11 din cele mai bune canale de YouTube care te ajută să înveți limba engleză

În fiecare zi, peste tot în lume, oamenii folosesc YouTube să învețe noi aptitudini direct de acasă. Este o platformă excelentă pentru a deprinde orice îndemânare la care te poți gândi. Gratuit și ușor accesibil, tot ce îți trebuie este o conexiune bună la internet.

Asta face YouTube să fie o platformă potrivită pentru studiu de limbi străine. Poți urmări sau participa la lecții virtuale în orice moment. Poți pune pauză, stop, sau să derulezi și să o iei de la capăt de câte ori dorești. Sunt nenumărate canale de limba engleză disponibile pe YouTube – am ales doar câteva pentru fiecare nivel de studiu și am inclus și câteva canale speciale pentru copii.

invata engleza acasa 290420

Începători

Speak English With Mr. Duncan

Autodeclarat dependent de engleză, Dl. Duncan predă lecții prin intermediul canalului său de Youtube de trei ori pe săptămână, în direct din locuința sa din Anglia. Sunt multe de învățat din lecțiile sale: clipurile sunt distractive și ușor de urmărit. Accentul se pune mai mult pe limba vorbită și foarte puțin pe reguli gramaticale complicate. Lecțiile acoperă o gamă variată de subiecte: de la natură, slang, știri, modă, și instinctul de supraviețuire.

Easy English

Nu are ca format lecții propriu-zise, dar Easy English este totuși unul dintre cele mai folositoare canale pentru începători. Fiecare clip conține conversații comune și interacțiuni cu vorbitori nativi în situații din viața reală. În interviuri pe stradă, oamenii sunt întrebați întrebări simple despre viața lor de zi cu zi. Poți prinde exprimare și pronunție corectă, și te poți obișnui să auzi limba vorbită de mai mulți oameni.

BBC Learning English

BBC-ul (British Broadcasting Corporation) este o instituție britanică – greu găsești un loc mai potrivit unde să poți studia engleza britanică. În fiecare zi, o nouă lecție este publicată pe canalul BBC Learning English fiecare fiind concepută în așa fel încât să înveți engleză eficient folosind o varietate de formate diferite. Au și un segment foarte educativ numit BBC News Review în care reporteri BBC discută subiecte de actualitate și arată cum poți folosi în viața de zi cu zi limbajul utilizat în reportaje recente. De asemenea site-ul BBC Learning English oferă niște resurse foarte utile pentru învățăcei de toate vârstele.

Jennifer ESL

Jennifer este tipul de profesor de engleză pe care mereu ti-ai dorit să îl ai. Este răbdătoare, clară și foarte bine informată. Predă engleză americană și publică cu regularitate lecții și resurse grupate în playlist-uri cuprinzătoare și ușor de urmărit pe canalul ei – Jennifer ESL. Lecțiile cuprind toate elementele esențiale pentru studiul limbii: ascultare, vorbire, citire, scriere, gramatică, vocabular, pronunție și elemente culturale americane. Vei învăța cot la cot cu elevii ei, ceea ce oferă lecțiilor o atmosferă intimă, ca de sală de clasă.

Intermediar

EnglishClass101.com

Vei avansa rapid cu EnglishClass101. Au sute de clipuri dintre care să alegi, fiecare cuprinzând subiecte esențiale pentru studiul limbii. Lecțiile sunt în general rapide și potrivite pentru cei ce stăpânesc unele noțiuni de bază ale limbii engleze.

On the GO with EF

Canalul oficial al EF – Education First are o abordare puțin diferită, dar în aceeași măsură foarte distractivă pentru studiul unei limbi străine, în ideea în care te poartă într-o vacanță virtuală în timp ce înveți. EF Vloggers călătoresc în jurul lumii și ne prezintă cele mai frumoase orașe vorbindu-ne despre limbaj și cultură în același timp. Descoperim LA cu Angelina, Cape Town cu Maria, și Vancouver cu Asia, și aprofundăm fraze cheie și vocabular de baza din limbajul folosit în clipuri.

VOA Learning English

O idee minunată venită de la trustul internațional de știri, Voice of America. Canalul lor de YouTube VOA Learning English ne îndeamnă să învățăm engleza americană folosind subtitrări la reportaje TV care folosesc un limbaj simplu, ușor de urmărit într-un ritm mai lent. Subiectele țin de evenimente curente și ne familiarizează cu limba engleză vorbită, în timp ce urmărim reportaje de știri actuale.

Avansat

Rachel’s English

Dacă ești în căutarea unei modalități prin care să-ți îmbunătățești pronunția și să vorbești engleza natural,  Rachel’s English este alegerea corectă. Rachel este cântăreață de operă și expert în pronunția limbii engleze. După cum spune ea însăși, este interesată să își ajute elevii să își găsească încrederea pentru a conversa – cu siguranță te vei bucura de învățăturile ei!

Business English Pod

Ce se întâmplă dacă ți se cere să vorbești engleza la locul de muncă? Întâlnirile și prezentările presupun folosirea unui limbaj pe care nu l-ai folosi în conversația normală de zi cu zi. Intră pe Business English Pod unde găsești lecții ce acoperă situații complexe de uz al limbii engleze: “Cum să fii în dezacord cu o idee“, “Cum să propui o ofertă“ și subiecte precum finanțe, drept, și economie.

Studiu pentru copii

British Council Learn English Kids

Canalul LearnEnglish Kids al British Council are o abordare distractivă și informativă special concepută pentru copii. Clipurile dispun de o varietate de formate: de la clipuri simple prezentate de copii despre “How to“ – de exemplu  “How to make popcorn“, sau cântece de leagăn animate toate sunt potrivite pentru cei mici. De fapt, indiferent de vârstă, dacă stai să asculți cântece pentru copii, sigur ajută la reținerea cu ușurință a cuvintelor.

Fun Kids English

Fun Kids English este un canal interactiv pentru copii de toate vârstele. Creat de profesori, muzicieni, și autori de cărți pentru copii, este plin de clipuri animate cu cântece captivante. Postează noi clipuri în fiecare săptămână, fiecare fiind conceput să îi învețe pe copii despre alfabet, fonetică, animale, mâncare, culori acțiuni, mijloace de transport și multe altele.

Crearea și folosirea de materiale online poate facilita procesul de învățare, deci încercați să includeți cel puțin un clip în programul zilnic pe lângă celelalte practici de studiu și veți vedea în scurt timp un progres în cunoștințele de limba engleză.

 

Acest articol este o traducere și adaptare a 11 of the best YouTube channels to help you learn English at home.