3 motive să îți faci planul pentru studiu în străinătate

Investiția în educație și învățarea lucrurilor noi vor fi mereu căi sigure când avem de-a face cu un viitor incert. Încet, încet vom începe să înfruntăm noi provocări ce ne așteaptă la școală, la facultate sau în carieră. Iată trei motive pentru te vor concinge să începi să îți plănuiești o călătorie de studiu.

3 motive sa iti faci planul pentru studiu in strainatate 210720

1. Vei ieși în evidență față de mulțime

Într-o lume globalizată și într-o piață de muncă foarte competitivă, sunt câteva calificări care sunt esențiale dacă vrei să ieși în evidentă și să poți obține un post cu ușurință – una dintre acestea ar fi cunoștințele de limba engleză sau de o altă limbă străină. Angajatorii caută oameni care au studiat în străinătate, pentru că asta dovedește o deschidere către învățare și o dorință de a avansa pentru a îți atinge scopurile.

Cei ce vorbesc fluent engleză, sau din ce în ce mai căutate limbi precum mandarină, germană, franceză, sau portugheză sunt bine văzuți în piața locurilor de muncă, în special în cadrul unor companii multinaționale și pe posturi care necesită deplasări în țări străine. Să știi să vorbești una sau mai multe limbi străine te poate ajuta să fii promovat.

2. Îți vei redefini și recăpăta independența

Studiul în străinătate îți poate deschide ușile pentru nenumărate posibilități. Îți deschide orizontul, îți permite să înveți o limbă străină și să cunoști o nouă cultură, și în tot acest timp poți descoperi multe și despre tine. De asemenea, îți va oferi un impuls către independență și îți va da ocazia să cunoști și să creezi legături cu oameni din toate colțurile lumii.

Studiul în străinătate nu numai că îți poate oferi o schimbare de perspectivă foarte necesară, dar îți poate îmbunătăți și viitorul academic pe un drum către o carieră internațională.

3. Vei aștepta cu nerăbdare călătoria

Să îți iei viața în mâini și să îți faci planul pentru viitor este esențial, în special când viitorul este incert. Să plănuiești din timp se poate dovedi a fi o contribuție vitală pentru fericire, și tuturor ne-ar folosi un țel către care să ne îndreptăm.

Decide-te ce limbă ai vrea să înveți și fă-ți o listă cu țările în care se vorbește limba respectivă. Care dintre aceste locuri ți s-ar potrivi cel mai bine? Ai vrea să explorezi mai degrabă marile orașe sau zonele liniștite de la țară? Caută informații despre costuri și condițiile de trai în destinațiile unde visezi să călătorești. Găsește-le pe hartă, caută fotografii, urmărește clipuri și imaginează-te ajuns în acel loc. Ești pregătit? Iată 9 indicii ce arată că e timpul să alegi o tabără în străinătate.

Folosește-te de această oportunitate pentru a începe să investești în tine și în cunoștințele tale, făcându-ți planul pentru studiu în străinătate. Între timp se găsesc multe moduri de a studia de acasă: engleză, germană, spaniolă sau japoneză, pentru a îți crește entuziasmul pentru viitoare aventuri.

Acest articol este o traducere și adaptare a 3 reasons why you should start planning your next language trip.