10 motive pentru care iubim Nisa

Adesea eclipsată de stațiunile din jur (de eleganța statului Monaco și glamour-ul St. Tropez-ului), Nisa are mai multe de oferit decât se crede. De la plaje curate, presărate cu șezlonguri și conversații franceze pline de viață, până la climatul mediteranean pe tot parcursul anului și la uimitoarea arhitectură Art Deco – acest oraș este în mod natural fermecător.

motive pentru a indragi nisa

Iată zece motive pentru a iubi Nisa:

1. Carnavalul

În fiecare an, începând cu 1294, Carnavalul are loc pe pitorescul Promenade des Anglais din Nisa, în a doua jumătate a lunii februarie. Este unul dintre cele mai mari carnavaluri din lume și atrage un milion de oameni în fiecare an.

Fiind considerat răspunsul Europei la Carnavalul de la Rio, a început ca o modalitate prin care participanții mascați la festival îi ridiculizează în siguranță pe cei de la putere. Refuzul de a lua parte la eveniment nu a fost întâmpinat cu bunătate – oricine apărea cu fața nevopsită risca să fie bătut cu ciorapi plini de făină. Tradiția a fost menținută de secole, sărbătorile devenind mai grandioase de la an la an.

2. Mixul franțuzesc/italienesc

Nisa nu a fost întotdeauna un oraș francez – de fapt, îi aparținea Italiei. În timp ce primăriei îi place să spună că orașul Nisa „a ales Franța”, există unele dispute cu privire la legitimitatea celebrului vot din 1860. Unii spun că a fost trucat, doar buletinele de vot „oui” fiind tipărite la momentul respectiv, în timp ce alții susțin că marea majoritate a orașului Nisa era în favoarea apartenenței la Franța.

Rezultatul acestui trecut tumultuos este, totuși, o fuziune fericită a arhitecturii, a stilului de viață și a bucătăriei franceze și italiene.

3. Limba

Limba tradițională occitană vorbită în sudul Franței sună puțin precum catalana (cea mai apropiată rudă lingvistică), cu elemente de franceză și italiană. Cu toate acestea, franceza este limba oficială, iar aici vei întâlni o mulțime de localnici prietenoși cu care poți exersa cunoștințele, fiind un loc perfect pentru a învăța franceza în Nisa.

4. Mâncare proaspătă

Vizitatorii care caută piețe unde se vând produse locale și delicatese franceze nu vor fi dezamăgiți. Există multe piețe din care să alegi, una mai fermecătoare decât alta. Nisa este, de asemenea, cunoscută pentru fructe de mare proaspete fantastice, deserturi și produse de patiserie decadente.

Pentru un preparat tradițional niçoise, încearcă socca, o clătită delicioasă de năut și felul de mâncare regional al orașului.

5. Combinație culturală

O combinație armonioasă a culturii italiene și franceze, Nisa se află pe ambele teritorii, reușind în același timp să mențină o identitate unică. Așa cum ne-am aștepta de la Riviera Franceză, viața din Nisa este puțin mai ușoară și lucrurile se mișcă într-un ritm mai liniștit decât în altă parte a Franței.

La Nisa îți poți petrece zilele în cafenelele pline de viață, plimbându-te prin fermecătoare magazine locale, admirând iahturile impresionante ancorate de-a lungul coastei și plimbându-te de-a lungul celebrei Promenade des Anglais.

6. Plaje frumoase

Coasta de Azur este de neegalat când vine vorba de plaje europene pline de farmec. Cu o apă albastră limpede, plajele din Nisa oferă un loc pitoresc de refugiu atât pentru turiști, cât și pentru localnici. Indiferent dacă dorești să te relaxezi pe nisipurile faimosului Beau Rivage sau dorești să încerci să faci snorkeling pe malul stâncos al plajei Coco, este puțin probabil să întâlnești o plajă de care să nu te îndrăgostești.

7. Rădăcini romane

Dacă relaxarea pe plajă nu este pe gustul tău, nu te teme – Nisa are ceva de oferit oricui este interesat de istorie. Cimiez este un cartier din Nisa, cunoscut anterior ca orașul roman Cemenelum. Fondat în secolul I d.Hr., este plin de istorie și oferă o mulțime de situri antice superbe. Muzeul arheologic din regiune (Musée Archéologique de Nice-Cimiez) oferă vizitatorilor o perspectivă fascinantă asupra vieții romane din Nisa și constituie o activitate ideală după-amiaza.

8. Arhitectura

O rețea pitorească de acoperișuri de culoarea teracotei, deasupra clădirilor pictate în nuanțele apusului – roșu, portocaliu și galben, centrul istoric din Nisa are magazine și cafenele drăguțe la fiecare pas. Întregul oraș este plin de arhitectură uimitoare – între Place du Palais, Muzeul Masséna și superbele vile construite în timpul La Belle Époque, te vei simți fascinat în timp ce te plimbi pe fermecătoarele străzi pietruite.

9. Priveliști încântătoare

Clădirile colorate, promenadele pline de viață și apele azurii au atras oamenii spre acest oraș de-a lungul istoriei – iar priveliștile de pe dealurile din afara orașului i-au făcut-o celebri. Numeroși artiști, printre care Henri Matisse și Marc Chagall, au fost fermecați de frumusețea Nisei și au numit-o acasă mulți ani. Nu este de mirare, având priveliști atât de uimitoare de care te poți bucura în fiecare zi.

10. Școala EF Nisa

În acestă vară, la școala EF Nisa, elevii pot urma cursuri de limba engleză sau franceză. Școala EF Nisa se află la 2 minute de mers pe jos de plajă și de Promenade d’Anglais, fiind în apropierea faimosului Hotel Negresco.

După încheirea orelor, elevii vor participa la un program de activități și excursii gândit special de școala din Nisa. Pe perioada taberei, elevii vor participa la excursiile organizate pentru a explora împrejurimile și a petrece timpul într-o atmosferă internațională. Excursia în Monaco și Eze Village include un tur ghidat al Principatului, un tur cu trenul turistic în jurul pistei Grand Prix și o vizită la fabrica de parfumuri Fragonard. Excursia în Cannes include o vizită la Palais des Festivals, la Hotelul Carlton și la Suquet, cu vederea sa fenomenală asupra orașului. Antibes include un tur al faimosului port și al muzeului Picasso.

Elevii vor participa în fiecare zi la activități organizate de școală: jocuri, inclusiv competiții sportive și muzicale, EF Talent Show, evenimente tematice, petreceri private, activități pe plajă.).

Tabăra de engleză/franceză din Nisa se desfășoară în perioada 8 august – 21 august 2021.

Te-am convins? Contactează-ne acum pentru a primi informații despre cursuri de limba franceză sau engleză în Nisa.