Interviu Profesor Hilditch HULT – partea I

Profesorul Ray Hilditch, Provost Emeritus la Hult International Business School, a acceptat să ne răspundă la întrebările pe care le-ați trimis folosind formularul de contact de pe site, dar și pe wall-ul Qdays Educational Holidays într-un nou interviu din seria Qdays.

Hult International Business School este o universitate în străinătate, una dintre universitățile de business de top din lume cu un accent foarte puternic pe prezența internațională în campusurile din Londra, Boston, San Francisco, Dubai și Shanghai. Cursurile pentru care se pot opta sunt atât cele de licență (bachelor), cât și cele de masterat și MBA.

Cursuri de:
• Marketing
• Finance & Accounting
• Management
• Social Entrepreneurship

Citiți prima parte dintr-un amplu interviu în care aflăm ce înseamnă HULT, încotro se îndreaptă această școală și care sunt marile beneficii ale unei diplome obținute în urma studierii la această universitate internațională.

Ce reprezintă HULT și care e istoria HULT în Londra?

HULT este o școală de business care are campusuri atât în SUA, Dubai, Shanghai, cât și în Londra. Istoria campusului din Londra este foarte interesantă deoarece a fost infintata la sfârșitul anilor 1980 ca Huron University în London, fiind un campus al unei instituții americane din Dakota de Nord, cu încă un campus în Japonia, dar în 1995 a obținut independența și a fost acreditată individual, pentru ca mai apoi în 2007 să fie preluată de către Hult International Business School.

De cât timp sunteți profesor la Hult International Business School?

Sunt acolo dintotdeauna. M-am alăturat echipei Huron inițial în 1992 ca pro-rector, am devenit rector în 1994, păstrând această funcție până când universitatea a fost preluată de Hult acum patru ani.

Ce diferențiază Hult de alte școli de business din UK sau SUA?

Consider că principala diferență dintre Hult și alte școli de business din Marea Britanie și SUA este faptul că Hult este cu adevărat internațional și cu adevărat global – nu avem o naționalitate predominantă printre studenți, ei venind din peste 80 de țări în orice moment al anului școlar. Alt lucru care ne diferențiază este faptul că avem campusuri în diferite părți ale lumii și astfel este posibil pentru studenții noștri să urmeze cursuri în alte țări și locații. Spre exemplu, studenții care studiază acum în Londra au ales să urmeze cursuri în Shanghai pe perioada verii.

Ce specializări sunt cele mai căutate (atât pentru cursurile de licență, cât și pentru cele de masterat)?

Fără îndoială, cea mai căutată specializare la programele de licență este cea de administrare a afacerilor, cu oportunitatea de specializare într-o varietate de domenii. Cel mai căutat dintre aceste domenii este programul de Afaceri Internaționale, deoarece foarte mulți dintre studenții noștri au cunoștințe în afaceri și se gândesc să încheie afaceri la nivel global sau trans-național. Sunt de asemenea studenți care preferă să se specializeze într-un domeniu funcțional. Spre exemplu, marketing și finanțe sunt opțiuni foarte căutate. Acest lucru se datorează faptului că Londra este bineînțeles un centru financiar recunoscut și mulți studenți profită de faptul că sunt în Londra pentru a-și găsi un internship la o bancă internațională sau o instituție financiară din The City (centrul financiar al Londrei).

La nivelul cursurilor de masterat, sunt două opțiuni: prima dintre ele este continuarea studiilor de masterat imediat după studiile de licență și pentru mulți studenți aceasta este o opțiune atractivă deoarece înseamnă că pot continua studiile și abia ulterior se vor gândi la oportunități de locuri de muncă după ce vor avea diploma de masterat. Și pentru acești studenți, cursurile de Masterat în Afaceri Internaționale sunt o opțiune interesantă. Există de asemenea programe de masterat mai specializate, de exemplu în finanțe sau marketing. Cea de-a doua opțiune se adresează în special studenților mai maturi, cu suficientă experiență în management, și astfel un program de tip MBA este o opțiune mai bună. Totuși, sunt necesari trei ani de experiență semnificativă pentru a fi admis la un astfel de curs.

Hult oferă și programe de MBA.

Programul MBA se adresează profesioniștilor maturi care deja se află pe o scară ierarhică și dețin poziții de junior și middle management. Ideea unui MBA, filozofia unui MBA este faptul că într-o zi vei fi CEO (chief executive officer) și programul MBA se axează pe implicațiile strategice și implicațiile de nivel senior management în luarea deciziilor de business. Acoperă în multe feluri aceleași domenii pe care le găsești într-un master în afaceri internaționale, însă se axează mai mult pe strategii și se adresează în special deciziilor de nivel senior management.


Săptămâna viitoare vom publica partea a doua a interviului.