Liceu în străinătate – Torbay

 • Liceu în Torbay, Anglia

Torbay este o stațiune pe coasta de Sud Vest a Angliei atrăgătoare atât pentru britanici cât și pentru turiști, cu plaje cu nisip, palmieri și o atmosferă perfectă pentru învățare. Castelul unde se află liceul internațional EF domină centrul orașului și se află la distanță mică de mers pe jos de locurile de petrecere a timpului liber și de plajă.

O comunitate plină de istorie

Torbay se află în Devon, ținut idilic din sud-vestul țării. A fost o destinație favorită pentru englezi încă de la sfârșitul secolului 18. Fiind alcătuit din orășele cu ieșire la mare Paignton, Torquay și Brixham, Torbay formează „Riviera Engleză”, cu peste 22 de kilometri de plaje cu nisip auriu. Zona este binecuvântată de un climat blând și cel mai mult soare din Anglia. Dacă alegi un curs de limbă engleză la Torbay sau cursurile de liceu în străinătate oferite de EF la International Academy, vei avea parte de tot ce e mai bun: vreme și împrejurimi frumoase, facilități de top la școală și un mediu sigur, curat și liniștit.

Campusul liceului EF Torbay

Campusul liceului privat EF Academy Torbay este amplasat într-un castel modernizat, pe un deal cu priveliște asupra orașului – stațiune Torquay. În 2012 clădirea campusului a fost inaugurată beneficiind de dotări de ultimă generație, săli de clasă multimedia, centru tehnologic, laboratoare interactive pentru științe, studiouri speciale pentru arte, spații comune studențești și zone special dedicate studiului.

Poziționare ideală

“Castelul”, așa cum este numit campusul construit în 1830 dar bineînțeles modernizat – accentuează latura istorică și tradițională a Torbay. Înăuntrul școlii, există acces wireless la internet, îmbunătățiri high-tech, laboratoare de științe moderne, laboratoare pentru studiul limbilor străine, dar și clase dotate cu echipamente interactive și multimedia. Mai mult, școala are o cantină și o bibliotecă proprie. Elevii care studiază la acest liceu internațional se pot relaxa în sălile special amenajate pentru ei, iar programele de activități extra-curiculare oferă o varietate largă de opțiuni – de la echitație, la wind-surf sau muzică și multe altele.

Clasele sunt spațioase și luminoase, laboratoarele multimedia și cele de științe sunt echipate modern, iar zonele de învățare individuală sunt liniștite, oferind elevilor un spațiu comfortabil în care pot studia.

Cazare

Aveți posibilitatea de a alege cazarea în reședința din campusul școlii sau la o familie gazdă din apropiere, într-o cameră twin sau triplă, unde locuiesc şi alți elevi care studiază la Academia Internațională EF Torbay.

În campus, elevii sunt în grija permanentă a personalului de la școală, personal cu o calificare înaltă, care sunt acolo 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână pentru a avea grijă de elevi. Elevii locuiesc alături de colegii de la liceul EF şi au acces la zone comune de relaxare, o cafenea și o serie de alte zone adecvate pentru studiu sau întâlnirea cu prietenii. Sunt incluse micul dejun, prânzul și cina și fiecare masă oferă o varietate de opțiuni pentru a se potrivi preferințelor diferite ale elevilor.

O alta variantă de cazare este familia gazdă. Astfel, elevii sunt plasați la o familie cu experiență, experimentată în găzduirea și îngrijirea elevilor internaționali. Elevii interacționează directă cu stilul de viață şi cultura britanică; mai mult se bucură de confortul unei familii departe de casă. Toate mesele sunt servite de către familia gazdă, cu excepția prânzului în timpul săptămânii, care este oferit la școală.

Orice opțiune de cazare ați alege, elevii vor avea contact continuu cu un consilier de ghidare şi orientare, a cărui responsabilitate este de a ajuta elevii cu orice probleme care pot apărea. Pentru școlă este foarte important ca toți elevii să se simtă bine, în siguranță și să se acomodeze cât mai repede noului stil de viață, fie cel din cămin, fie cel din familia gazdă.

 • Liceu in Anglia
 • Liceu in Anglia
 • Liceu in Anglia
 • Liceu in Anglia

Rezultate dovedite

Liceul internațional EF din Torbay este o școală acreditată pentru a susține examenul internațional de bacalaureat. Studenții au rezultate foarte bune, care sunt dovedite atât prin rezultatele la examene, cât și prin admiterea la universități de top din străinătate. Atenția individuală pe care o primesc de la profesori i-a ajutat să obțină un procentaj de absolvire de 94% la examenle A-level. Elevii din Torbay au urmat ulterior cursurile universităților din Cambridge, London School of Economics, Imperial College London etc.

