Cum să îți convingi părinții să te lase într-o tabără în străinătate

Vestea bună este că o tabără în străinătate reprezintă una dintre cele mai bune investiții în viitorul tău. Vestea mai puțin bună este că această investiție se va desfășura fără supravegherea părinților, astfel că s-ar putea să nu fie așa ușor să îi convingi pe aceștia să te lase să cucerești țări străine într-o tabără internațională. Totuși, o tabără în străinătate având ca obiectiv principal învățarea unei limbi străine, este o experiență care poate fi greu egalată de alte oportunități: o asemenea tabără rezultă în succes academic și oportunități de carieră care sunt completate de progres spre maturitate și independență. O tabără în străinătate este darul care nu se oprește din oferit și în acest articol îți vom oferi câteva sugestii pentru a-ți convinge părinții mai ușor.

Pregătește-te, pregătește-te și apoi mai pregătește-te puțin!

În primul și în primul rând trebuie să îți convingi părinții că iei toată experiența unei tabere internaționale foarte în serios, și că vei face tot ceea ce trebuie pentru a urma studii în străinătate: să iei note bune la școală, să începi exersarea limbii studiate în tabăra internațională prin cursuri online, să citești cărți în limba străină și să urmărești filme fără subtitrări, ori poate să le gătești o cină tradițională din țara pe care ai vizita-o în tabăra aceasta. Părinții tăi trebuie să-ți observe interesul față de limba și cultura țării în care are loc tabăra precum și faptul că depui tot efortul pentru a învăța despre acestea.

Prezintă tabăra în străinătate într-un mod atractiv

Că tot veni vorba despre efortul depus: o sugestie ar fi să studiezi îndeaproape destinația și școala în care are loc tabăra internațională. Apoi, să aduni toată informația aceasta și să pui laolaltă o prezentare frumoasă ce argumentează punctele tale de vedere în așa fel încât părinții tăi vor vrea imediat să te ajute în pregătirea bagajelor. Aici te putem ajuta! Toate destinațiile de tabere în străinătate au câte o prezentare pregătită. Scrie-ne și ți-o vom trimite!

Menționează modurile în care te vei dezvolta personal în această tabără

Într-o tabără în străinătate te vei înconjura de o cultură nouă, vei cunoaște sisteme de valori din întreaga lume și vei deveni un adolescent ce înțelege lumea mai bine, și care va putea naviga prin ea cu success. Lărgirea orizonturilor este foarte importantă în zilele noastre și nimic nu demonstrează faptul că ești un cetățean al lumii largi mai bine decât călătoriile efectuate în colțuri diferite ale mapamondului. Mai mult, într-o tabără internațională vei beneficia de experiențe culturale noi ce te vor face să te simți ca acasă în multe țări ale lumii. Învățând să te adaptezi ușor la medii diverse și noi te va ajuta să avansezi în maturitate și independență, iar o tabără în stăinătate te ajută să faci lucrurile acestea pe repede înainte, devenind astfel un adult responsabil – unul dintre obiectivele principale ale părinților tăi.

Discută despre beneficiile academice

Prin participarea la tabere în străinătate vei avansa academic: vei lua note mai mari la școală fiindcă vei deprinde siguranță de sine și încredere în abilitățile tale de învățare și adaptare, iar ceva timp petrecut departe de casă în timpul verii te va ajuta să începi noul an școlar cu energie și entuziasm. Probabil că nimeni nu poate nega faptul că entuziasmul și energia pe parcursul anului școlar, ce duc la note mai bune, sunt cireașa de pe tort atunci când discutăm despre succesul academic.

Evidențiază beneficiile profesionale

Atunci când îți vei căuta un internship ori un job peste vară pentru a căpăta experiență profesională, experiența internațională dobândită într-o tabără în străinătate îți va oferi avantajul competitiv în fața altor candidați. În funcție de cariera aleasă, fluența într-o limbă străină poate fi cheia către succes. În plus, faptul că vei fi cunoaște mai bine limbi străine îți va putea oferi perspectiva unei remunerații mai bune, ceea ce înseamnă că le vei putea cumpăra părinților tăi mai multe cadouri 🙂 . Dacă nici perspectiva multor cadouri nu îi convinge, explică-le faptul că mergând acum în tabere în străinătate te va ajuta să devii mai repede un adult independent financiar ce stă singur pe propriile picioare.

