10 comori ascunse din Dublin

Pentru o experiență irlandeză autentică, schimbă obiectivele turistice clasice din Dublin, cum ar fi Guinness Storehouse și Grafton Street, cu această selecție de locuri mai puțin cunoscute – comori ascunse pe care le are de oferit orașul.

1. Marsh’s Library

Orice vizitator în Dublin sigur face o plimbare la Biblioteca de la Trinity College – este o priveliște frumoasă, dar nu este chiar o comoară ascunsă. În schimb, mergi la Marsh’s Library pentru o experiență diferită, această bibliotecă istorică fiind mai izolată. Această clădire din secolul XVIII este adesea ignorată de turiști în favoarea vecinei sale, Catedrala Sf. Patrick, dar peste 20.000 de cărți rare și manuscrise se găsesc pe rafturile sale vechi de stejar. De asemenea, aici sunt găzduite adesea prelegeri și expoziții.

2. Biserica St. Michan

Din exterior, această biserică arată destul de plictisitor în comparație cu o parte din arhitectura istorică elegantă a Dublinului, dar în interior lucrurile devin cu adevărat interesante. Zeci de sicrie stau într-o criptă de sub biserică, fiecare adăpostind o mumie. Unele dintre sicriele din criptă se degradează, așa că dacă urmezi treptele înguste de piatră în subsol, poți arunca o privire la cadavrele bine conservate.

3. Grădinile Iveagh

Pentru un spațiu verde în oraș în care să te relaxezi, mergi la Iveagh Gardens. Grădinile au fost cândva gazonul contelui de Clonmell, dar, după o istorie ce cuprinde diferiți proprietari, în 1991 grădinile au fost dăruite statului de către familia Guinness și făcute publice. Labirintul, grădina scufundată, rozariul, grădina americană și fântânile impresionante au fost restaurate și conservate. Preferată de localnici, deoarece este mult mai puțin populară în rândul turiștilor care se îngrămădesc în St Stephen’s Green din apropiere, este mai probabil să te bucuri de puțină pace și liniște aici.

4. Îmbrăcăminte vintage la Lucy’s Lounge

În inima popularei zone Temple Bar, Lucy’s Lounge este un loc ce nu trebuie ratat, mai ales de fanii îmbrăcămintei vintage sau a cumpărăturilor ciudate – chiar și doar vizitarea acestui magazin inspirat de Alice în Țara Minunilor este o adevărată experiență! Mult mai mult decât un magazin obișnuit, aici camerele sunt pline de îmbrăcăminte vintage și articole de uz casnic. Oferă chiar și cursuri gratuite de cusut!

5. Arborele flămând (The Hungry Tree)

Platanii londonezi au fost plantați de mult în orașele mari, deoarece cresc bine în zonele poluate și pot ajuta la calitatea aerului. La cea mai veche facultate de drept din Irlanda, King’s Inns, un exemplar vechi de 80 de ani a crescut atât de mare încât a îmbrățișat o bancă veche de fier, înfășurând încet scaunul în coajă și făcând să pară că trunchiul noduros consumă banca! Distractiv de vizitat, dar probabil cel mai bine este să nu iei loc.

6. George’s Street Arcade

Încântătoarea Arcadă George’s Street oferă o experiență de cumpărături cu adevărat culturală. În această piață victoriană închisă, nici măcar două dintre tarabele independente de tip boutique nu vând același lucru. Arcada este plină de istorie; este primul centru comercial al Irlandei, cu cea mai lungă tradiție din Europa și este deschis din 1881. Comercianții locali își etalează produsele, de la bijuterii și suveniruri până la îmbrăcăminte și muzică, în timp ce tarabele cu mâncare locală fac ca locul să miroasă absolut delicios.

7. Sălile de Ceai din Phoenix Park

În loc să te oprești să-ți iei doza de cofeină în oraș, mergi la Sălile de Ceai Victoriene din Phoenix Park pentru o ceașcă de cafea și o felie gustoasă de tort cu o priveliște frumoasă. Gustările sunt pregătite zilnic la fața locului (și sunt disponibile o mulțime de opțiuni vegane și fără gluten și lactate!) pentru a fi savurate în frumoasa clădire de epocă sau în aer liber în parc.

8. Vizitează Centrul de Patrimoniu al Colegiului Regal al Medicilor

Exponatele regăsite la Centrul de Patrimoniu al Colegiului Regal al Medicilor din Irlanda merită să fie vizitate. Centrul de cercetare se concentrează pe istoria medicinei din Irlanda, iar colecția se mândrește cu o varietate de artefacte neobișnuite și ciudate, inclusiv periuța de dinți a lui Napoleon Bonaparte și o serie de instrumente medicale istorice care te vor face recunoscător pentru medicina modernă.

9. Fă o excursie de o zi în Kilkenny

Kilkenny este renumit pentru clădirile sale și pentru castelul medieval, orașul fiind denumit timp de secole „Orașul de marmură”. Străzile medievale și decorul de pe malul râului se îmbină frumos cu galeriile de artă contemporană și cu faimoasele centre de design. Fiind un centru de artă și meșteșuguri irlandeze, vei găsi aici unii dintre cei mai talentați meșteșugari din Irlanda.

10. Școala de vară EF Dublin

Dublin este mândria Insulei de Smarald și centrul tradiției literare irlandeze. Orașul este un centru cultural de mare importanță și totodată un loc foarte animat, așadar programul include obiective atât culturale cât și distractive.

Tabăra de două săptămâni din Dublin, Irlanda, include 26 de sesiuni săptămânale de limba engleză în cadrul Dublin College și se desfășoară în perioada 1 august – 14 august 2023.