10 modalități prin care îți poți lărgi orizonturile cât timp stai acasă

Poate fi frustrant să fii nevoit să stai acasă pentru perioade prelungite de timp. Te poți simți iritabil, plictisit sau neliniștit, mai ales dacă nu ești obișnuit să stai în casă atât de mult timp. În astfel de perioade, este important să fii productiv; îndeplinirea obiectivelor, bifarea unei liste de sarcini și extinderea gamei de interese, activități și cunoștințe vor ajuta cu siguranță la ameliorarea stării generale.

Nu îți face griji, am luat în calcul și timp de calitate cu Netflix – totul este o chestiune de echilibru.

Iată 10 modalități prin care îți poți extinde orizonturile cât timp stai acasă.

1. Găsește o rutină nouă

În primul rând, asigură-te că ești intr-o stare bună de spirit. Dacă rutina obișnuită a fost întreruptă, te poți simți cu ușurință confuz. Găsește o rutină nouă și respect-o; încearcă să te trezești la aceeași oră în fiecare dimineață, începe cu înviorarea de dimineață și ia prânzul afară, dacă poți. Rutinele zilnice ne pot ajuta într-adevăr să ne concentrăm.

10 modalități prin care îți poți lărgi orizonturile cât timp stai acasă 010221

2. Dezvoltă o nouă competență

Ai brusc tot acest timp liber la dispoziție, deci ce modalitate mai bună de a-l petrece decât să faci ceva ce ți-ai dorit întotdeauna să faci, dar pentru care nu ai găsit niciodată timp? Înscrie-te la un nou curs online, abonează-te la un canal de yoga sau, în cele din urmă, începe să înveți o nouă limbă. Dacă ești blocat acasă împreună cu alții, puteți exersa împreună.

3. Urmărește filme sau emisiuni TV într-o limbă străină

Acest lucru este util mai ales dacă în prezent înveți o limbă străină și dorești să îți extinzi vocabularul. Există o mulțime de filme în limba străină disponibile pe Netflix, dintre care multe sunt filmate spectaculos în locații îndepărtate. Dacă înveți spaniola, „Roma” nu trebuie ratat!

4. Fii conectat

Fie că este vorba de WhatsApp, Signal, Skype sau de un apel telefonic de modă veche, nu a fost niciodată mai ușor să te conectezi cu prietenii și familia din întreaga lume. Ia legătura cu prietenii vechi și vezi cum le merge. Acum ar putea fi, de asemenea, un moment bun pentru a-ți crea sau actualiza profilul LinkedIn și pentru a relua legătura cu prietenii de la școală sau colegii vechi. Oricum, asigură-te că rămâi conectat.

5. Descoperă o nouă parte a lumii, în papuci de casă

Cărțile de călătorie sunt glorioase, au capacitatea de a te ridica și de a te transporta într-un alt moment și loc, cât timp dorești. Pur și simplu alege o carte de călătorie sau un roman inspirat dintr-o țară în care nu ai fost și pierde-te în paginile sale.

6. Gătește

Unul dintre cele mai bune lucruri legate de statul acasă? Acces nelimitat la bucătărie. Dacă poți ieși la un magazin alimentar, de ce să nu alegi feluri de mâncare dintr-o bucătărie nouă, să faci puțină cercetare online sau într-o carte de bucate și să încerci câteva rețete exotice noi. Probabil vei învăța și o nouă competență!

7. Îngrijește o plantă

Dacă ai acces la un spațiu exterior, încearcă să grădinărești și transformă-l într-un mic refugiu în aer liber. Dacă nu ai o grădină, încearcă să cultivi un avocado. Nimic nu este mai satisfăcător decât să plantezi o sămânță și să o vezi crescând – totuși, trebuie să ai grijă, creează dependență.

8. Planifică-ți următoarea aventură

Este posibil să nu poți călători chiar acum, dar cu siguranță poți planifica o călătorie. Fă câteva cercetări online despre o țară sau un oraș și notează orice lucruri interesante sunt de făcut și de văzut. Dacă acolo se vorbește o altă limbă, este recomandat să înveți în avans câteva fraze cheie. Când este momentul potrivit, tot ce trebuie să faci este să rezervi.

Solicită mai multe informații

Vrei să urmezi cursuri de limbă străină în străinătate?

9. Deconectează-te

Lumea online poate fi uneori copleșitoare, deci ia în considerare reducerea timpului petrecut în fața ecranului sau oprirea totală pentru o vreme. O pauză de la știrile digitale și de la rețelele sociale poate face minuni pentru sănătatea noastră mentală. Dacă poți, lasă-ți telefonul acasă, ieși afară și ia puțin aer curat. Te vei simți relaxat, ușurat și revigorat în cel mai scurt timp, ceea ce ne duce la punctul final.

10. Relaxează-te

Deși este bine să te ții ocupat când ești blocat acasă, cât de des ai șansa să te relaxezi pe deplin? Când încetinești și faci un pas înapoi de la viața obișnuită ocupată, poți descoperi un talent creativ sau un interes pe care nu ai știut niciodată că îl ai.

 

Acest articol este o traducere și adaptare a 10 ways to expand your horizons while you’re stuck at home.