Tabără Engleză Cambridge – Ziua 2

Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17

Cambridge – un oraș uimitor

Dacă în prima zi de tabără am rezolvat diferite probleme administrative (cazarea, despachetarea bagajelor, întâlnirea cu colegii internaționali și cu membri din echipa EF, familiarizarea cu campusul și cu câteva reguli de bază etc), ziua a doua s-a anunțat a fi încărcată cu diverse activități de tabără, prezentări, Welcoming Meeting în the Blythe room și un test de conversație – the Speaking test.

1 - tabara cambridge 050819

În baza acestui test și a celui scris, pe care copiii l-au dat online de acasă, aceștia au fost departajați în grupele de cursuri. Chiar dacă elevii noștri fac parte dintr-un grup, fiecare va studia pe nivelul său de cunoștințe, alături de alți participanți internaționali. Au pășit emoționați, dar și entuziasmați în fața reprezentanților EF pentru o primă demonstrație a cunoștințelor de engleză și au primit laude pentru cât de bine vorbesc limba engleză. Felicitări, copii!

3 - tabara engleza cambridge 050819

Astăzi ne-am început ziua precum studenții acestei faimoase universități, campusul fiind plin de copii din Japonia, Elveția, Australia, Germania, China, Ungaria, România pe aleile sale, facilitând astfel interacțiunea dintre elevii dornici să comunice și să se distreze.

La ora 7:45 ne-am strâns cu toții în curte pentru a merge la micul dejun. A fost unul variat: șuncă (2 sortimente), cașcaval, toast, miere, unt, o varietate de cereale cu lapte, iaurt, fructe, ceai și suc de fructe.

După micul dejun, copiii au început activitățile din program, care au debutat cu o prezentare a școlii EF și a principalelor reguli de tabără (foarte important la ora 22 se dă stingerea și toată lumea trebuie să fie în camere), au primit orarul cursurilor și activităților pentru această săptămană, cât și de weekend și totul sună foarte interesant: 4 sesiuni a câte 40 de minute de limbă engleză/zi prin metodă EF cu profesori nativi, tur al orașului Cambridge, seară de cinemă, de karaoke, petreceri, jocuri de seară cu ceilalți colegi și desigur, vizitele din weekend la care suntem deja înscriși.

4 - tabara engleza anglia 050819

Prânzul de astăzi a fost un picnic în Jesus Greene Place unde copiii au socializat în timp ce au mâncat. După picnic și “walking tour garden” ne-am bucurat de o binemeritată plimbare prin faimosul oraș Cambridge.

Ne obișnuim destul de repede cu ceea ce inseamnă `tipically british`- mâncarea, stilul de viată, clădirile istorice, case cu aceeași arhitectură și legate una de cealaltă, fără curte, ci doar o mică grădină cu flori în față casei, dar toate foarte frumoase și cochete, care alături de grandioasele colegii din Cambridge (printre care Trinity College și King’s College) fac că acest oraș să fie o îmbinare armonioasă de stiluri arhitecturale.

7 - tabara internationala cambridge 050819

Orașul Cambridge este, de asemenea, popular pentru numeroasele sale spații verzi, inclusiv cele de 25 hectare Parker’s Piece, renumit ca locul de naștere al fotbalului modern, și epoca victoriană Piesele lui Hristos, cunoscută pentru frumoșii copaci ornamentali și pături de flori.

8 - tabara internationala anglia 050819

Desigur, nu uităm de implicarea educațională din Marea Britanie. La o școală din Marea Britanie, elevii urmează un curs de fericire. La orele de fericire din această școală, copiii învață cum să își folosească resursele și potențialul pentru a-și crea o stare de bine, își formează abilități care să îi ajute să depășească obstacolele. Am putea adaugă faptul că această tabără le aduce copiilor multă fericire ajutându-i astfel să se dezvolte emoțional.

6 - tabara cu insotitor cambridge 050819

Cina am luat-o într-o altă clădire care aparține Clare College, la aprox. 10 minute de campus și ne-a plăcut ce am avut în meniu: friptură de porc cu garnitură de cartofi, pește, legume, salată verde, iar la meniul vegetarian au fost vinete cu parmezan. Le-am combinat după bunul plac și a fost o cină delicioasă. Nu au lipsit sălățelele asortate și desertul – cheesecake, prăjitură cu fructe și tiramisu.

Seara ne-a așteptat cu multe alte joculețe în campus și cu o petrecere de bun-venit!

2 - tabara anglia 050819

9 - tabara engleza in strainatate anglia 050819

10 - tabara engleza in strainatate cambridge 050819

Mai multe imagini din a doua zi a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge

Jurnalul video al taberei este disponibil aici: Jurnal Video Tabără Cambridge Ziua 2