10 motive pentru care iubim San Diego

California – vreme superbă, oameni prietenoși și relaxați, un punct turistic de referință pe coasta Oceanului Pacific! San Diego, denumit Perla Californiei, este considerat cel mai frumos oraș din America, iar noi suntem cu totul de acord! În continuare puteți citi mai multe motive pentru care suntem îndrăgostiți de San Diego.

Sandiego-Stage-Destop1. Plajele – Mission Beach, Ocean Beach, Pacific Beach sunt doar unele dintre cele mai căutate. Preferata noastră? Mission Beach – arată precum o micuță stațiune: căsuțe de lemn înșirate pe stradă cu mici cafenele ori restaurant la tot pasul. Chiar lângă plajă se află Belmont Park, inaugurat în 1925, un loc reprezentativ pentru orașul San Diego. Cochet, cu marele roller coaster ce tronează asupra lui, situat la doar câțiva pași de Oceanul Pacific, parcul atrage milioane de vizitatori în fiecare an. Rollercoasterul de lemn există încă de la inaugurarea parcului, iar acum este clasificat drept obiectiv istoric.

2. Surf – și pentru că tot veni vorba de plajă, trebuie amintit faptul că San Diego este o destinație foarte căutată de iubitorii acestui sport și unul dintre cele mai importante locuri din lume pe harta pasionaților de surf. În fiecare an, elevii din taberele Qdays au optat pentru lecții de surf.

7-tabere-internationale-190718-700x467

3. San Diego Zoo – peste 650 de specii locuiesc aici, de la insecte la mamifere mari și foarte mari! Țestoase uriașe și șerpi care mai de care mai colorați, păsări extraordinare și maimuțe, urangutani și gorile, hipopotami, pinguini africani, rechini – toate își au casa aici.

4. Parcul Balboa – este un imens parc urban, având în total 490 de hectare. Parcul găzduiește 16 muzee pe teme foarte variate, de la cel de istorie la cel de istorie naturală, de la cel de antropologie la cel cu automobile. Există până și un muzeu al trenurilor de jucărie sau unul al sportului. În afară de muzee, în acest parc mai există și multe grădini – mai exact 17 grădini, printre care cea de trandafiri ori de cactuși sau grădina botanică – mică, însă cu o colecție foarte interesantă de orhidee, dar și de plante carnivore.

5. La Jolla – este o rezervație marină foarte importantă de pe țărmul Californiei de Sud. Pe malurile oceanului, în La Jolla, probabil atrase de faptul că sub apele acestor maluri rezervația naturală oferă multe surse de hrană, se adună diverse colonii de foci și lei de mare. Masculi care se luptă pentru dominație ori femele ce lenevesc pe plajă alături de puii lor, sunt întotdeauna aici – fiind obișnuiți cu oamenii care se apropie și le fac poze.

Tabere-california-1-250817-700x525

6. Parcul național Sunset Cliffs – face parte dintr-un parc natural protejat, în partea de sud a orașului San Diego, în Ocean Beach. Peisajul este spectaculos, iar de pe stâncile sculptate de valuri timp de sute de ani, se vede neobstrucționat apusul.

7. Old Town Historic Park – parcul a fost înființat în 1968 și mulți ani la rând, Old Town San Diego a fost cel mai vizitat parc național din California. Printre muzeele interesante de aici se numără Wells Fargo (postul de diligență), sediul administrativ (cu primul tribunal, primăria și sediul șerifului) și, nu în ultimul rând, ”muzeul” dulciurilor. Tot parcul este făcut să pară parcă rupt dintr-un film western – de la magazinul fierarului și până la clădirea de grajduri cu ale sale trăsuri în care am putut citi despre vechii cowboy ce erau întâlniți aici. Până și magazinul de pietre prețioase și semiprețioase avea o zonă unde doritorii puteau învăța cum să filtreze apa de râu în căutarea aurului. Clădirile istorice relocate aici sunt din anii 1820 – 1870.

8. Gaslamp Quarter – în 1867 a început construcția acestui cartier ce cuprinde nu mai puțin de 94 de clădiri istorice ocupate încă de chiriași și de mici buticuri, cafenele, baruri ori restaurante. Este centrul social al orașului și una dintre cele mai frumoase străzi din San Diego.

9. LOS ANGELES este doar la 2 ore distanță cu mașina de San Diego, fiind destinația ideală pentru o excursie de weekend. Cele mai importante obiective? Venice Beach, cu faleza lungă și plină de vânzători ambulanți, Beverly Hills – care a pornit de la o modestă fermă și s-a transformat într-una dintre cele mai afluente și scumpe zone din lume, Griffith Observatory – zona pe care o recunoaștem din filmul LA LA Land – de aici se poate admira priveliștea panoramică asupra orașului și faimosul semn Hollywood. După o zi plină, seara poate fi destinată plimbărilor pe Hollywood Blvd. și Walk of Fame.

Studiourile Universal nu pot fi ratate în timpul unei vizite în Los Angeles! Studiourile Universal sunt un parc de distracții, însă înainte de toate sunt platouri de filmare! Turul original, cel al studiourilor nu se mai face demult cu un tramvai mic, ci cu trenulețe cu patru vagoane și o capacitate de aproximativ 200 de persoane simultan. Seriile Harry Potter, The Simpsons, The Minions sunt reprezentate în parc – toate cu roller coastere virtuale și diverse atracții tematice.

Tabara-engleza-cu-insotitor-los-angeles-200817-700x521

10. Școala EF din San Diego se află într-un campus recent construit, cu 10 etaje unde se găsesc sălile de curs moderne, cantina, camerele elevilor și ale angajaților, spălătoriile de pe fiecare etaj dar și spațiile publice pentru elevi, folosite în scop de socializare. La piscina în aer liber, pe terenurile de fotbal și de volei se reunesc elevii pentru activități. Localizarea campusului în Point Lloma oferă baza ideală pentru a descoperi orașul după cursurile de limba engleză.

Tabăra de limba engleză din San Diego se desfășoară în perioada 25 iulie – 7 august 2021.