se pot pregăti pentru examene precum IELTS si Cambridge, ambele fiind certificate oficiale de cunoștințe lingvistice de limba engleză, ce pot avea un rol definitoriu în admiterea la universitatea internațională aleasă.

Mai mult, prin faptul că urmează un curs în străinătate, copilul va avea oportunitatea de a descoperi un oraș nou și de a întâlni oameni din întreaga lume, ceea ce ajută în pregătirea unei experiențe universitare memorabile, mai ales dacă va alege să studieze în respectivul oraș.

 

Aptitudini noi și mai multă încredere

Călătoriile și studiile în străinătate reprezintă un rol important în lărgirea orizonturilor unei tinere persoane și îi asigură totodată setul necesar de aptitudini pentru viitor. Faptul că te poți simți comfortabil vorbind o nouă limbă într-un oraș nou în timp ce cunoști oameni noi din întreaga lume poate părea greu de imaginat însă întreaga experiență este de fapt o metodă prin care copiii ajung să se simtă mai comfortabil utilizând limba străină, mai încrezător în sine într-un mediu internațional și mult mai pregătiți să dea piept cu noile rigori academice și profesionale din viața lor.

Alege acum un curs în străinătate sau o tabără internațională pentru copilul tău. Rezervă acum!

 

Acest text a fost tradus și adaptat de pe blogul EF.