9 indicii ce arată că e timpul să alegi o tabără în străinătate

O tabără internațională sau o experiență de studiu în străinătate este estențială pentru învățarea rapidă sau dezvoltarea cunoștințelor de limbă străină. Dar totuși, ești gata pentru această experiență? Ești gata să te urci într-un avion pentru a începe o aventură ce îți va transforma probabil întreaga viață? Pentru a te ajuta să iei o decizie am creat un profil al persoanei pregătite pentru o tabără internațională.

Dacă vei spune: “Ha! Asta sunt eu!”, atunci e timpul să-ți pregătești pașaportul și să vii cu noi într-o experiență internațională (poți începe cu una dintre aceste destinații dacă nu ai alte idei).

1. Preferi muzica, filmele, serialele și emisiunile dintr-o anumită țară

Ascultând muzica și urmărind filme ori seriale într-o limbă străine e o metodă excelentă de a-ți perfecționa limba străină. Însă atunci când toată muzica ascultată, toate serialele și toate filmele pe care vrei să le urmărești provin din aceeași țară – e momentul să îți faci bagajele și să vizitezi țara ce-ți oferă toate aceste mici plăceri.

2. Îți dorești să progresezi într-o limbă străină

Am mai văzut oameni care învață mult și tot timpul, însă unii își ocupă TOT timpul cu asta. Dacă ești în autobuz, în mașină sau în metrou și primul lucru pe care-l faci este să deschizi aplicația de învățare a unei limbi străine sau să citești două – trei pagini dintr-o carte în altă limbă înseamnă că ți-ai făcut o misiune din a-ți perfecționa abilitățile lingvistice! E timpul pentru o tabără în străinătate – acolo vei putea să-ți petreci chiar tot timpul exersând limba respectivă.

3. Visezi într-o limbă străină

Se spune că atunci când visezi într-o limbă străină, ești deja fluent în acea limbă, însă atunci când ești gata să experimentezi o tabără în străinătate pentru a-ți perfecționa limba învățată, aceasta își va face loc în visele tale.

4. Te superi fiindcă tu vorbești numai o limbă

Un om înțelept a spus odată că limita abilităților lingvistice a unui om este limita lumii acestuia, iar tu ești perfect de acord cu această afirmație. Te-ai săturat să trăiești în lumea ta mono lingvistică cu limitele ei de comunicare. E o lume întreagă ce te așteaptă să vorbești cu ea!

5. Ești fascinat de mâncărurile dintr-o anumită țară

Puține lucruri îți permit să descoperi o nouă cultură la fel de mult ca mâncarea. Papilele tale gustative sunt deja aproape bilingve: ai găsit toate restaurantele japoneze, puburile ce servesc “fish and chips” sau localuri cu burger american din oraș. Iar atunci când angajații deja cunosc ce vei comanda, este timpul pentru o experiență autentică.

6. Ești curios și interesat de experiențe noi

Te fascinează întreaga lume, te intrigă alte culturi, și ai multe întrebări despre obiective turistice, sunete și experiențe de pe întreg globul. Descoperirea unui loc nou sună interesant și de abia aștepți să ajungi într-un oraș unde nimeni nu te cunoaște. Ești gata să explorezi fiecare colțișor al lumii – învățarea unei limbi este primul pas pentru a deveni un globe-trotter extraordinar.

7. Știi deja ce activități și excursii vrei să faci

Google și liderul de grup îți sunt cei mai buni prieteni înainte de plecare! Poți identifica alături de ei rutele urmate în tururile de oraș, muzeele la care vei ajunge, dar și obiectivele interesante ce vor fi vizitate pentru a-ți planifica cea mai reușită fotografie în fața reperelor celebre. Itinerariul pentru tabără este deja construit în mintea ta! E timpul să pui în practică ceea ce ți-ai imaginat!

8. Toată lumea știe despre planurile tale de studiu în străinătate

Ești atât de entuziasmat de excursia ce urmează, încât ai anunțaț pe toată lumea. Șoferul de autobuz, poștașul, mătușa ta și întregul Internet – toți știu că vei merge într-o tabără de limbi străine.

9. Vrei să experimentezi viața în altă țară

Cursurile de limbă, aplicațiile, filmele, podcast-urile și aventurile culinare sunt interesante și distractive. Dar știi foarte bine că cea mai rapidă cale de a învăța o limbă și a deveni fluent este să trăiești printre localnici. Fiind preocupat de a face cele mai mari progrese în cel mai scurt timp arată cât de matur și pregătit ești.

Acest text a fost tradus și adaptat de pe blogul EF.