10 motive pentru care iubim Miami

Miami este un loc aparte, incomparabil. Cu siguranță, nu ai vizitat ceva similar – orașul se laudă cu un mix unic de cultură urbană, atmosferă relaxată și tradiții americane și latine, fiind cunoscut sub numele de Magic City.

Miami-Beach

Iată de ce iubim Miami:

1. Plajele sunt de top. Sunt puține plaje în lume care pot concura cu plajele late, cu nisip fin din Miami. Palmierii și albastrul azuriu al oceanului întregesc imaginea idilică. De admirat sunt și căsuțele salvamarilor – nici una dintre ele nu este la fel ca celelalte – aducând un farmec aparte plajelor. Activitățile specifice, fie că este vorba de volei pe plajă, yoga sau sporturi de apă întregesc opțiunile de petrecere a timpului liber.

2. Vremea este minunată pe tot parcursul anului! Soare, soare și iar soare! Hainele groase nu își au locul aici, chiar și în sezonul umed ploile fiind de scurtă durată.

3. Cine nu a auzit de petrecerile și viața de noapte din Miami? Și mai mult, se poate participa la petreceri pe yacht – pe un vas convertit într-o discotecă plutitoare, cu muzică pentru toate gusturile, oameni puși pe distracție și priveliști extraordinare ale orașului seara.

Miami

4. Ocean Drive este centrul art deco-ului din Miami – stradă unde se găsesc hoteluri preferate de diverse celebrități, locații folosite pentru filme, renumita Vila Versace. Tot aici sunt etalate unele dintre cele mai luxoase mașini din Miami.

5. Lincoln Road Mall este mult mai mult decât o stradă pentru cumpărături. Lincoln Road e primul mall pietonal din America iar la vremea sa a fost un centru de cumpărături avangardist. Acum, aduce în aceeași zonă peste 200 de magazine: de la retaileri bine-cunoscuți la buticuri locale. Totodată strada este plină de resturante, cafenele, artiști stradali și alte atracții turistice. O vizită în Miami Beach nu este completă fără a trece pe Lincoln Road Mall.

6. Natura este încântătoare, iar o vizită la Everglades National Park nu trebuie ratată. Stiați că Everglades este de fapt un râu, ce se deplasează foarte foarte încet? Deși este cunoscut sub numele de mlaștină, această denumire este greșită – viteza cu care se deplasează apa din Everglades fiind de o milă pe zi. Flora și fauna sunt extrem de variate aici, adăpostind 67 de specii de animale pe cale de dispariție. Este totodată singurul loc unde Crocodilul American împarte teritoriul cu Aligatorul American (1,5 milioane de crocodili și aligatori locuiesc aici). Cei mai curajoși dintre voi pot face poze cu pui de crocodili și tot aici aveți ocazia să degustați carne de crocodil pane.

Everglades

7. Jungle Island este o atracție inaugurată în anii ’50, iar până nu demult locul era numit Parrot Jungle – aici se regăsesc animale sălbatice din întreaga lume, dar și foarte foarte multe specii de papagali. Grădina zoologică ocupă aproape întreaga insulă și cuprinde pe lângă diversele animale, spații de spectacole, o sală de evenimente, precum și un restaurant. De la tigrii la lei, broaște țestoase uriașe, capucini, gorile, canguri și foarte foarte multe specii de păsări – Jungle Island le are pe toate! Un specimen spectaculos cu care Jungle Island se laudă este Hercule, un Liger de aproximativ 450 de kilograme, mult mai mare decât un leu ori decât un tigru, fiind rezultatul împerecherii dintre un mascul leu și o femelă tigru.

8. Muzeele sunt foarte interesante. The Bass Museum – muzeul de artă contemporană – concentrându-se pe expoziții de artă contemporană internațională, The Bass prezintă opera artiștilor recunoscuți care reflectă spiritul și caracterul internațional al Miami Beach. Wolfsonian FIU – muzeul, parte a Florida International University, este locul ideal pentru a vedea și învăța despre arta, cultura, design-ul și arhitectura modernă precum și felul în care acestea s-au adaptat între revoluția industrială și cel de-al doilea război mondial.

9. Excursii de o zi – Key West are 25,000 de localnici, însă atrage în fiecare an peste 3,000,000 de vizitatori!!! Key West a fost întotdeauna destinația favorită a vizitatorilor precum John James Audubon, Ernest Hemingway, Harry Truman, Tennessee Williams, Robert Frost, dar și mulți alții, pentru atmosfera relaxată și dezinhibată, pentru spiritul de petrecere și voie bună de aici. Nu trebuie ratată o fotografie la Southernmost Point – punct ce se află la 90 de mile de Cuba. Pentru pasionații de sporturi acvatice, de aici se pot face excursii de snorkeling – la 7 mile sud de Key West se întinde a treia cea mai mare barieră de corali din lume.

Key West

10. Nu putem încheia fără a aminti că școala EF se află chiar în Miami Beach, pe plajă și oferă priveliști uimitoare spre ocean, oferind un cadru relaxant pentru conversație în limba engleză. Alege așadar să te relaxezi la marginea piscinei private din campus, la umbra palmierilor sau pe nisipul fin din fața școlii și transformă-ți vara într-o experiență inedită!

Tabăra de limba engleză din Miami se desfășoară în perioada 11 august – 1 septembrie 2024 (tabără de 3 săptămâni).