Tabără Engleză Cambridge – Ziua 11

Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17

Cursuri, punting și seară de film

Am ajuns deja la jumătatea acestei săptămâni. Simțim că timpul trece extrem de repede, în defavoarea noastră :(. Elevii din tabăra de limba engleză descoperă cât de adevărat este că timpul zboară când te distrezi și tot mai mulți ne întreabă dacă pot să mai rămână în tabără.

1 - tabara engleza cambridge 140819

Deși se anunța o zi cu ploaie, tipic britanică, soarele ne-a zâmbit la primele ore ale dimineții și astfel am putut și astăzi să ne bucuram de activitatea mult așteptată de toți tinerii din tabără, și anume punting-ul. După cum am menționat și ieri în jurnal, unii dintre elevi au participat ieri la această sesiune de punting, iar ceilalți s-au putut bucura astăzi de această activitate inedită și relaxantă.

3 - tabara in strainatate anglia 140819

9 - tabara pentru elevi anglia 140819

10 - tabara engleza pentru elevi 140819

4 - tabara in strainatate cambridge 140819

Astfel, după micul dejun, ne-am îndreptat fiecare spre sălile de curs sau spre liderul EF cu care urma să mergem la activități, unii elevi participând la punting, iar alții la treasure hunt. Dacă nu știați deja, elevii sunt atribuiți diverselor grupe de activități și fiecare grupă are câte unul sau doi lideri locali care îi însoțesc pe elevi în aventurile lor din Cambridge, în partea programului care vizează activități.

Treasure hunting este o activitate amuzantă, care îi provoacă pe elevi și le pune la încercare diverse abilități, permițându-le totodată să colaboreze pentru a găsi obiectele ascunse, în timp ce descoperă noi locuri din Cambridge. Elevii care au participat astăzi la această activitate s-au dovedit a fi multumiți de parcursul lor, la fel cum am fost și noi, văzându-le entuziasmul. Traseul gandit de liderii EF si provocarile care i-au pus la incercare pe elevi, nu au fost cele mai ușoare, însă acest lucru i-a motivat și mai mult pe aceștia în atingerea obiectivului final.

La masa de prânz ne-am delectat cu lasagna de vită, paste arrabbiata, cartofi cu ierburi aromatice, broccoli la abur, salată de fructe și iaurt. Iamiii! Meniurile din tabără iau în calcul atât nevoia de energie a tinerilor cât și o dietă sănătoasă care să cuprindă o varietate de alimente proaspete ori gătite sănătos.

În partea a doua a zilei, deși ploaia și-a făcut simțită prezența, tinerii au participat la activitățile si cursurile gândite special pentru ei de liderii EF. Reamintim aici faptul că nu toți elevii din tabără au cursuri deodată – unii dintre ei urmează lecțiile în clasă de dimineață pentru a participa după amiaza la activități pe când ceilalți participă la activități dimineață pentru a merge după amiază la cursurile cu profesorii de limba engleză. Exista o multitudine de activități la care un elev participă pe parcursul acestei tabere, excursii și vizite ori activități de lucru în echipă care se pot desfășura atât în aer liber cât și în spațiile interioare din campus.

2 - tabara engleza anglia 140819

În timpul liber rămas până la cină, unii au ales să meargă la cumpărături pentru a se asigura că au cumpărat toate suvenirurile de care au nevoie sau micile cadouri pentru cei dragi de acasă. Alții au decis să rămână în campus să se odihnească, iar Ioana a dorit să mai vadă o dată Muzeul Fitzwilliam. Și-a adus aparatul foto special pentru a imortaliza cât mai bine exponatele din acest muzeu care găzduiește una dintre cele mai bune colecții de antichități și artă modernă din vestul Europei.

8 - tabara vara cambridge 140819

6 - tabara internationala cambridge 140819

11 - tabara cu insotitor anglia 140819

A fost o zi plină de activități și cu multe lucruri în program! Elevii din tabără resimt și puțină oboseală fiindcă fiecare zi de aici înseamnă un program plin și foarte puțin timp de respiro ceea ce e foarte interesant pentru copii dar și foarte nou, cel puțin pentru unii dintre ei. Mai mult decât orice, contează că ne-am făcut noi prieteni, că reușim zi de zi să experimentăm lucruri noi și interesante din care avem numai de învățat.

5 - tabara internationala anglia 140819

La cină am avut de ales între Stir-Fry cu legume, pui sau porc, orez, broccoli, paste cu salată și busuioc pentru cei care preferă un meniu vegetarian și desigur, nelipsitul desert.

După cină școala a pregătit o proiecție de film – alegerea pentru astăzi fiind filmul de animație Coco.

12 - tabara engleza cu insotitor in strainatate 140819

Dupa film ne-am îndreptat spre camere pentru a ne odihni. Mâine avem testul final, iar elevii vor să fie în formă maximă pentru a obține rezultate cât mai bune.

Mai multe imagini din ziua 11 a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge

Jurnalul video al taberei este disponibil aici: Jurnal Video Tabără Cambridge Ziua 11