5 metode simple să înveți limba germană de acasă

Să înveți limba germană de acasă pe cont propriu pare o misiune imposibilă, dar nu este așa de greu precum pare. Pe scurt, este posibil, și cu resurse online la dispoziția ta, nu ar fi nici un motiv să nu poți învăța germană de pe canapea. Iată cum poți începe.

invata germana de acasa 080420

1. Încearcă o serie de lecții

Când începi să studiezi limba germană pentru prima oară, este o idee bună să ai un ghid, și există destule opțiuni gratuite de unde să alegi. Fie că preferi aplicațiile mobile sau o metodă narativă cum ar fi The German Project, poți începe să studiezi de acasă fără sa investești nici un cent. Indiferent ce platformă alegi cu care să lucrezi, încearcă să îți aloci timp pentru asta în fiecare zi. Astfel memoria ta va da cele mai bune rezultate.

2. Ascultă radio sau podcasturi în limba germană

Odată ce ai dobândit câteva noțiuni bază este momentul să te înconjori de limba studiată. Există podcasturi ale studenților germani și a multor altor vorbitori de germană. Există două modalități în care să folosești în metoda ascultării. Cea mai ușoară ar fi să pornești orice post radio în limba germană și să îl lași să meargă pe tot parcursul zilei. Nu urmărești să înțelegi tot ce se vorbește, ci să deprinzi ritmul vorbirii. Cealaltă metodă ar fi să găsești nivelul la care înțelegi cam 90% din ce se vorbește și să încerci să dibuiești și restul de 10%.

3. Urmărește programe TV în limba germană

Precum radioul, și TV-ul este o modalitate potrivită să te înconjori de limba germană vorbită. Poți opta pentru o abordare mai academică – să ții aproape un pix și un caiet și să îți notezi cuvinte și expresii noi (pentru ușurință, folosește subtitrarea în germană). Sau poți să te relaxezi urmărind un program în germană fără să te concentrezi prea mult să înțelegi toate cuvintele. Fiecare metodă ajută într-o  anumită măsură. Iată și câteva programe în germană pe Netflix, de la care să începi.

4. Comunică cu alți vorbitori de germană

Colaborarea online pentru studierea limbilor străine este în plină dezvoltare. Downloadează o aplicație precum Speaky sau Bussu, sau găsește un forum unde să poți comunica pe chat în germană.

Dacă ai disponibilitate și vrei să investești câțiva bani, poți să plătești un tutore online pe limba germană. Nu-i greu să găsești pe cineva care lucrează pe Skype și costurile pe oră să fie chiar rezonabile.

5. Planifică o excursie virtuală în Germania

Chiar dacă nu poți zbura către Germania în momentul de față, nimic nu te poate opri să faci o excursie virtuală la Berlin. Sunt multe muzee care au întreaga colecție expusă pe platforma Google Arts and Culture și poți urmări pe stream concerte prin Filarmonica Berlin – Digital concert hall. Te poți răsplăti cu această vacanță virtuală pentru toată strădania depusă la studiul limbii germane. Sunt disponibile multe opțiuni de călătorie, așa că ia-ți o bere, un covrig sau un wurst și pornește spre Germania direct de pe canapea.

Dacă îți dorești să înveți germană, nu mai ai nici un motiv să nu îți fructifici timpul liber pentru a studia limba germană direct de acasă: Ich drücke dir die Daumen!

 

Acest articol este o traducere și adaptare a 5 easy ways to learn German from home.