Călătorește virtual cu aceste 10 conturi de travel pe Instagram

Instagram poate fi fereastra ta virtuală către lumea de afară. Dacă urmărești conturile potrivite aproape că poți gusta, vedea și simți aventura prin ecranul telefonului. Cu câteva scroll-uri și cu un pic de imaginație te poți rătăci prin lume într-un peisaj plin de viață: poți păși într-un pustiu nordic sau ajungi să devorezi o paletă de delicii necunoscute într-o țară îndepărtată. Următorii 10 Insta-travelers îți vor oferi priveliști minunate direct din fereastra de pe ecranul telefonului tău.

1. @alexstrohl

Aici nu găsești cadre clișeice cu palmieri pe o plajă. A fost publicat în jurnale prestigioase precum Forbes, Vanity Fair și Gentleman’s Journal – Alex Strohl este un maestru al poveștilor prin imagini. Contul său de Instagram este un album foto cu grijă selectat, un deliciu vizual care captează doar momente cu adevărat autentice. Lacurile sunt fotografiate în cele mai vivide culori, vârfurile muntoase în cele mai orbitoare lumini, iar cerul nopții în momentul cel mai aprins.

Răspândite între aceste peisaje pitorești se află instantanee ale celor care umblă prin aceste decoruri spectaculoase: cățărători, scafandri, motocicliști, cu toții se reunesc și prind viață în stop cadrele pline de acțiune, de apă învolburată, de nori de praf și de ceață de munte. Mulțumită călătoriilor lui Strohl ni se oferă accesul către o față a lumii care altcumva ar fi rămas nevăzută și rerepe uitată. Fiecare fotografie spune o poveste.

repost-alexstrohl

2. @carleyscamera

Crescută de doi artiști americani, Carley Rudd și-a pus în valoare încă de la o vârstă fragedă creativitatea înnăscută și și-a dezvoltat un stil fotografic personal. Dacă dai scroll pe contul ei poți vedea lumea într-un pastel de culori printr-o lentilă aburindă. Fotografiind momente cu raze blânde de soare și cu o simetrie perfectă, Carley pur și simplu pune în lumină atât partea naturală a lumii, cât și frumusețea înfăptuită de om. Contul său ține loc și de jurnal de călătorie, iar prin intermediul acestuia Carley trezește un dor de ducă în fiecare dintre norocoșii care se pomenesc să o urmărească.

3. @elice_f

Elice este arhitect, blogger și fotograf de călătorii, dar peste toate acestea, este un bun povestitor – și totul începe cu plimbările sale de dimineață. Trezindu-se în fiecare zi dis de dimineață să își cumpere o cafea, ajunge să înregistreze pe contul său poveștile care capturează fragmente foarte convingătoare ale vieții, așezate între un răsărit văzut de departe, zâmbetele nenumaratelor barista pe care îi întâlnește, și ritualul de dimineață din vecinătate.

4. @irfanjunejo

Irfan Junejo nu s-a văzut din totdeauna vlogger de călătorie și influencer pe Instagram. În schimb, le-a spus reporterilor că este un simplu adolescent care caută să facă ceva cu viața sa. Remarcându-se ca o prezență cheie pe scena YouTube din Pakistan, Irfan a creat o pagină Instagram care are peste 443 de mii de followers. El fotografiază oamenii pe care îi întâlnește în călătoriile sale, momente de o frumusețe naturală, și spațiile arhitecturale impresionante peste care dă întâmplător.

5. @wild.vanlife

Aceasta este povestea unei evadări, planificată special pentru a vedea lumea. Acest Instagrammer a lăsat în urmă normalitatea de zi cu zi după ce și-a amenajat o dubiță veche. Pagina prezintă fotografii sepia cu dubița ei în lanuri de grâu, imagini suprasaturate surprinse sub cerul înstelat și scene prăfuite de pe drumurile serpuite către noi destinații. Dacă urmărești contul ei te pui fix pe bancheta din dreapta și iei parte la experiențele unice ale călătoriei, cum ar fi să găsești pietre albastre pictate în negru prin anii 80, sau să te lași surprins de cățeluși într-o dimineață în Maroc.

6. @somewhereiwouldliketolive & @somewhereiwouldliketogo

Pe aceste două profiluri, designul interior se contopește cu călătorii de vis. În timp ce cele mai multe conturi de călătorie se axează exclusiv pe exteriorul clădirilor și pe vastele peisaje din aer liber, acești doi creatori se asigură că lumea ascunsă după uși nu rămâne uitată.  Ei te încurajează să îți imaginezi că stai tolănit într-un pat comod chiar lângă ferestre largi, privind zgârie-nori sau valurile oceanului. Combinația dintre lumile din interior și exterior îți lasă un sentiment melancolic despre cum ar fi viața trăită în aceste peisaje spectaculoase.

7. @girlwithgreenpassport

Plin de viață și energie, această pagină te va face să te simți suficient de ușor încât ai putea zbura. Fata cu Pașaportul Verde, pe numele său Anam Hakeem, pune cap la cap titluri reflexive cu imagini colorate și invită pe toată lumea să afle că ea este pe drum, și le vede pe toate, în ciuda pașaportului său restrictiv.  Lista ei include peste 100 de țări de vizitat, și se dovedește a fi de neoprit. Până în prezent a vizitat 26 de țări și a captat atenția a mai bine de 23 de mii de followeri.

8. @hanliprinsloo

71% din suprafața lumii este acoperită de apă, așa că ar fi nedrept să nu menționăm acești călători îndrăzneți care se aventurează în zonele puțin explorate de sub ape. Hanli este un freediver, antreprenor și susținător al prezervării oceanelor. Se scufundă la 60 metri adâncime să ne arate balene cu cocoașă, peșteri de stâncă subacvatice și bancuri de pești impresionante.

repost-hanliprinsloo

9. @tommy.clarke

Dacă ne-am scufundat sub mări, acum să zburăm în largul cerului. Tommy Clarke este un călător la înălțime ce face zboruri cu elicopterul, este continuu în căutarea  unor peisaje izbitoare, și surprinde cadre aeriene în călătoriile sale. Surprinși de deasupra, oamenii la plajă arată ca niște furnici, iar umbrele de soare arată ca niște acadele colorate împrăștiate pe nisip. Deasupra unui câmp de lalele, poți vedea un culegător ascuns în peisajul colorat. Contul lui Tommy este plin de delectare fotografică, jocuri de culori și imagini unice.

10. @earthfocus

Ultima recomandare vine din locul unde să mergi să cauți și alte conturi ce documentează călătorii pe Instagram, chiar și după ce ai parcurs toată lista asta. Compus dintr-o colecție de fotografii impresionante, acest cont face un colaj din cele mai bune imagini surprinse de Instagrammeri călători adunate toate în același loc. Sigur îți vei umple feed-ul cu fotografii ce îți taie răsuflarea, și recomandări nesfârșite de conturi de urmărit.

 

Acest articol este o traducere și adaptare a Take a virtual trip with these 10 travel Instagram accounts.