10 motive pentru care iubim Cambridge

Cel mai bine cunoscut pentru prestigioasa sa universitate, orașul Cambridge este unul din cele mai renumite din Marea Britanie. Cu spații verzi din belșug și clădiri istorice cât vezi cu ochii, acesta este un loc căutat de britanici și de turiști în aceeași măsură.

Acest oraș are o reputație ca fiind o destinație liniștită, dar cu siguranță are capacitatea să impresioneze cu frumusețea sa și cu nenumăratele sale bogății ascunse.

Alătură-te unui tur pentru a explora cele mai interesante locuri din Cambridge și află zece din multele motive pentru care iubim acest frumos oraș.

1. Cultura

Sunt puține orașe la fel de britanice la esență precum este Cambridge. Datorită în mare măsură faptului că este locația celei mai mari universități din lume, este fruntaș când vine vorba de cultura britanică. Printre clădiri remarcabile vechi de sute de ani, aici găsești tradiție britanică să te impresioneze la fiecare pas. Fie că alegi să cutreieri zonele verzi și să admiri colegiile universitare sau că alegi un ceai la ora potrivită, Cambridge nu te va lăsa să pleci fără o doză sănătoasă de cultură britanică.

2. Punting

Fără îndoială, una dintre cele mai liniștite părți ale orașului este râul sugestiv denumit Cam. Nu numai că oferă o priveliște minunată pentru picnicuri pe timp de vară, de asemenea este o zonă prielnică pentru punter-ii locali. Punting-ul presupune deplasarea pe o barcă plată , cu pasageri în spate, folosind un băț lung cu care împingi barca de-a lungul râului. Te poți alătura unui tur ghidat, sau poți închiria o barcă pentru a deprinde această îndeletnicire la prima mână – oricum ar fi, te vei afla în primul rând la spectacolul peisajului din jurul tău.

Punting in tabara Cambridge

3. Limba

Istoric vorbind, constă în alăturarea dintre limba engleză, limba engleză de est și engleza regală, accentul “tradițional” de Cambridge se înrudește cu ce te-ai aștepta să auzi în serialul Downton Abbey. În timp ce fluxul de studenți a făcut ca accentul “standard” să se transforme de-a lungul anilor, Cambridge este în continuare una dintre cele mai bune locații unde poți învăța engleza britanică. Cine știe, în câteva luni petrecute în acest frumos oraș, poți ajunge să vorbești ca un neaoș old chap.

4. Muzee

În contextul academic dat, nu este de mirare că în Cambridge se află multe muzee istorice. La Muzeul de Arheologie și Antropologie poți vedea o colecție de artefacte cuprinzând o perioadă de două milioane de ani, iar la Muzeul Whipple poți lua o doză bună de istorie savantă. Dar nu uita să faci o vizită și la cel mai faimos dintre toate Muzeul Fitzwilliam – ce găzduiește o colecție impresionantă de obiecte de artă.

5. Universitatea

Nu putem vorbi despre motivele pentru care iubim Cambridge fără a aduce un omagiu scurt legendarei sale universități. Fondată în 1209, s-a clasat pentru ani buni între primele două universități din Regatul Unit (alături de Oxford). Între absolvenți putem aminti nume cunoscute precum Stephen Hawking, Charles Darwin, și Isaac Newton. Actorii Sascha Baron Cohen, Emma Thompson si Tom Hiddleston se numără printre absolvenții recenti. Cei care i-au trecut pragul au primit 89 de Premii Nobel pentru șase discipline – ceea ce nu e rău de loc.

Tabara engleza in Cambridge Anglia

6. Activitățile din tabără

În fiecare zi, elevii au parte de diferite activități în tabără. Acestea se desfășoară pe grupe, cele centrate pe necesitățile tinerilor desfășurându-se într-o atmosferă relaxantă, dar în același timp oferind o mulțime de provocări. De obicei, fiecare grupă are cate o poreclă (precum Spiderman, Ghost, Wasp, Batman, Goblin, Scarlat Witch), oferind elevilor motivație în plus în a face tot posibilul pentru a se ridica la nivelul eroilor favoriți.

Aceste activități le oferă posibilitatea de a se implica în acțiuni pe care nu le-ar desfășura în mod normal la școală, ceea ce le deschide mințile la diferite variante încă de la o vârstă fragedă, încurajându-i să știe că nimic nu este imposibil și că toate opțiunile sunt disponibile pentru ei. Treasure hunt, pound challenge, capture the flag, dar și activități sportive sunt doar o parte dintre cele la care elevii vor participa pe parcursul celor două săptămâni.

7. Ciclism

Cambridge este considerat un model pentru un oraș ciclist. Având în vedere că o mare parte a populației este alcătuită din studenți, care pot obține spațiu de parcare pentru automobile doar în condiții speciale, bicicletele sunt unul din cele mai întâlnite mijloace de transport. Planul urbanist încurajează folosirea bicicletelor, și ca rezultat, orașul nu este aglomerat de traficul auto precum alte locații din Marea Britanie. Jos pălăria pentru Cambridge și felul său de a ajuta mediul înconjurător.

8. Grădina Botanică din Cambridge

Grădina Botanică a Universității din Cambridge se întinde peste mai mult de 4 de hectare de pământ și găzduiește flori și plante provenite din împrejurul lumii. Fondată în 1762, constă într-o varietate de grădini și sere. Culorile grădinii reprezintă un ambient social perfect, fiind un loc preferat pentru picnic și o ocazie minunată să petreci o după masă in aer liber în lunile călduroase.

9. Excursie în Londra

Londra se află la doar 2 ore distanță cu autocarul de Cambridge – iar o vizită în metropola britanică este inclusă în programul taberei. Londra este cel mai important centru politic, financiar, cultural și artistic al Regatului Unit și unul din cele mai semnificative orașe ale lumii.
În Londra există o imensă diversitate de etnii, culturi și religii, fiind unul din cele mai cosmopolite orașe din Europa și din lume.
Londra găzduiește sediile a numeroase instituții și corporații de importanță globală; multe clădiri importante: palate, muzee, teatre, săli de concerte, aeroporturi, stații de cale ferată, numeroase ambasade și consulate.

Recomandarea noastră este un tur cu barca de la Tower Bridge până la Westminster Pier. Multe obiective renumite atrag atenția: Primăria, Millenium Bridge, Catedrala St. Paul, The Shard, Houses of Parliament, Big Ben, London Eye. De la Westminster Pier, se poate continua călătoria spre Westminster Abbey, Buckingham Palace, spre Trafalgar Square, Leicester Square și Picadilly Circus.

Tabara Anglia 31.05.19

10. EF Clare College

În această tabără de limba engleză în Cambridge, elevii vor studia limba engleză la faimosul Clare College – al doilea cel mai vechi campus al Universității din Cambridge, ce se laudă cu aproape 700 de ani de reușite academice. Campusul Clare College din Cambridge se află la 10 minute de centrul orașului, în apropierea facultăților prestigioase, a parcurilor, a cafenelelor și a locurilor de interes cultural. Unul dintre marile avantaje ale campusului este faptul că atât sălile de clasă, cât și clădirile de cazare, spațiile comune ori birourile profesorilor se găsesc în același complex de clădiri.

Tabăra de limba engleză de la Cambridge Clare se desfășoară în două perioade: 23 iulie – 5 august 2023 (2 săptămâni) și 23 iulie – 12 august 2023 (3 săptămâni).