6 motive pentru care ar trebui să iei în considerare o călătorie în străinătate alături de elevii tăi

Ideea de a-ți îndruma clasa prin vame internaționale (și de a ieși învingător) ți se pare imposibilă? Sigur, este un proiect mare de organizat, dar câștigurile educaționale și personale pentru cursanții tăi sunt impresionante; și indisponibile în timpul orelor normale de curs. Iată 6 motive pentru a pune călătoriile în grup pe lista ta de lucruri de făcut.

de ce sa calatoresti cu un grup de elevi in strainatate 200122

Destinații pentru orice sezon

Cursanții de limba engleză sunt răsfățați în alegerea destinației, având opțiuni ideale de studiu în străinătate în întreaga lume atât vara, cât și iarna. Gândește-te la Miami, Sydney și Cape Town iarna; apoi New York, Londra sau Dublin vara. Nici țările unde limba engleză nu este vorbită la nivel nativ nu trebuie neglijate. Poți încerca primăvara în Barcelona, Paris și Toyko; sau toamna la Roma, Berlin sau Playa Tamarindo.

Învățare prin imersiune

Nu este un secret pentru nimeni că studiul în țara (țările) în care limba aleasă este vorbită la nivel nativ are ca rezultat un progres exponențial în toate competențele. Să fie forțați să navigheze pe străzile orașului, să citească meniuri, să meargă la cursuri, să ia transportul public, să discute cu localnicii și să rezolve problemele pe măsură ce apar va lucra mintea elevilor într-un mod pe care un curs standard de studiu nu îl va putea reproduce pe deplin.

Urmărește cum încrederea în sine se dezvoltă simțitor

Învățarea prin imersiune îi va duce pe elevi printr-o serie de etape în care încrederea lor în abilitățile lingvistice va crește și aceștia vor deveni mai fluenți. De la euforia pe care o simt când înțeleg glumele unui chelner, până la frustrarea de la cursuri sau mulțumirea de a putea urmări o conversație cu localnicii, ca profesori trebuie să fim pregătiți să ne susținem clasa în întreaga gamă de emoții pe care le vor experimenta în timp ce studiază în străinătate. Și reversul tuturor acestor emoții sporite? Cursanții tăi — odată ce se obișnuiesc mai mult cu accentul, stilul de viață, cultura și logistica din casa lor temporară — vor începe în curând să câștige încredere și să înflorească atât ca elevi, cât și ca tineri.

Independență crescută

Profesoara EF Mara Reynoso, vorbindu-ne despre experiențele ei de călătorie în grup, ne-a împărtășit că a fost memorabil să-i privească pe elevii ei cum efectuează o „călătorie în ei înșiși”. Pentru mulți cursanți, călătoria alături de colegii lor de clasă va fi prima lor călătorie importantă departe de casă – așa că este de înțeles că s-ar putea să nu fie deosebit de independenți la început. După un timp departe de părinți, însă, asta se va schimba. Ei vor învăța să-și spele propriile haine, să navigheze pe străzile orașului, să își susțină ideile la școală, să interacționeze cu o varietate de oameni din medii sociale și culturale diferite și poate (deși sper că nu!) să facă o vizită la medic. Toate aceste experiențe se combină pentru a crea adulți tineri independenți, iar părinții lor abia îi vor recunoaște când vor ajunge acasă.

Creează legături

Nu ar surprinzător ca între elevii din clasa să se lege o prietenie strânsă în timp ce sunt plecați. Este un alt efect secundar al petrecerii timpului împreună într-o situație intensă, în timp ce sunt forțați, din pură necesitate, să vorbească o altă limbă decât a lor. Acestea creează legături de prietenie care deseori durează mult după terminarea călătoriei – și uneori pentru toată viața.

Învață despre propria ta metodă de predare

Și acum, un sfat în special pentru profesori. A face ceva atât de important precum călătoria în străinătate cu clasa ta va necesita multă logistică și planificare din partea ta, lucruri care, la rândul lor, te vor învăța atât de multe despre punctele forte și abilitățile tale (bonus!). Vei învăța lucruri pe care nu le-ai luat în considerare niciodată despre tine ca persoană și ca profesor: că ești mai răbdător decât îți dai seama, mai organizat, un comunicator excelent și un conciliator. Un consilier și model de urmat.

Mara a aflat ea însăși asta. „Călătoria în străinătate a fost o aventură pentru toată lumea”, a spus ea. „Atât profesorii, cât și elevii au împărtășit teama de necunoscut, entuziasmul de a ajunge acolo, descoperirea de locuri noi, mirosuri, arome și oameni, și am avut cu toții de câștigat din asta. Aș merge din nou într-o clipă.”

Tu ce destinație ai alege?

 

Acest articol este o traducere și adaptare a 6 reasons to consider traveling overseas with your students.