Încearcă să contribui la prețul acestei tabere în străinătate

Nimic nu-i face pe părinți mai mândri decât să vadă că au crescut un copil pro-activ și care înțelege aspectele financiare implicate. Arată-le că ești gata să faci sacrificii pentru a merge într-o tabără în străinătate și că vrei să contribui la costuri: ia-ți un job part-time în vacanțe, ajută la treburile din casă pentru ca părinții să economisească timp și bani sau alege să renunți la anumite cumpărături pentru a le arăta că înțelegi importanța economisirii banilor. Dacă le demonstrezi totodată ca ai planificat un buget bine gândit pentru această tabără în străinătate cu siguranță le vei aduce o lacrimă de bucurie în ochi 🙂 #victorie.

Demonstrează-le că vei fi în siguranță

Părinții tăi vor ridica problema siguranței: arată-le că și tu iei acest aspect foarte în serios! Cere-ne numere de telefon de urgență, întreabă-ne despre siguranța din campus pe parcursul taberei în străinătate, despre supraveghere, despre asigurări de călătorie și despre măsurile luate de școală și de noi pe parcursul acestei tabere internaționale. Fie că discutăm despre o tabără în America sau o tabără în Anglia, despre o tabără în New York sau o tabără în Los Angeles, despre tabăra din Oxford sau tabăra din Cipru, despre o tabără în Cambridge sau o tabără în California… și lista poate continua! Noi luăm siguranța foarte în serios și te vom ajuta să explici asta și părinților tăi!

Promite-le că vei păstra legătura cât timp ești în tabăra internațională

Urmează un punct foarte important, nu numai pentru părinți, dar și pentru prietenii tăi în general: vei experimenta atâtea lucruri noi în cele două săptămâni de tabără în străinătate încât cei ce nu vor fi alături de tine se vor simți probabil lăsați pe dinafară. Promite-le că îi vei suna ori că le vei scrie, trimite-le link-ul către jurnalul de tabără pentru a urmări parcursul tău în tabăra internațională și păstrează legătura cu cei de acasă prin social media.

Încurajează-ți părinții să se bucure și ei de această vacanță

Faptul că te lasă să mergi într-o tabără în străinătate vine cu un beneficiu mic, dar foarte important. Nu doar că părinții tăi își vor întâmpina la întoarcerea din tabăra internațională copilul maturizat și cu abilități lingvistice mult mai bine dezvoltate, ce se va bucura de un viitor excelent daaaaar …. vor fi câștigat și timp pentru ei! A fi părinte este un job full time, toată viața, însă toată lumea are nevoie de puțin concediu din când în când, nu? Faptul că te lasă să mergi într-o tabără în străinătate este așadar o situație din care toată lumea are de câștigat!

Vrei așa de mult să mergi încât te deprimă așteptarea unei decizii

În funcție de determinarea ta și de eventuala împotrivire inițială a părinților, convingerea lor poate să dureze ceva timp. În acest timp pot apărea tensiuni și frustrări. Probabil nu este argumentul ce va câștiga lupta, însă îl poți folosi pentru a ajuta în convingerea părinților. Cu cât mai repede decid să te lase într-o tabără în străinătate, cu atât mai repede vei fi din nou copilul vesel, bucuros și entuziasmat ;).

Dacă îți dorești cu adevărat să mergi într-o tabără în străinătate, discută cu părinții, folosește argumente, alege o destinație ce te pasionează, cere-ne informații și programează o discuție între noi și părinții tăi! Încurajează-i să ne contacteze pentru a ne adresa toate întrebările lor și te vom ajuta să îi convingi că este o alegere bună și o investiție cu adevărat utilă în viitorul tău.

Acest text a fost tradus și adaptat de pe blogul EF.