Cum să îți menții abilitățile lingvistice mai mult decât bronzul

Tocmai te-ai întors dintr-o călătorie de studiu în străinătate în Miami. Engleza ta este super cool, toată lumea este geloasă pe bronzul tău și probabil că mai e ceva nisip în valiză. În curând îți vei depăși jet lag-ul, iar lucrurile vor reveni mai mult sau mai puțin la normal. Dar cum te asiguri că abilitățile lingvistice recent dobândite nu vor dispărea la fel de repede ca bronzul tău din Florida?

Cum sa iti mentii abilitatile lingvistice mai mult decat bronzul 270921

1. Citește. Apoi citește mai mult

O modalitate ușoară și ieftină de a exersa o limbă străină după ce te întorci acasă este să citești. Datorită internetului, avem la îndemână tot felul de conținut multilingv și putem alege dintr-o multitudine de ziare, cărți și reviste străine. Nu uita să te abonezi la bloguri, să urmărești oameni pe Twitter sau să vorbești cu ei pe WhatsApp sau Instagram.

2. Schimbă câteva cuvinte cu prietenii

Învățarea unei limbi este mai distractivă cu prietenii, la fel și menținerea abilităților lingvistice. Alege un prieten și exersați împreună: puteți să comunicați prin e-mail, să conversați prin chat și chiar Skype împreună aproape gratuit. De asemenea, poți găsi prieteni de studiu offline la școala ta sau te poți alătura unui club lingvistic odată ce te întorci acasă.

3. Cântă o melodie

Chiar dacă versurile cântecelor nu au întotdeauna sens, iar magia unei cântec poate dispărea odată ce asculți versurile cu atenție, ascultarea activă a muzicii este o modalitate bună de a-ți exersa abilitățile lingvistice. Poți cânta pentru a-ți exersa pronunția, poți învăța o mulțime de cuvinte noi (care rimează!) și poate chiar să începi propria carieră de compozitor.

4. Fiecare seară este seară de film

Una dintre cele mai bune modalități de a învăța și menține cunoștințele într-o limbă este de a viziona filme sau emisiuni pe Netflix în altă limbă: acolo, oamenii vorbesc de obicei așa cum vorbesc în viața reală, astfel încât să îți poți exersa abilitățile lingvistice, ținând pasul cu ritmul și glumele, în același timp extinzându-ți vocabularul cu argou și expresii. Un cont la Netflix este o modalitate distractivă și rentabilă de a ține pasul cu emisiunile tale preferate din America sau Anglia, dar și conținutul gratuit de pe YouTube este util.

5. Fă-ți prieteni și rămâi conectat cu aceștia

>Unele școli de limbi străine oferă rețele de absolvenți și instrumente online, astfel încât studenții să poată continua să își exerseze abilitățile lingvistice după ce se întorc acasă și să rămână în contact cu oameni din întreaga lume. Facebook, Twitter, Instagram sau Whatsapp sunt și ele utile, dacă le folosești în continuare activ pentru a discuta cu prietenii tăi de călătorie lingvistică în limba pe care ai învățat-o.

6. Mergi într-o (altă) călătorie!

Călătoriile nu sunt cea mai ieftină și mai simplă modalitate de a-ți păstra abilitățile lingvistice, dar este probabil cea mai interesantă. Exersarea abilităților și extinderea orizonturilor – este cea mai bună, dar poate fi și cea mai scumpă din ambele lumi. Recomandarea noastră: Păstrează legătura cu prietenii din întreaga lume. În acest fel, nu vei avea doar prieteni de studiu, ci și o canapea pe care poți dormi data viitoare când vei porni din nou la drum!

Acest articol este o traducere și adaptare a How to keep your language skills longer than your tan.