Foști elevi ai liceului EF Oxford se întorc în campus

În cursul lunii februarie, cinci absolvenți ai liceului privat EF au venit în vizită la campusul de liceu din Oxford pentru a discuta cu elevii, pentru a le împărtăși din experiența lor și pentru a-și reaminti de zilele în care erau și ei liceeni. Aceștia sunt:

  • Yexia Lin

Naționalitate: spaniolă / chineză

În prezent studiază la: Clare College, University of Cambridge

Cursul: MSC Engineering

  • Julia Graef

Naționalitate: germană

În prezent studiază la: Imperial College London

Cursul: Medicină

  • Hannah Saskya Bingei

Naționalitate: indoneziană

În prezent studiază la: University of West England

Cursul: Equestrian Sport Science

  • Sofia Sanborn

Naționalitate: spaniolă

În prezent studiază la: Kings College London

Cursul: Business and Management

  • Elena Trubavina

Naționalitate: rusă

În prezent studiază la: Queen Mary (London)

Cursul: International Relations

alumni2

Studenții au discutat despre lucrurile care le-au plăcut cel mai mult pe durata cursurilor la EF Academy Oxford (printre care au fost menționate serile de karaoke, mediul internațional, ieșirile în oraș pe Cowley Road) și le-au dat sfaturi elevilor din clasa a XI-a care nu au depus încă dosarul de admitere la Universitate. Studenții i-au încurajat pe elevi să se bucure din plin de oportunitățile oferite de EF Academy: “activitatea de voluntariat este foarte bine văzută de către facultăți”, “la Kings College London, totul se bazează pe interculturalitate“, dar le-au oferit și sugestii referitoare la temele și proiectele pe care trebuie să le facă pe timpul școlii. Studenții au confirmat faptul că volumul de lucru la universitate este intens, iar elevii care au un management al timpului bun și abilități de scriere a eseelor vor face tranziția spre universitate mult mai ușor.

În ciuda faptului că există similitudini între experiențele studențești ale celor cinci, elevii au observat și diferențe între stilurile facultăților și organizarea anului academic. De exemplu, în Cambridge au trimestre mai scurte și un volum mai mare de lucru, ceea ce poate duce la mai mult stres. În Londra traiul este mai scump și din acest motiv mulți elevi sunt nevoiți să găsească joburi cu jumătate de normă, iar de multe ori Uniunea Studenților este un bun punct de plecare.

alumni1

Elevii de liceu au avut ocazia să afle despre viața în cămin – la liceul din Oxford se poate opta pentru cazare la familii gazdă sau cazare în campusul aflat chiar lângă liceu. Viața în cămin este ca o a doua familie, elevii merg împreună la cumpărături, urmăresc filme împreună, mănâncă împreună.

Ziua a fost utilă pentru elevii de liceu care au primit informații folositoare atât despre facultăți, cât și despre viața în diferite orașe din Marea Britanie. Studenții au profitat de ocazie pentru a își aduce aminte de vremurile petrecute la liceu și pentru a relua legătura cu foști profesori.

Liceu privat EF International Academy oferă cursuri de Bacalaureat Internațional și IGCSE pentru elevii din clasele a IX – X ori XI – XII. Puteți afla mai multe despre EF Academy, despre programe și procesul de admitere accesând pagina dedicată: Liceu în Străinătate.