Întrebări Frecvente

1. Ce sunt taberele internaționale?

O tabără internațională este alternativa excelentă pentru elevii ce își doresc să experimenteze un curs de limbă străină în străinătate. În general, aceste programe sunt tabere în străinătate ce se desfășoară în școli internaționale, acreditate, unde elevi din mai multe țări se adună pentru ca de-a lungul unei perioade stabilite să urmeze cursuri și să participe la activități ori excursii. Fie că participantul pleacă individual ori într-un grup organizat cu însoțitor, într-o tabără în străinătate experiența internațională și multiculturală trebuie să fie cea mai importantă. De aceea, Qdays Educational oferă copiilor cu vârste de peste 7 ani, adolescenților și adulților, oportunitatea de a-și petrece vacanța ori concediul învățând o limbă străină într-un mediu cu adevărat internațional. Taberele internaționale în străinătate Qdays se desfășoară în centre de limbă străină ce adună laolaltă, în medie 65 de naționalități.

2. Care este beneficiul unui curs în străinătate cu plecare individuală?

În situația în care un cursant dorește o plecare la cursurile de limbă străină în străinătate făcută independent, sau individual, fără un grup din România, serviciile oferite de Qdays se pot personaliza în funcție de preferințe. În această situație, cursantul își alege când să înceapă acest curs în străinătate, cât să dureze studiul în străinătate, dar și durata pe care dorește să o dedice studiului de-a lungul acestei tabere în străinătate. Elevii vor veni în contact cu alți participanți de vârste similare din multe țări ale lumii. Pe lângă beneficiul real al experienței internaționale, apare nevoia comunicării permanente într-o limbă străină, de cele mai multe ori aceasta fiind chiar limba studiată la școală.

3. Care este beneficiul unei tabere de grup în străinătate cu însoțitor?

În cazul elevilor din România care pleacă într-o tabără internațională de grup variantele de destinații sunt limitate. Toate destinațiile unde Qdays desfășoară tabere de grup în străinătate pentru sezonul în curs sunt disponibile aici: Tabere Internaționale în Străinătate. Tabăra în străinătate cu însoțitor se adresează în mod deosebit elevilor și tinerilor, minori, care se află la începutul explorării departe de părinți.

Un lider de grup din partea Qdays va călători împreună cu grupul pentru a se asigura că experiența elevilor este una excelentă, dar și pentru a veghea la siguranța elevilor alături de angajații școlii. La destinație, elevii vor fi încurajați să interacționeze cât mai mult cu ceilalți cursanți internaționali pentru a-și folosi la maxim limba nou studiată sau perfectată.

Liderul însoțitor este totodată responsabil de publicarea unui Jurnal de Tabără, unde zilnic va prezenta activitățile ce au loc în respectiva tabără internațională, astfel încât părinții să poată urmări desfășurarea fiecărei zile pe parcusul celor două sau trei săptămâni de tabără.

4. Cine este EF Education First?

EF Education First este lider în educație internațională și cea mai mare companie privată de învățământ din lume. Atunci când cauți o experiență globală, alege o tabără internațională sau un program de studiu în străinătate așa cum numai EF Education First îți poate oferi! Pentru că numai înconjurat de cultura și limba locului poți cunoaște cu adevărat particularitățile unei culturi, expresiile folosite de localnici și modul de viață unic fiecărui popor în parte. Într-o asemenea tabără în străinătate vei putea cunoaște oameni din toate colțurile lumii, cu care vei împărtași experiența învățării.

Cursanții EF iubesc să învețe și să studieze, dar de asemenea, iubesc „să trăiască limba”, oriunde ar fi. La fel ca filozofia EF: „muncim din greu, dar ne și distrăm pe măsură”. Elevii EF devin cetățeni globali și mai târziu, mulți dintre ei devin de fapt membri ai echipei EF. Prin activitățile oferite la școlile EF, tineri elevi și studenți interacționează unii cu ceilalți, dar și cu localnicii și cultura locului. Având o medie de 65 de naționalități reprezentate pe perioada verii, școlile EF devin într-adevăr internaționale. Cu toate acestea, particularitățile culturale ale locului sunt păstrate prin implicarea în activitățile zilnice ale profesorilor și angajaților EF, ce sunt în cea mai mare parte localnici.

