8 alegeri înfricoșătoare pe Netflix pentru a învăța limba engleză de Halloween

Cine a zis că studiul nu poate fi amuzant? Bucură-te de un pic de “Netflix & learn” cu ocazia Halloween-ului!

Să urmărești filme sau programe TV în limba pe care o înveți te poate ajuta să progresezi conversațional mai repede, din confortul canapelei tale. Ca să nu mai vorbim că ai șansa să auzi și să începi să înțelegi accentele din întreaga lume.

Așadar, fără să ne mai lungim, haideți să animăm atmosfera cu aceste 8 filme înfricoșătoare de pe Netflix pentru a te ajuta să înveți limba engleză în acest sezon de Halloween. Am ales o varietate de filme pentru a satisface fiecare poftă misterioasă pe care ai putea să o ai – de la povești despre țări fantastice îndepărtate până la filme de groază care îți vor da fiori pe șira spinării!

invata engleza de halloween pe netflix 291021

1. Sabrina: Între lumină și întuneric

Bazat pe celebrele benzi desenate Archie, Sabrina: Între lumină și întuneric (Chilling Adventures of Sabrina) este o poveste despre o vrăjitoare adolescentă care trebuie să aleagă între lumea vrăjitorilor a familiei sale și lumea umană a prietenilor ei. Dacă ești în căutarea câtorva ore captivante, acesta este cu siguranță serialul care merită urmărit!’

2. Scooby-Doo

În acest film clasic, gașca Mystery primește o invitație pe Insula Fantomelor. Ei descoperă un parc de distracții care îi afectează pe tinerii vizitatori în moduri foarte ciudate și în curând își dau seama că nu pot rezolva acest mister fără ajutor reciproc.

3. Stranger Things

Într-un orășel din Indiana, unde toată lumea cunoaște pe toată lumea, o conjunctură neașteptată duce la dispariția unui copil și totul se întoarce cu susul în jos – la propriu. În timp ce caută răspunsuri, prietenii și familia băiatului dispărut descoperă o serie de mistere extraordinare care implică experimente guvernamentale secrete, forțe supranaturale și o fetiță foarte neobișnuită. Acest serial este combinația perfectă între SF și horror, incluzând chiar și un argou al anilor 70.

4. Hotel Transilvania

Într-o lume în care monștrii se tem de oameni mai mult decât oamenii de ei, Regele Vampir Dracula conduce un hotel care este sigur pentru monștrii din întreaga lume. Cu toate acestea, când un băiat descoperă cumva locația hotelului, Dracula intră în modul protector pentru a-l ascunde de fiica lui adolescentă, Mavis. Este un film prostesc, dar distractiv, perfect de vizionat în nopțile în care vrei doar să te relaxezi și să râzi bine.

5. O serie de evenimente nefericite

Bazat pe cărțile lui Lemony Snicket, O serie de evenimente nefericite (A Series of Unfortunate Events) urmărește povestea a trei copii mici după ce casa lor arde și le ucide părinții. Acum orfanii caută secretele familiei lor. Trioul lucrează pentru a se menține pe ei înșiși și averea lor departe sinistrul conte Olaf în timp ce se mută cu ei la diferiți gardieni. Adaptarea Netflix nu dezamăgește, iar serialul este cu adevărat demn de devorat – îl poți termina cu ușurință într-o singură zi.

6. Crimson Peak

După căsătoria cu un misterios aristocrat britanic, o tânără doamnă se mută în casa lui dărăpănată și înfiorătoare și constată că ascunde secrete sinistre. Acest film este mai mult despre mister și suspans decât despre violență și este perfect pentru tine să exersezi un accent britanic.

7. Nightbooks: Captiv în poveste

Un tânăr pe nume Alex devine prizonierul unei vrăjitoare. Pentru a evita moartea, el îi spune o poveste înfricoșătoare în fiecare seară. După ce îl întâlnește pe Yazmin, servitorul vrăjitoarei, cei doi trebuie să evadeze din apartamentul ei – un labirint magic plin de diverse pericole – înainte ca vrăjitoarea să-i omoare pe amândoi. Este un film perfect de duminică, plin de povești înfricoșătoare!

8. Bona

Iată o comedie de groază înspăimântătoare despre Cole și dădaca lui, Bee. Într-o zi, Cole stă în secret treaz după ora lui de culcare pentru a descoperi că Bee este de fapt un ucigaș cu sânge rece care este în contact cu diavolul însuși. Cole trebuie să supraviețuiască nopții și să devină eroul cartierului. Plin de arhetipuri de groază, acesta este un film ușurel, dar amuzant, plin de mult sânge (fals).

 

Îți poți testa gratuit nivelul de limba engleză cu teste EF de citire & ascultare sau vorbire & pronunție.

 

Acest articol este o traducere și adaptare a 10 spooky Netflix picks to learn English with this Halloween.