10 motive pentru care iubim New York

Un etalon pentru o metropolă efervescentă, New York City fascinează prin caracterul său dinamic, electricitatea, diversitatea și nesfârșitele opțiuni culinare, de shopping, de artă și cultură. Motivele pentru care iubim New York sunt nenumărate, așadar, cu un simț pentru ordine și eficiență, iată 10 motive care ies în evidență.

1. Limba

Aici se vorbesc peste 800 de limbi. New York a fost încoronat pe departe cel mai divers oraș din lume din punct de vedere lingvistic. Dacă îți dorești să înveți limba engleză cu clasicul accent de New York (și un dram de atitudine), și în același timp să te bucuri de diversitatea de accente, asta e destinația pentru tine.

2. Shopping de talie mondială

Să amintești partea de shopping într-una din capitalele mondiale de modă poate părea banal, dar terapia în magazine administrată în New York este ceva ce nu s-a mai văzut. Cauți o experiență Blair Waldorf? Cutreieră de-a lungul 5th Avenue și intră pe rând în buticuri și magazine ce mărginesc bulevardul pe ambele părți. Dorești ceva unic și select cu câteva nume de talie înaltă? Îndreaptă-te spre SoHo, sau spre Meatpacking District sau faimosul parc High Line. Iar dacă te interesează prețuri convenabile și câteva branduri unice, le poți găsi în Brooklyn.

3. Central Park

New York este cu adevărat o junglă de beton personificată. Cu zgârie-nori ce tronează peste oraș și foarte des acoperind vederea către cer, vasta întindere de griuri te poate face să tânjești după spații verzi. Ce bine că Central Park este chiar în mijlocul orașului, oferind un refugiu de natură localnicilor. Întinzându-se pe o suprafață de aproape 350 de hectare, parcul este aproape de șase ore mai mare decât Monaco. De asemenea este și cel mai des imortalizat parc pe peliculă, a apărut în mai mult de 350 de filme de-a lungul anilor.

4. Diversitate

Nu e o surpriză că orașul cu cele mai multe limbi diferite este de asemenea divers pe de-a-ntregul. Pe baza Statuii Libertății stă scris: “Aduceți la mine pe cei obosiți, sărmani, mulțimile tânjind de libertate… ridic făclia mea deasupra porții aurite.“ Aceste cuvinte poartă aceeași greutate în zilele noastre precum au purtat pentru 12 milioane de imigranți care au trecut prin Insula Ellis între 1892 și 1954. New York își deschide brațele pentru fiecare, creând o comunitate diversă și minunată.

5. Stilul unic

Deși nu putem spune că ar fi un stil sau o modă specifice orașului, este totuși un lucru care îi unește pe toți newyorkezii: sunt neinhibați să se arate și să se poarte exact așa cum sunt. În acest loc, excentricitatea înflorește alături de stilul stradal și de siluetele elegante. Localnicii este foarte posibil să le fi văzut pe toate, așadar chiar dacă te decizi să umbli pe afară în pijamale, șansele sunt ca nimeni să nici nu observe.

6. Artă și cultură de excepție

New York este de mult capitala Statelor Unite pentru artiști – peste 55,000 trăiesc în acest oraș. Străzile sunt punctate cu galerii, de la colecții mici ale artiștilor locali până la muzee de renume internațional precum MoMa (Museum Of Modern Art) și minunata, chiar dacă mai puțin cunoscută Neue Gallerie de pe 5th Avenue. În plus, New York este gazda celor mai bune săli de spectacole de teatru și spectacole muzicale de pe Broadway sau în afara acestuia. De asemenea locul potrivit pentru concerte de muzică și spectacole de stand-up comedy din întreaga lume. Ai putea petrece săptămâni întregi și să prinzi un spectacol pe Broadway sau un concert în fiecare seară și să nu rămâi fără opțiuni dintre care să alegi.

7. Pași, pași, pași

Pentru cei ce preferă să evite sistemul de metrou, foarte eficient dar și intimidant, Manhattan poate fi navigat cu ușurință la pas. Să mergi pe jos din loc în loc este o modalitate foarte bună să vezi orașul și să simți o parte din caracterul acestuia, dar ar fi bine să vii pregătit cu încălțămintea potrivită (picioarele tale obosite îți vor fi recunoscătoare). Vei fi uimit când vezi câți pași vei face în medie pe zi în New York și câte ajungi să vezi.

6 - tabere engleza new york

8. Locații din filme

Asemenea parcului din inima orașului, NYC este metropola care a apărut cel mai des pe peliculă din întreaga lume. De-a lungul anilor clădirile mărețe și străzile aglomerate au fost șcena a multor acțiuni de la reuniuni romantice pe timp de ploaie, până la lupte aprige, și de asemenea pentru cele mai cunoscute seriale din ultimele decade: Friends, Sex and the City și Gossip Girl. Poți colinda orașul de unul singur și vei recunoaște locații faimoase din filme, sau poți lua parte la unul dintre tururile cu ghid să ajungi să le vezi pe toate dintr-o lovitură.

9. Obiective faimoase

Lăudându-se cu unul din cel mai ușor de recunoscut aspect din jurul globului, New York este gazda unei multitudini de obiective și clădiri pe care nu le poți rata. Chiar și o scurtă plimbare prin oraș este probabil să te ducă prin cel puțin câteva locații de legendă, cum ar fi Empire State Building, Brooklyn Bridge, Rockefeller Center, Wall Street, Time’s Square, The World Trade Center site, The High Line… și lista poate să continue.

1 tabara internationala new york 190819

10. Campusurile EF NEW YORK

La oricare dintre școlile EF din New York vei învăța limba engleză și vei trăi ca un student tipic american.
Campusul EF Tarrytown, situat la doar 30 de minute cu autobuzul de Manhattan, într-o zonă liniștită pe malul râului Hudson. Aici ai acces la facilități excelente cum ar fi săli de clasă echipate modern, zone de socializare, sală de fitness, piscină interioară și grădini de vară spațioase.
Campusul EF Thornwood, înconjurat de 40 de hectare de păduri, oferă un mediu sigur de învățare, potrivit pentru imersiune lingvistică. Până în Manhattan se ajunge ușor cu autobuzele școlare, în aproximativ 40 de minute. Campusul dispune de dotări educaționale de ultimă generaţie, o reședință modernizată, precum și zone extinse pentru socializare.

Tabăra de limba engleză cu însoțitor de grup în New York Tarrytown se desfășoară în perioada 11 august – 25 august 2024 (2 săptămâni) și 11 august – 1 septembrie 2024 (3 săptămâni).

Acest articol este o traducere și adaptare a 10 reasons to love New York.