Interviu Matthieu Poupard – HULT

Matthieu Poupard, director de recrutare la Hult International Business School, a acceptat să răspundă câtorva întrebări frecvent adresate de către elevi sau părinţii lor în ceea ce priveşte Universitatea HULT, programele şi cerinţele de înscriere şi termene limită.

De ce este HULT considerată o universitate internaţională?

Cu peste 120 de naţionalităţi care învaţă la Hult şi o reţea globală cu cinci campusuri (Boston, San Francisco, Londra, Dubai şi Shanghai), şcoala noastră este cu adevărat internaţională! HULT International Business School este o facultate în Londra ce reprezintă la nivel micro întreaga comunitate globală şi îi oferă studentului posibilitatea de a-şi dezvolta perspective globale şi relaţii interculturale de lungă durată.

Natura internaţională a şcolii este recunoscută de către Financial Times: Hult se află pe locul 1 din punct de vedere al Experienţei Internaţionale şi pe locul 5 pentru International Business.

Ce fel de acreditări are HULT? Alte recunoaşteri suplimentare din partea organizaţiilor cu autoritate?

Hult International Business School a fost acreditată oficial începând cu anul 1976 de către New England Association of Schools and Colleges (NEASC), instituţie care acreditează şcoli de top şi universităţi din nord estul SUA.

Hult International Business School este de asemenea parte a Consiliului Şcolilor Internaţionale.

Ce fel de specializări îşi pot alege elevii?

Studenţii HULT aleg o specializare în ultimii doi ani ai programului de licenţă (Bachelor), ceea ce le oferă posibilitatea de a descoperi o anumită parte a International Business Administration mai în profunzime.
După terminarea cursurilor de bază – Abilităţi de comunicare, Arte liberale, Competenţe globale şi Fundamente în afaceri, elevii pot alege unul din cele cinci domenii în care să se specializeze:

• Marketing
• Finance & Accounting
• Management
• General Business
• Social Entrepreneurship

Ce sunt HULT Action Projects?

HULT se angajează să ofere o modalitate de învăţare empirică, cu aplicabilitate practică. Considerăm că Administrarea Afacerilor nu este atât o arie de cercetare, ci mai degrabă ceva ce pui în practică şi implementezi.

HULT Action Projects reprezintă integrarea provocărilor actuale din afaceri în programa şcolară a elevilor, lăsându-i să găsească soluţii cu aplicabilitate practică la probleme reale.

La finalul ultimilor doi ani de studiu, după semestrul de primăvară, studenţii au ocazia de a se alătura unei echipe care urmează un program MBA şi de a locui în străinătate timp de două luni (cu posibilitatea de a alege oricare din celelalte campusuri Hult sau a rămâne în Londra).

Care sunt cerinţele pentru a fi acceptat la un program de licenţă?

HULT are propriul proces de înscriere (nefiind parte a sistemului UCAS). Aceasta se poate face în totalitate online. Un membru al corpului academic va căuta următoarele lucruri în procesul de admitere:

• Foaia matricolă de la liceu
• Scrisoare de intenţie
• Certificat de limba engleză la nivel avansat
• Scrisori de recomandare

Care este termenul limită de înscriere pentru anul şcolar 2012-2013?

Următoarele termene limită pentru începerea anului şcolar în toamna 2012 sunt pe 5 februarie şi 18 martie.

Oferă HULT burse pentru elevii care se înscriu la programele de licenţă?

HULT se laudă cu faptul că are o politică de ajutor financiar foarte generoasă (care acoperă până la 35% din taxa de şcolarizare) şi astfel oferă elevilor o varietate de burse (acordate fie pe considerent financiar, fie motivaţional).

 

Hult International Business School este o universitate în străinătate, una dintre universitățile de business de top din lume cu un accent foarte puternic pe prezența internațională în campusurile din Londra, Boston, San Francisco, Dubai și Shanghai. Cursurile pentru care se pot opta sunt atât cele de licență (bachelor), cât și cele de masterat și MBA.