Concurs Discursuri 2016

Provocarea EF – Concursul Internațional de Discursuri 2016

Anul acesta, EF lansează o nouă provocare ce se adresează elevilor din toată lumea. Participă și tu prin înregistrarea unui discurs original și inovativ care răspunde la întrebarea: “Do you believe nothing is impossible?”. Cele mai bune discursuri vor fi premiate cu excursii la Forumul EF Youth Leadership care va avea loc în acest an la Rio de Janeiro.

Impresionează juriul și câștigă una dintre cele 20 de excursii la Forumul EF Youth Leadership din Rio de Janeiro, unde îți poți prezenta discursul în fața unui public internațional.

Șansa ta de a inspira lumea – Înregistrează-te înainte de 15 martie 2016

Participarea este gratuită!

Concurs Discursuri 2016

CAMPANIA PE SCURT

Competiția internațională de discursuri EF Challenge le permite elevilor din întreaga lume să își exprime ideile cu privire la învățarea limbilor străine, comunicare și educație. Întrebarea de anul acesta se intitulează “Do you believe nothing is impossible?”, și dă startul competiției de discursuri creative pe această temă. Concursul oferă elevilor oportunitatea de a-și prezenta liber opiniile dar și de a crea parteneriate cu profesori și școli locale.

“Do you believe nothing is impossible?”

Aceasta este întrebarea pe care o adresăm elevilor din întreaga lume. Îi invităm să îşi prezinte ideile în cadrul Provocării EF pentru Licee 2016 – un concurs internațional de discursuri pentru elevi cu vârsta între 11 și 19 ani. Cele mai bune 20 de discursuri vor fi prezentate în fața unui public internațional la Forumul EF Youth Leadership din Rio de Janeiro în august 2016.

Din sala de clasă la Rio de Janeiro

Dragi profesori, vă invităm să luați parte la acest eveniment unic! Încurajați elevii să vină cu idei creative și inspiraționale și îndrumați-i de-a lungul călătoriei lor – de la un podiumul din sala de clasă până la o scenă din Rio de Janeiro. În cazul în care elevii Dvs ajung în finală, veți avea șansa de a câștiga un loc la un curs internațional pentru pregătirea personalului didactic – un curs care îi ajută pe profesori să exceleze profesional.

Ef Challenge 2016

Îndrumări pentru a intra în Provocarea EF pentru Licee 2016

Limba – Discursul trebuie să fie în limba engleză;

Vârsta – Pot participa elevii de 11 – 14 ani și 15 – 19 ani, înscriindu-se în categoria potrivită de vârstă;

Lungime – Toate discursurile trebuie să fie de 2 până la 5 minute;

Înregistrare – Termenul limită pentru înscriere pe site este 15 martie.

PREMII

  • 20 dintre elevii participanți vor fi câștigătorii unei excursii la EF Youth Leadership Forum în Rio de Janeiro (grupa de vârstă 15 – 19 ani)
  • Excursii cu clasa în Regatul Unit al Marii Britanii sau Singapore pentru 2 dintre câștigători (grupa de vârstă 11 – 14 ani)
  • Până la 10 elevi vor câștiga o vacanță educațională de studii pe o durată de 2 săptămâni
  • Până la 10 profesori vor primi un curs curs de pregătire didactică în străinătate
  • 300 de elevi și profesori vor câștiga un curs online de limba engleză la EF Englishtown pe o durată de 3 luni
  • Acestea sunt premiile oferite la nivel global, pentru participanții din întreaga lume

PENTRU A PARTICIPA

1. Intrați pe siteul www.ef.com/efchallenge și înregistrați-vă la secțiunea „profesor” sau „elev”.Elevilor le este recomandat să aibe un profesor sau un mentor care îi va îndruma de-a lungul competiției.

2. După ce elevii au pregătit discursurile lor, profesorii îndrumători îl vor alege pe cel mai bun dintre acestea. Transmiteți-ne numele elevului care a susținut cel mai bun discurs, împreună cu o înregistrare video a acestuia. Criteriile de analiză a discursurilor vă vor ajuta cu această decizie. Criteriile de analiză le veți putea obține din partea noastră în urma înscrierii în concurs.

Concursuri Discursuri 2016

Puteți citi un interviu cu câștigătorul de anul trecut din România, care a participat la EF Youth Leadership Forum în New York: EF Youth Leadership Forum 2015.

 

DESFĂŞURAREA COMPETIȚIEI

PASUL 1: Înregistrare – Termen limită 15 martie 2016

PASUL 2: Selecție la nivel de şcoală – De la 15 martie la 30 martie 2016

PASUL 3: Pre-selecție națională – De la 1 la 10 aprilie 2016

PASUL 4: Selecție națională – În data de 16 aprilie 2016

PASUL 5: Selecție mondială – 30 aprilie 2016

PASUL 6: Excursie la EF Youth Leadership Forum în Rio de Janeiro – august 2016

DETALIILE PROGRAMULUI

PASUL 1: Înregistrarea profesorilor și a elevilor

Profesorii și elevii se vor înregistra on-line la secțiunea „profesor” sau „elev”.

PASUL 2: Selecția la nivel de şcoală

Profesorii coordonatori din fiecare școală vor organiza o selecție pentru a alege un câștigător din școala respectivă. Astfel, elevul sau echipa ce acumulează cele mai multe puncte din fiecare școală va trebui să încarce filmarea pe YouTube, urmând ca linkul cu filmarea să fie postat pe pagina www.Facebook.com/QdaysEdu – împreună cu numele complet, vârsta, școala pe care o reprezintă și profesorul coordonator.

PASUL 3: Pre-selecția națională

Se vor alege cele mai bune 20 de discursuri pe baza înregistrărilor primite, în urma selecției la nivel de şcoală. Acestea vor avansa la competiția națională.

PASUL 4: Selecția națională

Comisia de selecție va alege cel mai bun discurs la nivel național. Acest discurs va avansa la selecția de la nivel mondial. Discursul câștigătorului din fiecare țară va fi filmat la nivel local, pentru a fi transmis juriului ce va face selecția globală (pasul 5).

PASUL 5: Selecția globală

Cei mai buni 20 de oratori din întreaga lume se vor deplasa în luna august la Forumul EF Youth Leadership în Rio de Janeiro, iar 2 câștigători vor participa împreună cu ceilalți colegi din clasă la o excursie în Anglia.

EF Challenge Qdays

Participarea este gratuită!

Pentru a vă insipra, puteți accesa site-ul oficial al competiției, www.ef.com/efchallenge, unde organizatorii au pus la dispoziție discursurile din anii trecuți.

Dacă aveți întrebări suplimentare, ne puteți trimite un mesaj folosind formularul de contact.

Campania este derulată de EF Education First şi se supune termenilor şi condițiilor disponibile pe siteul EF.com/privacy.

UPDATE: Au fost desemnați elevii care s-au calificat la Etapa Națională a Concursului de Discursuri EF Challenge 2016.