Câştigători bursa EF pentru profesori 2015

Dezvoltarea profesională este esențială pentru o carieră didactică de succes. Nu există o modalitate mai bună de a perfecționa aptitudinile dumneavoastră de predare decât călătorind acolo unde limba este vorbită nativ, participând la ateliere de lucru speciale, învățând tehnici actuale şi socializând cu profesori din întreaga lume.

În anul 2015, Education First a acordat şase burse pentru cursuri EF de formare profesională în străinătate. Participarea la competiție a fost gratuită, iar profesorii trebuiau să descrie un proiect organizat împreună cu elevii, care are legătură cu călătoriile. Selecția a fost făcută pe baza descrierii (texte, fotografii, video, etc.) proiectului, iar subiectele au inclus excursii, activități de voluntariat, parteneriate cu o clasă de elevi din străinătate, etc.

Profesoara Iulia Samson din localitatea Oniceni, județ Suceava, este una dintre câştigătoarele bursei. Aceasta a beneficiat de:

  • Bilet de avion Bucureşti – Boston – Bucureşti
  • 32 de sesiuni de curs de formare didactică
  • Cazare la familie gazdă cu demi-penisune inclusă
  • Transfer de la şi la aeroport
  • Materiale de curs
  • Certificat de participare

Lecțiile desfăşurate în şcoala EF Boston s-au axat pe: ascultare, citire, scriere, vorbire, pronunție, gramatică, vocabular, muzică, stiluri de învățare şi inteligențe multiple, tehnici eficiente pentru predare video, cursuri practice.

Am discutat cu doamna profesoară Samson despre participarea la competiție şi experiența sa din Boston.

 

Cum ați aflat de această bursă pentru cadrele didactice?

Căutând informații despre cursuri de formare pe Internet.

Ce v-a determinat să participați la acest concurs?

Faptul că se adresează cadrelor didactice care predau limbi moderne și că participarea la concurs implică lucrul cu elevii la clasă, în diferite proiecte.

Dacă ați avut întrebări / nelămuriri, ați primit răspuns din partea Qdays Educational?

În orice moment, cu proptitudine și amabilitate.

Cum apreciați relația pe care ați avut-o cu Qdays Educational în această perioadă?

Excelentă.

Cum s-a desfăşurat săptămâna din Boston?

Am participat la cursurile care s-au desfășurat la EF Boston, împreună cu alte 6 cadre didactice din întreaga lume, cursuri teoretice și practice privind predarea limbii engleze. Am avut parte de condiții excelente atât la școală, cât și la familia gazdă, unde am beneficiat de toată căldură și prietenia.

6. Care este lucrul cel mai valoros pe care l-ați învățat din participarea la această competiție?

Confirmarea faptului că nu există „NU POT”, există „NU VREAU”.

7. De ce ați recomanda altor cadre didactice să participe la edițiile viitoare ale Bursei pentru Profesori?

VPentru că merită cu adevărat să participe la un asemenea concurs, care pe lângă faptul că le oferă posibilitatea de a lucra cu elevii într-un proiect nou, au posibilitatea de a împărtăși acesta experiență, iar dacă mai și câștigă o bursă de formare, efortul le este încununat cu succes. Nu poți câștiga, dacă nu concurezi.

 

Citiți mai mult despre bursa pentru profesori accesând următorul link: Bursă profesori limbi moderne.