10 filme internaționale care te vor ajuta să înveți o limbă străină

Vizionarea filmelor într-o limbă străină necesită adesea o concentrare mai mare decât de obicei, mai ales dacă limba respectivă este nouă pentru tine. Merită totuși, deoarece vizionarea de filme din diferite părți ale lumii poate fi o experiență care te va îmbogăți. Vei câștiga o nouă perspectivă către o nouă cultură, mai ales că filmele internaționale tind să fie mai creative, concentrându-se pe probleme mai complexe, cu care te poți identifica, în comparație cu marile filme de la Hollywood.

Poate fi foarte benefică și pentru învățarea limbilor străine – vei asculta conversații in situ (oarecum), vei învăța pronunții și termeni noi, totul în timp ce te relaxezi în fața televizorului.

Filme internationale invata o limba straina 271120

Unele dintre cele mai bune filme din ultimul timp au fost filme în limbi străine (dacă ne gândim la Parasite), așa că iată câteva pe care le poți viziona astăzi:

1. Warehoused (Almacenados) (2015) – Spaniolă

Warehoused (Almacenados) este o comedie încântător de absurdă și emoționantă, despre un angajat care va intra în curând la pensie și tânărul care îl va înlocui, a cărei acțiune are loc pe parcursul a cinci zile la locul de muncă. Povestea este ușor de urmărit, foarte amuzantă, iar limbajul nu este complicat. Indiferent dacă limba spaniolă este nouă pentru tine sau o vorbești fluent, este o bucurie totală să vizionezi acest film.

2. Happy as Lazzaro (2018) – Italiană

Amplasat în zona rurală italiană din anii ’70, Happy as Lazzaro este un film plin de întorsături bizare de situație. Lazzaro, un tânăr țăran italian, și familia sa sunt exploatați de o marchiză. Lazzaro se împrietenește cu fiul marchizului și cei doi pun la cale tot felul de răutăți. Este o frumoasă portretizare a vieții în superba zonă rurală italiană, deși un pic excentrică.

3. Jiro Dreams of Sushi (2011) – Japoneză

Jiro Ono este o comoară națională în Japonia din motive întemeiate – este un maestru sushi și proprietarul unui restaurant cu trei stele Michelin. El este un perfecționist, în timp ce fiul său cel mare, Yoshikazu, are probleme în a se ridica la nivelul renumelui tatălui său. Vei afla multe despre sushi în acest film documentar și totodată vei învăța multe despre cultura și limbă japoneză, desigur.

4. Aquarius (2016) – Portugheză

Dacă vei viziona doar un singur film din această listă, ar trebui să fie Aquarius, un film multi-premiat. Clara, un critic de muzică pensionar, promite să locuiască în apartamentul ei din Recife, Brazilia, până când va muri. Tensiunile cresc pe măsură ce o companie cu planuri de reamenajare o presează să plece. Ghidată de o puternică performanță a superstarului brazilian Sônia Braga, povestea este ușor de urmărit, limbajul este relativ simplu de înțeles și interpretarea este superbă!

5. Burning (2018) – Coreeană

Burning este un thriller coreean captivant despre un triunghi amoros încâlcit și misteriosul hobby secret al unui individ. Este bazat pe o nuvelă a lui Haruki Murakami, celebrul scriitor japonez, și te va face să te gândești la film mult timp după ce l-ai terminat. Există o mulțime de dialoguri interesante între personajele complicate – ideale pentru perfecționarea vocabularului coreean.

[request_offer_widget buttontext=”Primeşte o ofertă detaliată”]Vrei să urmezi cursuri de limbi străine în străinătate?[/request_offer_widget]

6. Divines (2016) – Franceză

Acesta este un film dur, te poți aștepta la mult argou și înjurături (pe care le poți găsi mai mult sau mai puțin utile). Divines povestește istoria unei adolescente care locuiește într-o zonă rezidentială din afara Parisului și care se împrietenește cu o tânără dansatoare care îi dă viața peste cap. Dialogul este rapid, dar cel puțin vei învăța o mulțime de cuvinte din argoul francez!

7. The Lives of Others (2006) – Germană

Probabil unul dintre cele mai bune filme în limba străină din toate timpurile, The Lives of Others se desfășoară în 1984 în Berlinul de Est și spune povestea unui agent de poliție sub acoperire care supraveghează un cuplu și care apoi se trezește absorbit din ce în ce mai mult de viața lor. Este intens și vei afla multe despre viața din Berlinul anilor 80.

8. I Lost My Body (2019) – Franceză

Încă un film francez, dar nu l-am putut omite pe acesta. I Lost My Body este o altă capodoperă multi-premiată care te va captiva. Este un film fantastic francez minunat animat și obsedant, despre o mână separată de corp și călătoria ei prin Paris pentru a reveni în corpul său. Este unic, ca să nu zicem mai mult!

9. My Neighbor Totoro (1988) – Japoneză

Această listă nu ar fi completă fără My Neighbor Totoro, un clasic absolut. A fost dublat în multe limbi diferite, așa că încearcă să găsești originalul. Este fermecător, emoționant și foarte ciudat – ca orice film produs de Studio Ghibli. Personajele principale sunt două fete tinere, așa că limbajul este simplu și lejer.

10. Roma (2018) – Spaniolă

Ultimul, dar în niciun caz cel din urmă. Amplasat în Mexico City la începutul anilor 1970, Roma este un film frumos și profund emoționant, despre un an din viața femeii de serviciu a unei familii din clasa de mijloc. Regizorul filmului Roma este, de asemenea, responsabil pentru Gravity și Harry Potter și Prizonierul din Azkaban, așa că îl vei aprecia cu siguranță!

 

Acest articol este o traducere și adaptare a 10 international films to help you learn a language. Qdays Educational este reprezentantul oficial în România la EF Education First, cel mai mare furnizor de cursuri de limbi străine în străinătate.