Câștigători Concurs Internațional de Discursuri 2016

Au fost desemnați câștigătorii Concursului Internațional de Discursuri EF Challenge!

Patru elevi din România au câștigat un curs online de limba engleză la EF Englishtown pe o durată de 3 luni. Aceștia sunt:

  • IONESCU Rareș – CN de Informatică “Tudor Vianu”, București – Prof. Manicea Elena-Iulia
  • NICOLESCU Mira Miriana – CN “IL Caragiale”, București – Prof. Simonca Mihae
  • DOGARU Elena Isabela – CN de Informatică “Matei Basarab”, Rm Valcea – Prof. Sardarescu Carmen
  • UNGUR Ligia Mirela – CN “Unirea” Tg Mureș – Prof. Pintilie Tunde

SPRINCEANĂ Sebastian, elev la CN “Nicolae Titulescu”, Pucioasa, sub îndrumarea profesorului coordonator Ianeț Alina, a câștigat o tabără de 2 săptămâni la una dintre școlile EF de limba engleză din Oxford, New York sau Miami!

Dorim să îi felicităm pe toți participanții!

Lista completă a câștigătorilor va fi publicată în data de 16 mai 2016.

 

Iată și impresiile elevilor despre ediția din acest an a Concursului Internațional de Discursuri:

Mira Nicolescu

“Eu am aflat de acest concurs de la profesoara mea de limba engleză. Pregătirea discursului a fost ușoară deoarece îmi place să compun în limba engleză și îmi veneau multe idei. Profesoara mea de engleză m-a ajutat la anumite formulări dar în rest a fost totul din capul meu. Etapa națională mi s-a părut foarte bine organizată. Am avut de toate: și sucuri și sărățele. Iar sala perfectă!”

Isabela Dogaru

“De concurs am aflat de la doamna profesoară, care pregătise o altă elevă în ediția de anul trecut. Am văzut videoclipul fetei, mi s-a spus tema de anul acesta și mi s-a părut o provocare foarte interesantă care chiar lasă loc imaginației, așa că am decis să mă înscriu. Ideea nu mi-a venit dintr-un loc anume și nici nu am folosit alte materiale sau planuri. Într-o seară m-am gândit pur și simplu la legăturile pe care rostirea cuvântului “imposibil” le face în mintea mea, așa că am început să scriu, iar ideile au venit de la sine. Doamna profesoară m-a ajutat atât în conturarea mai bună a ideilor și exprimarea cât mai clară a punctul meu de vedere, cât si în îmbunătățirea gesticii. Am fost foarte surprinsă când am aflat că m-am calificat la etapa națională a concursului ținând cont de numărul mare de participanți. Faza națională a fost una plină de emotii, care a reprezentat mai mult decat o competiție. În opinia mea, a reprezentat un mod prin care fiecare dintre noi și-a putut depăși limitele și un prilej de a evolua și a ne dezvolta. M-a bucurat foarte mult faptul că am avut ocazia să particip la o asemenea competiție în care am pus atât de mult suflet și care mi-a arătat că, dacă îți dorești cu adevarat, totul poate fi posibil. Supriza cea mai mare și placută a venit însă tocmai la final, când am aflat că m-am calificat la etapa internațională.”

Ligia Ungur

“Am aflat de concurs anul trecut, în cadrul unei prezentări ce a avut loc la liceul unde studiez eu. Mi-am spus că vreau cu tot dinadinsul să particip, pentru că sunt pasionată de competiţiile de Public Speaking şi voiam să îmi împărtăşesc ideile în faţa unui public numeros. Anul acesta mi-am pregătit discursul în aproximativ 3 zile (am rescris unele idei, unde mi s-a părut că textul ar putea suna mai bine). Am primit ajutor din partea profesoarei coordonatoare, întrucât ea mi-a spus unde aş mai putea lucra pentru a-mi îmbunătăţi discursul.

Etapa naţională de anul acesta mi s-a părut bine organizată, am auzit o mulţime de idei interesante şi discursuri în care concurenţii au inserat o parte din personalitatea şi trăirile lor. Am participat la acest concurs pentru a auzi idei frumoase şi nu am fost dezamăgită! Sunt sigură că de la an la an concursul va creşte din toate punctele de vedere!”

Sebastian Sprinceana

“Pot spune că întreaga mea experiență în cadrul concursului EF Challenge a fost, per ansamblu, una de neuitat, în principal pentru faptul că mi-a oferit șansa de a-mi dezvolta și pune în valoare abilitățile oratorice și lingvistice, acestea fiind baza a ceea ce am în vedere legat de viitorul meu profesional. Am aflat de acest concurs prin intermediul unei prietene dintr-un alt județ, prin urmare fiind și singurul participant din județul meu, și anume Dâmbovița. Pregătirea în sine a discursului cu care am participat a reprezentat o oarecare provocare, fiindu-mi necesare mai multe zile la rând pentru a veni cu niște idei noi, care să mă și reprezinte în același timp, și pentru a le pune într-o ordine și context demne de un discurs cu potențial. Nu în ultimul rând, etapa națională, la care am fost de-a dreptul onorat să pot participa, a decurs, la cel mai sincer mod, într-un fel în care nu mi-aș fi închipuit nicicând că va decurge. Într-un sens bun, evident. Cred cu tărie faptul că factorul care a contribuit nu doar la reușita mea, ci și la cea a celorlalți, a fost atmosfera calmă și primitoare pe care atât reprezentanții juriului, cât și organizatorii concursului au asigurat-o. Iar pentru acest lucru, țin să vă mulțumesc încă o dată și să menționez că vă sunt pe deplin recunoscător nu doar pentru că mi-ați oferit șansa de a reprezenta o întreagă comunitate în cadrul unui asemenea concurs, ci și pentru faptul că ați reușit să câștigați detașat în fața unor competiții asemănătoare prin prisma aspectelor deja menționate. Vă mulțumesc!

Și sper că ne vom putea revedea cât mai curând. Reprezentanții Qdays sunt niște oameni super faini!”