5. Ce acreditări poartă cursurile?

Cursurile oferite în cadrul taberelor internaționale în străinătate sunt acreditate de către cele mai importante organizații din domeniu, ce activează în respectivele țări ori supraveghează predarea respectivelor limbi. Pentru fiecare program, pe pagina aferentă se regăsesc acreditările școlii sau a respectivei tabere în străinătate. Este important de menționat faptul că aceste acreditări se extind mult peste conținutul efectiv al cursului din punct de vedere academic. Acreditări ale acestor tabere și cursuri internaționale fac referire la siguranța din campusuri, la condițiile hoteliere, la modul în care angajații școlii interacționează cu elevii ș.a.m.d.

6. Ce cursuri sunt oferite?

 • Tabără școlară în străinătate pentru copii de 10-13 ani: taberele internaționale includ 20 de cursuri de limba engleză/săptămână, cazare în cămin, trei mese/zi, activități, transfer la destinație de la și la aeroport.
 • Tabără internațională pentru elevi de 13-16 ani: taberele includ 20 sau 26 de cursuri de limba străină/săptămână, trei mese/zi, transfer de la și la aeroport. Se adresează oricărui nivel de limbă: începător, mediu sau avansat.
 • Cursuri în străinătate pentru cei de 16 ani +: cursurile de limbă străină încep în fiecare zi de luni pe tot parcursul anului, având o durată minimă de două săptămâni și maximă de un an. Se poate alege dintre următoarele tipuri de cursuri: 20, 26 sau 32 de cursuri pe săptămână, cazare la familie gazdă sau în cămin, cursuri de interes special; cu EF îți poți personaliza cursul internațional în funcție de preferințele tale!
 • Cursuri de limbi străine pentru adulți și tineri profesioniști: cursuri de limbi străine combinate cu activități de interes special: pregătire axată pe conversație, limba engleză pentru drept, dezvoltarea carierei, cursuri de dezvoltare didactică pentru profesori, etc.
 • Liceu în străinătate: programe pentru bacalaureat, A-Level, IGCSE în Oxford, New York și Los Angeles.
 • Pregătire pentru universitate în străinătate: programe de 6 sau 9 luni în locații de top ce pregătesc absolvenții de liceu pentru un mediul academic britanic sau american.
 • An universitar în străinătate: programe de 6 sau 9 luni, care combină cursurile de limbi străine cu cele academice.
 • Facultate în străinătate la Hult International Business School: o universitate americană de top, care are campusuri în cinci destinații: Londra, San Francisco, Boston și Dubai.
 • Cursuri pentru profesori: construite în conformitate cu cerințele grantului Commenius, profesorii având ocazia de a observa metodele de predare folosite de profesori internaționali.

7. Elevii vor face cursurile potrivite nivelului lor de cunoştințe?

Oferta noastră include o selecție de cursuri în străinătate pentru fiecare vârstă! Fie că este vorba de o plecare individuală sau o tabără internațională în Anglia, Irlanda, Malta, SUA, Franța, Germania sau Costa Rica, elevii și cursanții susțin un test de limbă pentru a putea fi încadrați într-o anumită grupă de studiu. Astfel, fie că te interesează cursuri de limbă pentru începători sau cursuri pentru avansați, aici vei găsi un curs de limbă străină potrivit nivelului tău.

8. Se obține diplomă de participare la curs?

În funcție de tipul de curs ales, vei primi unul sau mai multe dintre următoarele certificări:

 • Raport EFCELT – Un indicator al nivelului tău de limba engleză, în conformitate cu standardele impuse de Cadrul Normativ de Echivalare al Comisiei Europene.
 • Certificarea Cursului EF – Toți elevii care urmează un curs internațional de limbi străine vor primi un Certificat EF, dovadă că au terminat cu success un curs de limbi străine la EF International Language Centers.
 • Evaluare EF a limbii – Detaliere a nivelului de citit, scris, vorbit și ascultat. Pentru un curs de minim 4 săptămâni.
 • Raport de curs EF – Afișează cursurile urmate și notele obținute pe parcursul studiilor. Pentru un curs de minim 4 săptămâni.
 • Certificat EF de Practică Internațională – Dacă vei avea rezultate bune în timpul activității de practică vei putea primi acest certificat de recunoaștere – pentru elevii care aleg un program de practică.
 • Rezultate oficiale ale examenelor de limbă străină – Vei primi un certificat de la autoritatea de testare care va include și nivelul de limbă – pentru cursurile de pregătire pentru Cambridge, TOEFL, IELTS.

