Concurs Discursuri 2015

Provocarea EF pentru Licee – Concursul Internațional de Discursuri

Alătură-te celor mai cunoscuți oratori din lume și prezintă-ți ideile în fața unui public internațional în New York.
Participă la Provocarea EF pentru Licee și prezintă ideile tale cu privire la modul în care limbile pot deschide, conecta și îmbunătăți lumea. Fii în centrul atenției și ține un discurs de trei până la cinci minute care oferă un răspuns creativ și stimulant/antrenant la întrebarea „How do languages open the world for you?”.

Impresionează juriul și câștigă una dintre cele 20 de excursii la Forumul EF Youth Leadership din New York, unde îți poți prezenta discursul în fața unui public internațional.

Șansa ta de a inspira lumea – Înregistrează-te înainte de 30 aprilie 2015

Participarea este gratuită!

ef-challenge-for-high-schools

CAMPANIA PE SCURT

Provocarea EF pentru Licee este un concurs de discursuri care va permite elevilor din întreaga lume să prezinte ideile lor despre comunicare, educație internațională și învățărea limbilor străine. Toți participanții vor scrie și prezenta discursuri între trei și cinci minute în care vor răspunde la întrebarea: „How do languages open the world for you?”. Scopul discursului este de a prezenta idei și concepte care inspiră, atrag publicul și arată cum competențele lingvistice și comunicarea excelentă pot schimba lumea.

“How do languages open the world for you?”

Aceasta este întrebarea pe care o adresăm elevilor din întreaga lume. Îi invităm să îşi prezinte ideile în cadrul Provocării EF pentru Licee – un concurs internațional de discursuri pentru elevi cu vârsta între 13 și 18 ani. Cele mai bune 20 de discursuri vor fi prezentate în fața unui public internațional la Forumul EF Youth Leadership din New York în august 2015.

Din sala de clasă la New York

Vă invităm să luați parte la acest eveniment unic. Încurajați elevii să vină cu idei creative și inspiraționale și îndrumați-i de-a lungul călătoriei lor – de la un podiumul din sala de clasă până la o scenă de la New York. În cazul în care elevii Dvs ajung în finală, veți avea șansa de a câștiga un loc la un curs internațional pentru pregătirea personalului didactic – un curs care îi ajută pe profesori să exceleze profesional.

Planuri de lecție

Atât elevii și profesorii vor primi acces la setul de instrumente pentru competiția Provocarea EF pentru Licee – un PDF care conține informații cu privire la modul de scriere și prezentare a unui discurs. Setul de instrumente va ajuta profesorii să îndrume elevii; cu aceste materiale, elevii îşi pot îmbunătăți și pune în practică abilitățile lor de vorbire.

Pachetul conține:

  • 2 lecții pentru profesori / informații suplimentare pentru elevi (compunerea unui discurs și vorbitul în public)
  • Sfaturi și trucuri pentru a susține un discurs
  • Exemple de discursuri foarte bune

Îndrumări pentru a intra în Provocarea EF pentru Licee

Limba – Discursul trebuie să fie în limba engleză

Vârsta – Pot participa elevii între 13 și 18 ani

Lungime – Toate discursurile trebuie să fie de 3 până la 5 minute

Înscriere – Elevii se pot înregistra individual sau într-un grup de maxim 3 persoane: www.ef.com/efchallenge

PREMII

  • 20 de excursii la Forumul EF Youth Leadership din New York vor fi acordate celor mai buni participanți din întreaga lume
  • 5 elevi vor câștiga o vacanță educațională de studiu în străinătate de două săptămâni
  • 100 de elevi vor câștiga un curs online de limba engleză cu durata de trei luni
  • 10 profesori vor fi premiați cu un curs de o săptămână de pregătire a cadrelor didactice la una din şcolile EF din străinătate

PENTRU A PARTICIPA

1. Intrați pe siteul www.ef.com/efchallenge și înregistrați-vă pentru a obține codul de profesor.

2. Recomandați-le elevilor să acceseze www.ef.com/efchallenge pentru a se înregistra folosind codul de profesor. În acest fel, putem să ne asigurăm că toți elevii au un profesor sau un mentor care îi va îndruma de-a lungul competiției.

Notă: Numărul de elevi care se pot înregistra cu același cod este nelimitat.

3. Creați lecții interesante cu ajutorul materialelor primite pentru a învăța elevii să stăpânească arta discursului.

4. Parcurgeți lecțiile cu elevii pentru a îi instrui cum să îşi pregătească propriile discursuri. Sunt acoperite toate aspectele unui discurs bun? Urmăriți lista și pe rând bifați toate criteriile!

5. După ce elevii au prezentat discursurile lor, transmiteți-ne numele elevului care a susținut cel mai bun discurs, împreună cu o înregistrare video a acestuia. Criteriile de analiză a discursurilor vă vor ajuta cu această decizie.

concurs-international-de-discursuri

 

DESFĂŞURAREA PROGRAMULUI

PASUL 1: Înregistrare – Termen limită 30 aprilie 2015

PASUL 2: Selecție la nivel de şcoală – De la 1 aprilie la 30 aprilie 2015

PASUL 3: Pre-selecție națională – De la 1 la 10 mai 2015

PASUL 4: Selecție națională – În data de 16 mai 2015

PASUL 5: Selecție mondială – 31 mai 2015

DETALIILE PROGRAMULUI

PASUL 1: Înregistrarea profesorilor

Profesorii se vor înregistra on-line pentru a înscrie elevii din școlile lor. Aceştia vor primi un „cod de profesor”, pe care îl oferă elevilor interesați să participe.

PASUL 1: Înregistrarea elevilor

Elevii se vor înregistra individual sau ca o echipă (max. 3 elevi într-o echipă), folosind „codul de profesor”. Fiecare profesor poate înregistra un număr nelimitat de echipe sau elevi.

Elevii care doresc să participe, dar nu au primit un „cod de profesor”, se pot înscrie oferind numele profesorului lor. Vom contacta apoi profesorul / școala pentru a le furniza un „cod de profesor”.

PASUL 2: Selecția la nivel de şcoală

Profesorii coordonatori din fiecare școală vor organiza o selecție pentru a alege un câștigător din școala respectivă. Astfel, elevul sau echipa ce acumulează cele mai multe puncte din fiecare școală va trebui să încarce filmarea pe YouTube, urmând ca linkul cu filmarea să fie postat pe pagina www.Facebook.com/QdaysEdu – împreună cu numele complet, școala pe care o reprezintă și profesorul coordonator.

JURIU: profesorul ce a înscris elevii

PASUL 3: Pre-selecția națională

Se vor alege cele mai bune 20 de discursuri pe baza înregistrărilor primite, în urma selecției la nivel de şcoală. Acestea vor avansa la competiția națională.

PASUL 4: Selecția națională

Comisia de selecție va alege cel mai bun discurs la nivel național. Acest discurs va avansa la selecția de la nivel mondial. Discursul câștigătorului din fiecare țară va fi filmat la nivel local, pentru a fi transmis juriului ce va face selecția globală (pasul 5).

PASUL 5: Selecția globală

Cei mai buni 20 de oratori din întreaga lume se vor deplasa în luna august la Forumul EF Youth Leadership în New York.

Participarea este gratuită!

Dacă aveți întrebări suplimentare, ne puteți trimite un mesaj folosind formularul de contact.

Campania este derulată de EF Education First şi se supune termenilor şi condițiilor disponibile pe siteul EF.com/privacy.

UPDATE: Au fost desemnați elevii care s-au calificat la Etapa Națională a Concursului de Discursuri EF Challenge 2015.