Atmosfera academică dar și cosmopolită a liceului din străinătate EF International Academy Torbay atrage studenți din jurul lumii. Absolvenții liceului internațional EF Torbay sunt acceptați la unele dintre cele mai prestigioase universități din Marea Britanie precum Oxford, Cambridge sau London School of Economics precum și din Statele Unite ale Americii, Elveția sau alte părți ale lumii. Foarte important este aspectul social – elevii liceului internațional EF International Academy Torbay strâng legături și prietenii ce se păstrează uneori pentru tot restul vieții.

Programa Academică

Elevii de la liceul internațional din Torbay, pot alege programe ce duc la obținerea prestigioaselor A-Levels sau International Baccalaureate. Ambele sunt programe foarte solicitante ce se întind pe durata a doi ani, pentru elevi cu vârste între 16 și 19 ani – rezultatul acestor studii internaționale, adică diplomele A-Level sau IB sunt acceptate de universități de top din toată lumea. Totodată, elevii pot alege programme de pregătire pentru liceu în străinătate, pentru a-și perfectiona limba engleză sau cunostiintele academice înainte de începerea acestor programe de studii în străinătate foarte solicitante.

Școala EF Torbay este foarte căutată, aducând laolaltă elevi din întreaga lume, într-un mediu cu adevărat internațional.

 

Dacă doriți mai multe informații despre liceu din străinătate din Torbay și costurile aferente, ne puteți contacta folosind formularul de contact.

Alte destinații în străinătate: liceu în Oxford (Anglia) și liceu în New York (SUA).

Solicită mai multe informații

O broșură electronică poate fi primită prin email.

Facilităţile liceului EF Torbay, Anglia:

 • echipament pentru săli de clasă multimedia
 • acces la internet WiFi
 • laborator de ştiinţă complet echipat
 • săli de calculatoare de ultimă generaţie
 • studio de artă
 • zone de studiu
 • zone de relaxare pentru elevi
 • centru de fitness în apropiere
 • centru de yoga şi dans în apropiere
 • facilităţi sportive în apropiere
Ce este inclus în taxele de şcolarizare:
 • calendar academic complet
 • tutoriale la intervale de timp regulate pentru a urmări progresul academic
 • plasament universitar garantat
 • pregătire universitară și consiliere cu un consilier universitar personal
 • vizită la universități și colegii de specialitate
 • taxa de examinare pentru un examen IELTS sau TOEFL
 • cazare în camere duble la familii gazdă
 • mic dejun, prânz şi cină
 • cazare în triple sau twin în campus – pentru un supliment

Proiecte academice

Varietatea cluburilor și activităților ajută la dezvoltarea spiritului de conducere, a abilităților de lucru în echipă și interpersonale, dar de asemenea și la cultivarea creativității și promovarea diversității culturale. Cluburile sunt de asemenea o modalitate excelentă pentru elevi să își facă prieteni noi și să se distreze. Cluburi organizate pentru studenți și activitățile școlare includ:

 • Cluburi sportive: fotbal, baschet, tenis, înot, alergare, tenis de masă, badminton, surf, ciclism, alpinism, drumeții, navigație
 • Cluburi sociale: film, literatură științifico-fantastică, teatru, pian, arte vizuale, fotografie, șah, cor, gătit, gradinărit
 • Cluburi academice: Model UN, spaniolă, dezbateri, matematică, afaceri, limbi antice
 • Lunar New Year Festival
 • Olimpiade sportive
 • Petreceri de bun venit, petreceri de absolvire și balul verii
 • Zile internaționale
Reuşitele elevilor
 • Premiul Duke of Edinburgh
 • UKMT Senior
 • Mathematics Challenge
Acreditări

ib-world-school-logo-1-colourBACacreditare tabere internationaletabara internationala english uk acreditare

Liceul privat EF Torbay din Anglia este o şcoală IB World, autorizată pentru a oferi diploma internaţională de bacalaureat. Pentru mai multe informaţii despre IB şi programele sale vizitaţi www.ibo.org. Cursurile de liceu în străinătate oferite de către EF International Academy sunt acreditate de catre British Accreditation Council și British Council. Liceul particular EF Torbay din Anglia este membru al English UK.