Hawaii: Ghidul suprem pentru vizitatori

Aloha și bine ai venit la ghidul nostru pentru statul American Hawaii – perfect pentru poze. Regăsit la aproximativ 2500 de mile de continent, acest tărâm al minunilor din Pacific se mândrește cu plaje însorite, locuri de surf de clasă mondială și unele dintre cele mai frumoase spectacole naturale cunoscute de om. Și acesta este doar începutul! Adaugă o moștenire culturală bogată și un mod de viață super relaxat și ai tu însuți toate ingredientele unei destinații de vis. Așadar, fără alte prelungiri, iată opt motive pentru care Hawaii este perfect pentru tine.

ghid de calatorii hawaii 210622

1. Plaje

Există plaje și există țărmurile nisipoase curate ale Hawaii. Aceste panglici aurii se întind pe 750 de mile în jurul celor opt insule principale ale statului, dar te avertizăm: odată vizitate, nicio altă plajă nu se va compara (probabil) vreodată. De la Waikiki în Oahu până la plajele mai izolate din Maui și Kauai, ai o gamă largă de plaje unde să te bucuri de grătare la apus și, cel mai important…

2. Surfing

Surfingul este mai mult decât un simplu hobby în Hawaii. A fost inventat aici și continuă să joace un rol major în identitatea culturală a statului. Nicio vizită nu este completă fără să călărești (sau cel puțin să încerci să călărești) câteva valuri. Din fericire, există locuri pentru toate nivelurile de expertiză: începătorii pot încerca valurile la Ehukai Beach Park din Oahu, în timp ce profesioniștii pot asalta valurile legendare din Jaws în Maui.

3. Drumeții

Nemulțumit doar cu plaje uimitoare și condiții ideale pentru surf, Hawaii se mândrește și cu un interior cu adevărat uluitor: pădurile tropicale și vulcanii îi așteaptă pe cei care se aventurează în interior. Explorarea trecutului și prezentului vulcanic al insulelor este ușoară atât în ​​Parcul Național Haleakala, cât și în Parcul Național Vulcanii din Hawaii. Departe de atracțiile vulcanice, încalță ghetele de drumeție și descoperă priveliștile naturale încântătoare care împânzesc statul, inclusiv Cascada Manoa, situată la doar 20 de minute cu mașina de capitala statului, Honolulu.

4. Honolulu

The Big Pineapple este un oraș cu o amprentă hawaiană inconfundabilă. La urma urmei, nu există multe orașe în lume în care pauza ta de prânz constă în surfing pe valurile unei plaje emblematice. Odată ce reușești să te îndepărtezi de plaja Waikiki, explorează cartierele și alege dintre restaurantele, opțiunile de cumpărături și locurile cu viața de noapte care mărginesc Kalakaua Avenue, Lewers Street și Kuhio Avenue. Oriunde te-ai afla, nu ești niciodată departe de splendoarea naturală a orașului Oahu – cum ar fi Monumentul de stat Diamond Head sau Hanauma Bay – și de numeroasele oportunități de scuba și snorkeling.

5. Sporturi de aventură

Dacă drumețiile sau explorarea orașului nu sunt chiar punctul tău forte, nu te îngrijora, deoarece hawaienii știu cum să îți ridice adrenalina: statul are o serie de activități pe care merită să le încerci. Mergi și fă un salt cu parașuta în Maui sau cu parapanta în Oahu sau încearcă alte sporturi extreme, cum ar fi scufundările în stânci în The Big Island și înotul cu rechinii în mai multe locații. (Este mai sigur decât pare!)

6. Mâncare

Hawaii este un paradis pentru iubitorii de mâncare, cu o bucătărie care reflectă diferitele națiuni care au influențat cultura insulelor și au creat un amestec delicios de arome Asiatice și Polineziene. Răsfață-te cu o porție sau două de somon lomi, nu pleca fără a gusta un lu’au de calmar și încearcă un porc Kalua la un luau tradițional. Cu toate acestea, mai mult decât orice, trebuie să guști niște SPAM®, care practic a devenit mâncarea națională a insulelor: hawaienii devorează carnea pregătită conservată mai mult decât orice alt stat din S.U.A. – cei aproximativ 1,5 milioane de oameni mănâncă aproximativ 7 milioane de conserve în fiecare an. Îți recomandăm spam musubi, un preparat sushi nativ, orez prăjit spam sau spam cu ouă.

7. Evenimente tradiționale

Moștenirea culturală bogată a Hawaii poate fi găsită pe toate insulele și nicio excursie în statul Aloha nu este completă fără să participi la un spectacol luau: aceste petreceri tradiționale includ de obicei un festin mare, muzică și hula. (Ai grijă să eviți totuși capcanele turistice ce includ spectacole de genul.)

8. Limba hawaiiană

Hawaii are două limbi oficiale și, deși Engleza este limba dominantă, hawaiiana este de o frumusețe aparte: conține cuvinte precum humuhumunukunukuāpuaʻa (peștele oficial al statului), kawaiolaonapukanileo (un grup muzical tradițional hawaiian) și manamanalima (un deget). Alfabetul hawaiian este format din 13 litere (cinci vocale, șapte consoane, un simbol), iar fiecare cuvânt se termină într-o vocală, făcând limba o plăcere absolută de a vorbi și de a o auzi!

Școala EF Honolulu acceptă elevi de peste 16 ani pentru perioade de la 2 la 52 de săptămâni.

 

Acest articol este o traducere a Hawaii: The Ultimate Visitors’ Guide.