6 moduri în care poți rămâne conectat cu prietenii tăi internaționali în timp ce ești acasă

Crearea conexiunilor cu prietenii internaționali este atât plină de satisfacții, cât și provocatoare. La început, vastele oceane, barierele lingvistice și culturile opuse ar putea părea descurajante. Cu toate acestea, perspectiva lor unică asupra lumii te învață lecții valoroase, deschide ușa către noi experiențe și cultivă un sentiment de conexiune pe care s-ar putea să nu-l găsești în țara ta.

Printr-un amestec de tehnologie, perseverență și gândire imaginativă, prietenii de la distanță din întreaga lume se bucură de genul de experiențe comune care consolidează prietenii semnificative, ce țin o viață – totul din confortul propriei case.

1. Programați o ieșire virtuală la film

Chiar și atunci când sunteți la distanță de mii de kilometri, este posibil ca tu și prietenii tăi să deschideți împreună punga de popcorn și să urmăriți filmele împreună. Datorită tehnologiei de astăzi, prietenii la distanță pot planifica seri de film lunea, seri de marți pe YouTube și petreceri în pijamale. Platformele online precum Kast și TwoSeven permit transmiterea în comun a serviciilor populare precum Netflix și YouTube. Pur și simplu urmărind împreună emisiunile preferate, veți împărtăși culturi, limbi străine și râsete. Înainte să-ți dai seama, veți recita replici în diferite limbi și veți face glume comune pe baza celor vizionate.

6 moduri în care poți rămâne conectat cu prietenii tăi internaționali în timp ce ești acasă 210121

2. Jucați împreună jocuri online

Conversați prin chat video în timp ce jucați un joc pe computer cu doi jucători, vă sunați reciproc prin Xbox sau căutați un test aleatoriu online, pentru a afla mai multe despre ciudățenile celuilalt.

Dacă nu știi de unde să începi, instrumentul de joc multiplayer Jackbox este plin de alegeri. De la concursuri rap spontane la crime misterioase, acesta este un mod ușor de a încuraja chicotelile și de a uita distanța care vă separă. În timp ce o persoană trebuie să dețină jocul fizic, toți ceilalți se pot conecta la acesta prin orice dispozitiv care se conectează la internet.

3. Păstrați legătura în maniera veche

Scrisorile și cărțile poștale încă sunt folosite pentru a ajunge la prieteni și cursanți de limbi străine. Scrisorile îți oferă spațiu și timp pentru a compila poveștile vieții tale și pentru a împărtăși aspecte ale culturii tale cu prietenul tău străin. Cărțile poștale oferă o fereastră către peisajele din jurul vieții tale. Există părți din lumea ta pe care prietenii îndepărtați nu le văd, iar aceste instrumente vor prezenta aceste părți ascunse ale modului tău viață.

4. Începeți un club de carte

În fiecare lună, selectați o carte pe care să o citească toată lumea. Tipul cărții depinde de tine; alege una care să permită teme de discuție și urmărește cum se desfășoară dezbateri amuzante sau alege una care discută despre sentimentele universale și află despre laturile emoționale ale prietenilor tăi. Programează un apel video cu prietenii tăi pentru a discuta, dezbate și compara gustările pe care fiecare participant din clubul de carte le preferă.

Dacă nu poți organiza o întâlnire virtuală, este timpul să scrii eseuri și scrisori literare folosind Whatsapp. Există întotdeauna o modalitate de conectare – iar costul se traduce doar în ceva de ronțăit, un roman interesant și puțin timp liber. Ce preț mic de plătit pentru o investiție atât de utilă în cunoștințele lingvistice și cercurile de prieteni!

[request_offer_widget buttontext=”Primeşte o ofertă detaliată”]Vrei să urmezi cursuri de limbă străină în străinătate?[/request_offer_widget]

5. Fiți creativi!

Studiile arată că folosirea laturii creative a creierului în timp ce practici o limbă străină este una dintre cele mai eficiente modalități de învățare. Internetul oferă nenumărate șanse de a fi creativ cu un prieten de la distanță și, dacă le combini cu vorbirea, citirea sau scrierea în limba țintă, cu siguranță îți vei îmbunătăți abilitățile. De ce să nu începem un vlog împreună? Sau să învățăm să cântăm la un instrument împreună? Sau să devenim competitivi cu aplicațiile cu exerciții în limbă străină?

De la instrumente de podcasting online pentru a înregistra reflecțiile tale până la whiteboard-uile online pentru a scrie împreună, există aplicații infinite pentru a învăța noi abilități. Puteți chiar medita împreună cu aplicații precum Headspace. Există multe opțiuni, trebuie doar să gândești creativ.

6. Folosiți social media

Bineînțeles, nu uita să valorifici puterea rețelelor sociale. Împărtășește meme prostești despre care știi că îți vor face prietenii să râdă, trimiteți-vă reciproc mesaje motivaționale de dimineață și organizează discuții de grup în care să începeți să discutați despre o nouă idee de vlog. Platforma EF Campus Connect le permite colegilor care învață limbi străine să rămână conectați chiar și după încheierea cursului lor de limbi străine. Toți elevii care urmează un curs în străinătate organizat de Education First primesc acces de până la 6 luni post-curs la platforma online de învățare Campus Connect.

Verificările periodice pe astfel de platforme îți vor menține în viață pasiunea pentru limbi și cultură, dar îți vor și cultiva sau întări prietenii de neînlocuit.

 

Acest articol este o traducere și adaptare a 6 ways to stay connected to your international friends while at home.