Interviu Jennifer Miller EF

Ne pregătim de vară, și chiar dacă un număr important de elevi, studenți sau tineri așteaptă cu nerăbdare plecarea într-o vacanță educațională, ne-ar plăcea ca tot mai mulți oameni să înțeleagă și să recunoască unicitatea experienței EF Education First.

EF este organizatorul excursiilor pe care Qdays Educational le oferă atât prin intermediul site-ului nostru www.qdays.ro cât și în școli din toată țara prin vizitele efectuate de echipele Qdays.

Am discutat cu Jennifer Miller, Area Manager EF, cu mulți ani de experiență în cadrul Education First. Am rugat-o să ne răspundă la câteva întrebări legate de tipul programelor, de experiența elevilor, de desfășurarea cursurilor dar nu numai.

Citește un interviu acordat pentru Qdays Educational! Vrei să afli mai multe despre vacanțele oferite de Qdays? Trimite-ne întrebările tale folosind formularul de pe pagina de contact.

Spune-mi câteva puncte cheie despre EF care consideri că îl diferențiază de alte școli.

Pot să mă gândesc la destul de multe puncte cheie despre EF, dar voi evidenția câteva aici:

– Flexibilitate în construirea cursurilor proprii: 40 de destinații, diferite opțiuni de cazare, mare varietate de tipuri de curs și niveluri, precum și date de început în fiecare săptămâna pe tot parcursul anului înseamnă că elevii pot crea cursul care se potrivește nevoilor lor;
– Școli în locații excelente: elevii pot studia, și de asemenea, să beneficieze de tot ce zona înconjurătoare are de oferit din punct de vedere turistic;
– Un echilibru între activități școlare și activități extrașcolare;
– Un mix de naționalități: în medie, 35 naționalități diferite reprezentate în fiecare școală;
– Programele de pregătire care oferă garantat admiterea la universități din străinătate.

Care dintre programe EF sunt cele mai interesante din perspectiva unui student?

Aceasta este o întrebare grea, pentru că depinde foarte mult de vârsta elevului și interesele din punct de vedere al carierei sau interesele academice. Studenții noștri mai tineri tind să se bucure de cursurile de limbi străine în străinătate (cele pe termen scurt) care le oferă expunerea pe care o au când călătoresc în străinătate și care au parte, în multe cazuri, de prima experiență de trăi în altă țara. Studenții noștri mai mari și clienții care se gândesc să urmeze programele universitare sau post-universitare sunt foarte interesați de cursurile de pregătire pentru universitate în străinătate, care îi ajută să se pregătească și să fie admiși la universități.

Care este cel mai popular program EF în această parte a lumii (Europa de Est)? Care este motivul?

Istoric vorbind, cursurile de limbă pe termen mai scurt au fost cele mai populare, dar cred că vedem acum un interes crescut în programul de pregătire pentru universitate în străinătate.

Având în vedere faptul că lucrezi pentru EF de o lungă perioadă de timp, trebuie să știi de ce studenții se bucură de cursurile EF?

Aceasta este o întrebare grozavă! Cred că studenții se bucură că studiază la EF din motive similare pentru care mie îmi place să lucrez la EF! Ca membru al echipei EF, eu sunt într-un mediu în care interacționez cu oameni din întreaga lume și am în mod constant posibilitatea de a experimenta și de a învăța despre culturi noi, la fel ca studenții noștri în școlile EF. Studenții noștri iubesc să învețe și să studieze, dar de asemenea, iubesc să iasă în oraș, să se distreze, și “să trăiască limba”, oriunde ar fi. La fel că și filozofia EF: “muncim din greu, dar ne și distrăm pe măsură”. Elevii EF devin cetățeni globali și mai târziu, mulți dintre ei devin de fapt membri ai echipei EF.

 

Aici se termină prima parte a interviului. În curând și partea a doua!