Cele mai bune destinații de călătorie în 2019: 10 locuri de vizitat în acest an

Planificarea vacanțelor pentru anul acesta este una dintre cele mai bune modalități de a rămâne motivați și inspirați. Am pregătit o listă a destinațiilor turistice de top în 2019 pentru a vă inspira și pentru a ușura organizarea. Unele destinații sunt renumite (pe care noi credem că ar trebui să le redescoperiți), iar altele sunt destinații noi, care cer să fie descoperite.

Sfatul nostru? Încercați să petreceți cel puțin câteva săptămâni în destinația aleasă pentru a vă îmbogăți cu adevărat de cultura locală. Mai bine, luați în considerare combinarea călătoriei cu un curs de limbă străină pentru a obține o experiență semnificativă.

1. Perth, Australia
Eclipsat de Sydney și Melbourne, acest oraș australian occidental ar trebui să fie pe lista Dvs. pentru anul 2019. Este mai aproape de Europa, vremea este atrăgătoare, plajele sunt mereu pline, iar fauna sălbatică este foarte diversă (chiar și pinguini!). Bineînțeles, trebuie să faceți o pauză la Kings Park – o incredibilă oază verde în mijlocul orașului.

2. Singapore
Acest oraș-stat continuă să fie extrem de popular. Poate fi datorită piscinei fantastice de la Hotelul Marina Bay Sands ce îți ia răsuflarea, sau nenumăratelor piațete faimoase pentru mâncarea gătită pe loc de către vânzători ambulanți – Singapore are acel ceva special care face turiștii să se întoarcă iar și iar.
Din punct de vedere cultural, în Singapore au loc multe evenimente în acest an, începând cu un festival artistic al luminilor și Ultra Singapore, un festival de muzică electronică în aer liber, în timpul verii.

3. Miami, Statele Unite ale Americii
Având palmieri frumoși și unele dintre cele mai bune plaje din lume, Miami poate să nu fie o bijuterie ascunsă, dar este totuși o bijuterie. Cu vreme de neegalat (fiind un oraș însorit pe tot parcursul anului) și o atmosferă vibrantă și interesantă, cu artă, baruri, cluburi și restaurante, ar trebui să fie pe lista Dvs. de călătorie pentru anul 2019. Chiar dacă l-ați mai vizitat în trecut, Miami nu incetează să surprindă, fiind mereu un loc în vogă.

4. Nepal
O destinație excelentă pentru iubitorii de natură și aventuri în 2019. Situată între China și India, fiind locul în care se întinde lanțul muntos Himalaya, întreaga țară este o carte poștală gigantică – peisajul montan fiind cu adevărat spectaculos. Localnicii sunt de asemenea minunați și mâncarea este fantastică. Țara se recuperează rapid după cutremurul devastator din 2015 (și este foarte primitoare pentru vizitatori), deci 2019 este momentul potrivit pentru a explora Nepalul.

plecari 2019

5. Seattle, SUA
După ce a trecut printr-o serie de reamenajări și modernizări în multe dintre locațiile sale strategice, Seattle 2.0 va fi gata de etalat pe deplin în 2019. Călătoriți în colțul de nord-vest al SUA pentru o ceașcă de cafea la ea ”acasă” (Seattle este locul unde a luat naștere Starbucks) admirând priveliștea fantastică din proaspătul renovat turn numit Space Needle. Capitol Hill este un cartier care merită explorat, cu o gamă foarte largă de opțiuni pentru petrecerea timpului atât în timpul zilei cât și noaptea.

6. Namibia
Această destinație este la mare căutare pentru pasionații de călătorii, iar pentru restul este încă o bijuterie ascunsă! Așadar, dacă vă place să explorați și să vă conectați cu natura, acum e timpul să vizitați Namibia. Situată pe coasta sud-vestică a Africii, deșerturile țării sunt nesfârșite, frumusețile naturale sunt fascinante, fauna sălbatică este unică și distracția în natură nesfârșită. Pe lângă toate atracțiile menționate mai sus, au fost recent inaugurate o serie de cabane de lux (la prețuri rezonabile) ideale pentru turiștii iubitori de natură.

7. Novi Sad, Serbia
Aceasta este cu adevărat o bijuterie ascunsă! Cel mai frumos oraș din Serbia nu vă cere un efort financiar prea mare. Orașul are o istorie bogată, cu influențe puternice ale legăturilor sale cu Austo–Ungaria iar mai apoi cu Iugoslavia, ce sunt vizibile la orice pas. Cetatea Petrovaradin și mănăstirile din Fruška Gora reprezintă două atracții turistice importante din această zonă. De asemenea, Novi Sad are o gamă largă de muzee ce se pot vizita. Vara anului 2019 va fi sezonul ideal pentru a vizita orașul, putând totodată să vă bucurați de soare de-a lungul Štrand-ului, cea mai râvnită plajă din Serbia.

8. Berlin, Germania
O atracție uriașă pentru turiști, Berlinul oferă întotdeauna câte ceva de făcut! Orașul este cunoscut pentru arhitectura sa impresionantă, muzeele renumite în toată lumea, viața de noapte și abundența de bere. În plus față de toate acestea, anul acesta este foarte important pentru oraș marcând centenarul Bauhaus. Cea de-a 100-a aniversare a școlii de artă Bauhaus se va întinde pe întreg anul 2019, cu numeroase expoziții desfășurate în tot orașul, deci dacă sunteți interesați de design sau arhitectură, acum este momentul să vizitați Berlinul.

9. Costa Rica
Costa Rica devine din ce în ce mai căutată, așa că mergeți înainte de a deveni un loc al turismului de masă. Costa Rica oferă o combinație unică de natură uimitoare: râuri spectaculoase, păduri luxuriante, plaje superbe și vulcani impresionanți. Oamenii sunt de asemenea foarte primitori și în același timp foarte relaxați ceea ce transformă Costa Rica în locul ideal pentru a învăța limba spaniolă. O curiozitate legată de Costa Rica: unul din motivele pentru care țara este atât de relaxată și pașnică este pentru că nu are o armată. Această decizie datează din 1949 și mulți spun că țara a avut numai de câștigat de pe urma acestei decizii.

10. Lisabona, Portugalia
O combinație splendidă de vreme frumoasă, mâncare autentică, bogății culturale și o mulțime de obiective turistice și atracții accesibile. Vizitați Belém pentru a vă bucura de grădinile botanice sau explorați zona de est, Alfama, pentru o priveliște uimitoare asupra orașului! Puteți doar să vă bucurați de cartierele orașului răspândite pe dealurile Lisabonei însă nu uitați să faceți o călătorie cu tramvaiul istoric. Aveți mai mult timp la dispoziție? De ce să nu urmați un curs de portugheză în noua școală EF Lisabona – ar putea fi punctul culminant al anului 2019!

Acest text a fost tradus și adaptat de pe blogul EF.