9. Ce măsuri de siguranță se oferă în campusuri?

Partenerii aflați în portofoliul de oferte Qdays au măsuri specifice de siguranță implementate în campusuri. Acestea încep de la supravegherea elevilor atât prin angajați, cât și folosind mijloace tehnologice și se continuă inclusiv cu pregătirea specifică a angajaților din punct de vedere psihologic pentru a lucra cu elevi și tineri. EF are o lungă tradiție în organizarea cursurilor și taberelor internaționale, timp în care a dovedit o atenție deosebită la nevoile specifice vârstei elevilor astfel încât experiența lor să fie una cât mai frumoasă și cât mai sigură. Reamintim totodată faptul că există numeroase corpuri de acreditare, asociații și organizații atât guvernamentale, cât și non-guvernamentale ce supraveghează activitatea acestor școli din punct de vedere academic și din punct de vedere al siguranței astfel încât statutul de lider mondial în respectivele domenii să fie respectat de către școli.

10. Ce documente se întocmesc pentru înscriere și participare?

Înscrierea la o tabără internațională în străinătate promovată de Qdays presupune în primul rând completarea unor documente de înscriere cerute de către școlile respective. Acestea acoperă atât detaliile personale ale participantului și după caz ale părinților, cât și informații medicale, preferințe sau restricții alimentare ori eventuale alergii. Școlile trebuie să fie pregătite pentru a primi participantul asigurându-i acestuia toate condițiile pentru o experiență minunată.

Înscrierea este finalizată după acceptarea termenilor și condițiilor și achitarea avansului de curs.

Programele de călătorie și limbi străine prezentate aici sunt organizate și vândute de EF Education First AG sau EF International Language Schools AG, Zürich, Elveția.

11. Trebuie să mă deplasez la biroul Qdays pentru înscriere?

Sediul Qdays este în Brașov unde ne putem întâlni oricând pentru o cafea excelentă, un ceai revigorant sau o ciocolată caldă, însă nu este obligatoriu ca un participant să vină la Brașov pentru înscriere. Documentele se trimit online pe e-mail. Elevii ce se înscriu la o tabără în străinătate promovată de Qdays provin din toate orașele țării, iar noi călătorim destul de mult prin țară pentru a ne întâlni cu cei interesați de o tabără internațională ori cu partenerii locali. Așadar ne putem întâlni și într-una dintre aceste deplasări!

12. Cât valorează un astfel de curs în portofoliul unui elev?

Cursurile de scurtă durată, așa cum sunt cele din taberele internaționale de două săptămâni, sunt o modalitate excelentă pentru elevi de a-și completa portofoliul în perspectiva unei înscrieri la universitate deoarece arată faptul că aceștia sunt înclinați către activități multiculturale și extra-curiculare. Totodată, demonstrează abilitatea elevului de a se integra într-un mediu internațional. Cursurile mai lungi, de 4, 6 sau 8 săptămâni se pot încheia cu unul dintre examenele oficiale de limbă străină. Atunci când ne gândim la competiția internaționala regăsită la înscrierea la universitate, activități precum aceste tabere internaționale în străinătate pot cântări așadar destul de mult la procesul de admitere, mai ales atunci când școlile în care taberele se desfășoară sunt cunoscute și bine cotate.

13. Sunt potrivite aceste cursuri și pentru adulți?

În general, recomandăm plecările individuale pentru adulți și tineri profesioniști. Există două tipuri de școli destinate adulților, și anume școli cu grupe de adulți și școli exclusive pentru adulți. Școlile cu grupe de adulți (Malta, Manchester, Boston, etc.) sunt școli în care există grupe de studiu și activități dedicate special participanților din categoria Adulți și Tineri Profesioniști (peste 25 de ani). Școlile exclusive pentru adulți se adresează numai elevilor de peste 25 de ani. Aici, școlile grupează cursanții după nivel de cunoștințe, dar și după vârstă – sub 40 de ani și peste 40 de ani. Școlile exclusive pentru această categorie de elevi sunt Londra și Chicago. Așadar, indiferent de vârsta cursantului, putem oferi o variantă personalizată de studiu astfel încât participanții să se bucure de cursul adecvat și de comunitatea de elevi potrivită pentru subiecte de conversație și activități sociale specifice fiecărei vârste.