Visezi să ai o conversație într-o germană perfectă, dar angajamentul tău față de acest scop poate dispărea rapid în spatele tuturor lucrurilor care apar în fiecare zi. Fără necesitatea de a vorbi în fiecare zi în limba străină, cursivitatea limbii pare un vârf la care pur și simplu nu se poate ajunge. Deci, cum putem să ne accelerăm impulsul de învățare a limbilor și să atingem acele înălțimi aparent inaccesibile ale fluenței în limba germană?
Profită de momente libere pentru a învăța limba germană ascultând zilnic aceste podcast-uri gratuite, oriunde poți. Indiferent dacă ești în tren sau bei o cafea în cafeneaua locală.
Întotdeauna ai timp să îți pui niște căști pe urechi, indiferent ce faci zi de zi. Iată cinci podcast-uri cu care să începi pentru a învăța limba germană.
1. Coffee Break German
Acest podcast este o încântare atât pentru ascultătorii începători, cât și pentru cei mai avansați, așa că toarnă-ți o ceașcă de cafea – companionul ideal pentru învățare. Coffee Break German oferă o lecție lentă de limbă, lungă cât pauza de cafea, pentru cei care se grăbesc (deși, pe măsură ce avansezi în serie, cred că măcinarea boabelor, timpul de preparare și amestecarea lentă a zahărului sunt incluse ca parte a timpului pentru pauza de cafea).
Noutatea acestui podcast este că nu te simți niciodată singur în călătoria ta de învățare a limbilor străine. Înveți alături de prezentatorul scoțian, Mark, care lucrează împreună cu profesorul său de germană în episoade regulate. Se fac greșeli și se învață lecții – dar vă aflați împreună, chiar de la începuturile rostirii salutului Guten Tag, până la detalii gramaticale mai fine și perspective culturale.
Și dacă te cufunzi cu adevărat în cultura germană, ai putea la fel de bine să îmbrățișezi tradiția germană „Kaffee und Kuchen” (cafea și prăjituri). Apoi, vei avea timp să mănânci un desert delicios și poate chiar să încerci celelalte proiecte în spaniolă, franceză, italiană, chineză, suedeză și engleză, în funcție de cât de mult îți permite timpul.
2. The Easy German Podcast
Filozofia acestui canal se referă la învățarea de la oameni reali și din conversația naturală. Canalul și-a început călătoria în 2005, când creatorul, Janusz, a înregistrat un videoclip în care a salutat oamenii pe străzile din Münster. Videoclipul a fost un cadou pentru a ajuta doi studenți vietnamezi care învățau germana.În momentul în care l-a încărcat pe YouTube un an mai târziu, nu și-a dat seama ce popularitate explozivă avea să câștige canalul. Astăzi, canalul Easy German este însoțit de multe proiecte adiacente, inclusiv aplicația de învățare a limbilor Seedlang, canalul Super Easy German pentru începători și podcastul lor.
În videoclipurile săptămânale, gazdele Janusz și Cari se plimbă pe străzile orașelor germane pentru a începe conversații semnificative cu străini, totul pentru a putea învăța de la vorbitori nativi. Ei întreabă publicul totul, de la mici întrebări de tipul „Ce ai mâncat la micul dejun?” la întrebări existențiale precum „Care este sensul vieții?”.
Având același conținut care să stimuleze gândirea, dar ușor de înțeles pentru cursanții de limbi străine, podcastul lor săptămânal abordează întrebările fanilor și o gamă largă de subiecte despre cultură, viață și orice altceva le place să discute – toate vorbite în germana digerabilă. Modul perfect de a învăța în mișcare.
3. Warum nicht?
Prezentată de Deutsche Welle și Goethe-Institut, această serie de podcast-uri este concepută special pentru a te ajuta să progresezi prin nivelurile standardizate de învățare a limbilor din Cadrul european comun pentru limbi.
Podcastul lor, Warum nicht?, te duce de la nivelul A0 la B1 în patru serii în care înveți împreună cu personajul fictiv Andreas, un student la jurnalism care a acceptat să lucreze ca portar de hotel. Podcastul poate fi asociat cu exerciții de gramatică, traduceri, liste de vocabular și chiar o carte la care să apelezi și să-ți testezi abilitățile.
[request_offer_widget buttontext=”Primeşte o ofertă detaliată”]Vrei să urmezi cursuri de limbă străină în străinătate?[/request_offer_widget]
4. News in Slow German
Este posibil să aibă cuvântul „lent” în numele său, dar această opțiune aduce o parte binevenită de învățare a limbilor în ziua ta. Fiind la fel de scurt ca o cafea de după-amiază, nu ai niciun motiv să nu asculți acest podcast în mod regulat.
Știrile din Slow German difuzează ceea ce trebuie să știi despre lume la o viteză digerabilă. Dezvoltă-ți vocabularul cu episoadele scurte, apoi urmărește știrile o dată pe lună pentru a vedea cum ai progresat.
5. Slow German with Annik Rubens
Un alt „lent”, Slow German are un mod surprinzător de rapid de a-ți supraalimenta învățarea. Annik Rubens, expert german în social media, care lucrează pentru serviciul postului național de radio, Bayerischen Rundfunk, și-a înființat propriul podcast în 2005. Nu pretinde că este profesor de germană, dar abordarea ei prietenoasă de a ajuta cursanții de limbă i-a adus podcastului un imens succes.
Împărțind episoadele ei în teme precum „Mâncare și băutură”, „Artă și cultură” și „Sustenabilitate și schimbări climatice”, podcastul oferă o modalitate simplă de a-ți dezvolta vocabularul în domenii specifice care trebuie cunoscute.
Acest articol este o traducere și adaptare a Learn German with these 5 free podcasts.