De ce să înveți engleza în Anglia?

Regatul Unit este alcătuit dintr-un mozaic de dialecte regionale: din Irlanda de Nord, Scoția și Țara Galilor. Dar dialectul clasic englezesc este renumit la nivel mondial.

Iată de ce învățarea limbii engleze în Anglia este singura opțiune:

Tradiția!

Învață limba engleză acolo unde aceasta își are originea: istoria limbii engleze datează de peste 1500 de ani, până în jurul secolului al V-lea sau al VI-lea d.Hr., când coloniștii germani au venit pe insulele acelea verzi luxuriante și a evoluat semnificativ de atunci.

Engleza modernă timpurie, limba marelui Shakespeare, a început în jurul anilor 1500. Datorită influenței coloniștilor precum romanii, anglo-saxonii, normanzii și vikingii, care au controlat pe rând această micuță insulă, această versiune a limbii engleze a înflorit, adoptând pe parcurs cuvinte germanice, latine și franceze.

De asemenea, datorită dimensiunii insulei și a obsesiei controversate pentru colonizare, engleza s-a răspândit pe tot globul, prin Caraibe, cele două Americi și Australia.

Învățarea limbii engleze în Anglia înseamnă nu numai că exersezi limba în locul său de origine, dar beneficiezi și de toate avantajele vorbirii unei limbi folosite în întreaga lume.

Accentul englezesc

Aș putea vorbi toată ziua despre accentele regionale ale limbii engleze, deoarece felul în care vorbim diferă enorm între orașe și zone, dar ne vom menține la standardul Received Pronunciation (RP) – accentul clasic englezesc – pentru acest punct.

Studiul în Anglia va oferi aproape fără îndoială vocii tale un plus de alură, un anumit farmec global dacă vrei, făcându-ți familia și prietenii să găsească asemănări între tine și Prințul Harry sau Emma Watson. Aceasta va fi întotdeauna o bună promovare personală.

Accentul englezesc are o claritate subtilă care adaugă rafinament oricărei discuții din timpul mesei – cel puțin aceasta este impresia răspândită.

Pregătește-te să intri la universități de top

Anglia se mândrește cu unele dintre cele mai bune universități din lume. Cele mai cunoscute sunt Oxford și Cambridge, alături de institutele londoneze precum London School of Economics și Imperial College.

Toate aceste universități fac parte din „Russell Group”, un nume umbrelă dat unora dintre cele mai renumite și cu tradiție universități din Marea Britanie. Alte orașe membre ale acestui grup de elită includ Manchester, University College London și Bristol.

Chiar și excluzând cele menționate mai sus, oriunde ai merge în Anglia vei găsi o universitate respectată, asta este sigur.

Viața de oraș mare

Experimentează viața de oraș mare cum nu ai făcut-o până acum în capitala mondială a modei, artei și culturii: Londra; sau mergi spre nord, spre Manchester, gazda a două cluburi de fotbal emblematice și o scenă muzicală înfloritoare.

Varietatea din Anglia înseamnă că poți explora și orașe universitare academice, cum ar fi Oxford sau Cambridge; sau poți alege unul dintre orașele de pe litoral precum Eastbourne, Brighton sau Bournemouth.

În vestul țării, Bristol oferă un amestec unic de tradiție și cultură contemporană, inclusiv o scenă muzicală și culinară incitantă.

Acest lucru ne duce armonios la ultimul punct.

Diversitatea

„Englezismele” sunt concepte extrem de greu de identificat, mai ales în epoca modernă a globalizării și a imigrației. Cu toate acestea, un lucru ce caracterizează Anglia ca țară este diversitatea incredibilă în toate aspectele vieții. Diversitate în cultură, geografie, bucătărie și obiceiuri, toate se combină pentru a crea o tapiserie națională de contraste spectaculoase și colorate.

Londra este cel mai bun exemplu. Poți găsi aproape orice acolo: bucătăria variind de la egipteană la ghaneză, clădiri inspirate din epoci arhitecturale, de la stilul georgian la brutalist, și de la familia regală (renumitul ceai de la ora 17) până la oamenii de rând (prânzuri la restaurant pentru friptura de duminică).

Acest articol este o traducere a Why learn English in England.