10 motive pentru care iubim Malta

Este imposibil să nu iubești Malta. E soare pe tot parcursul anului, sunt mai multe plaje frumoase decât îți poți închipui, o viață de noapte vibrantă și o mulțime de oportunități pentru sport și aventură.

Această listă te va pune pe gânduri, întrebându-te de ce nu trăim cu toții în Malta. Serios.

1. Soarele strălucește mereu

Națiunea mediteraneană se bucură de o vară enormă de opt luni, așa că nu există niciodată un moment nepotrivit pentru a experimenta farmecele rustice ale insulei. Fiind vară din aprilie până în noiembrie, în Malta temperaturile ajung la 30°C o mare parte a anului. Este, de asemenea, unul dintre cele mai însorite locuri din Europa, bucurându-se de peste 3.000 de ore de soare în fiecare an. Chiar și „iarna” te poți bucura de o baie în apele cristaline sau îți poți întreține bronzul pe oricare dintre plajele imaculate ale Maltei.

2. Plajele sunt frumoase

Malta are prea multe plaje superbe pentru a le menționa pe toate. Indiferent dacă faci o baie în apele primitoare ale St Peter’s Pool sau petreci cu prietenii pe nisipul auriu al Ghajn Tuffieha – insulele din Malta au plaja perfectă pentru tine. Singura problemă este că, odată ce ai experimentat Golden Bay sau intrarea retrasă a Mgarr ix-Xini-, îți va fi aproape imposibil să pleci.

3. Laguna Albastră este aici

Malta este formată din trei insule principale. Înconjurată de cele două insule principale, Malta și Gozo, se află mica insulă Comino. Insula accidentată găzduiește doar patru rezidenți permanenți, dar este preferată de localnici și turiști care caută peisaje neatinse și golfuri ascunse. Nicio călătorie în Malta nu este completă fără a experimenta apele incredibile, azurii ale Lagunei Albastre din Comino – una dintre numeroasele piscine naturale uimitoare din Malta.

4. Istoria este antică

Cele mai vechi semne ale prezenței umane și ale culturii din Malta datează de mai bine de 7.000 de ani – mult mai vechi decât piramidele egiptene și Marele Zid Chinezesc. Nu este de mirare atunci că străzile sale fermecătoare fac ca insula să pară un muzeu pitoresc în aer liber. Orașul fortificat Mdina este impregnat de o istorie bogată și plină de culoare, care are o vechime de aproximativ 4.000 de ani. Capitala, Valletta, este atât de frumoasă încât întregul oraș este desemnat Patrimoniu Mondial UNESCO.

De ce iubim Malta 220321 1

5. Localnicii sunt minunați

Dacă stai la o familie malteză, nu vei fi oaspete – vei face parte din familie. Maltezii sunt unii dintre cei mai primitori oameni de pe planetă. Aceștia sunt, de asemenea, printre cei mai mari iubitori de limbi, atât malteza, cât și engleza fiind recunoscute ca limbi oficiale. De asemenea, italiana este vorbită de două treimi din populație.

6. Și mâncarea este grozavă

Toată lumea știe că bucătăria mediteraneană este una dintre cele mai gustoase. Mâncărurile malteze sunt un amestec încântător al numeroaselor națiuni care au influențat Malta de-a lungul anilor. Maltezii se mândresc cu bucătăria lor delicioasă, mâncărurile de pește fiind prezente foarte des.

7. Este compactă

Unul dintre avantajele de a vizita o insulă atât de mică este că nu ești niciodată prea departe de următoarea aventură. Plajele uimitoare, viața de noapte vibrantă și golfurile liniștite sunt la îndemână sau la scurtă distanță. Malta măsoară doar 27 km lungime și 14 km lățime, dar sunt o mulțime de făcut pe o suprafață atât de mică.

8. Apa este turcoaz

Apele primitoare ale Maltei oferă unele dintre cele mai bune locuri de snorkelling din Europa. Asigură-te că nu ratezi peșterile și recifele din Comino pentru a experimenta turcoazul apelor mediteraneene. Malta este, de asemenea, un paradis pentru alte sporturi nautice, cum ar fi windsurfing, kite surfing și jet ski. Cei care doresc o perioadă mai liniștită pe apă pot alege o plimbare în jurul coastei cu un caiac sau cu o barcă cu vele.

9. Aventura este întotdeauna aproape

Dacă te poți despărți de apă, există drumeții de călărie și trasee epice de ciclism montan care te vor duce departe de traseul turistic. Ghizii cu experiență, pasionați de prezentarea frumuseții naturale a națiunii lor, te vor duce într-o călătorie prin peisajul neatins unde vei descoperi locuri secrete, de o frumusețe care îți taie respirația.

10. Școala EF Malta

Descoperă minunata Malta pe perioada unui curs în străinătate, combinând lecțiile de limba engleză cu activități relaxante la malul mării. În Malta, EF operează trei școli de limba engleză: EF St Julian’s (pentru elevii de peste 17 ani), EF Sliema (pentru elevii de 14 – 16 ani) și EF St. Paul’s Bay. Qdays Educational organizează o tabără de limba engleză în Sliema în perioada 11 iulie și 24 iulie 2023 și o tabără de limba engleză în St. Paulțs Bay în perioada 28 iunie – 11 iulie 2023.

Te-am convins? Contactează-ne acum pentru a primi informații despre cursuri de limba engleză în Malta.