Tabără Engleză Cambridge – Ziua 3

Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17

Prima zi de cursuri și activități

A treia zi de tabără a început cu o nouă provocare: plasarea pe grupe internaționale de elevi pentru activități și clase de studiu. De ce o provocare? Pentru că plecăm din grupul nostru în grupuri noi, unde suntem nevoiți să ieșim din zona noastră de confort și să rezolvăm situații, să luăm decizii, să ne dezvoltăm, în acest fel, abilitățile de viață.

1 - tabara engleza cambridge 060819
Avem 20 de tineri care au obținut scoruri frumose la testul de speaking. Îi vedem fericiți alături de noii lor colegi de curs și încântați de activitățile la care participă. Aleile campusului sunt pline de copii dornici să interacționeze, să comunice și să-și reprezinte țara cu mândrie, astfel încat elevilor noștri nu le este deloc greu să socializeze.

2 - tabara engleza anglia 060819
După micul dejun, ne-am întâlnit cu toții în curtea campusului, de unde unii dintre noi am mers la cursurile de engleză, iar alții la activitățile de exterior (fotbal, crichet, frisbee, treasure hunt) în parcul Jesus Green, care se află la 5 minute de mers lejer de campus, situat în centrul Cambridge. Pe marginea de nord a parcului se află râul Cam, cu Chesterton Road pe partea opusă. Este un parc specific englezesc, cu multă verdeață și împrejmuit de castani, un loc potrivit pentru relaxare și activități în aer liber.

9 - tabara cu insotitor pentru elevi anglia 060819

4 - tabara engleza in strainatate anglia 060819

Activitățile se desfășoară pe grupe, cele centrate pe necesitățile tinerilor desfășurându-se într-o atmosferă relaxanta, dar în același timp oferind o mulțime de provocări. Ne-am bucurat să aflăm că fiecare grupă are cate un nick name (precum Spiderman, Ghost, Wasp, Batman, Goblin, Scarlat Witch), oferind elevilor motivație în plus în a face tot posibilul pentru a se ridica la nivelul eroilor favoriți.

3 - tabara engleza in strainatate cambridge 060819

Începând de astăzi prânzul se servește în funcție de tipul de activitate la care participă fiecare tânăr în prima parte a zilei. Cei care au activități în exterior primesc pachețel pentru picnic (noodles soup, salată, fructe, sandviș), iar cei care am avut cursuri de engleză iau prânzul în cantina campusului (burger de miel/lasagna vegetariană cu cartofi prăjiți sau fasole verde pastai, fructe). Iamiiii!

După prânz, cei care au avut activități în exterior in prima parte a zilei au participat la cursurile de engleză și vice versa.

La 16:30 ne-am îndreptat spre centrul orașului. În ciuda caracterului său romantic, medieval, Cambridge este un oraș modern, care găzduiește o varietate de evenimente culturale de top, pe tot parcursul anului, inclusiv Sărbătoarea de Vară (care se serbează de 800 de ani și a avut loc în aceeași locație pe Midsummer Common), celebrul Festivalul de Folclor Cambridge (una dintre cele mai mari și mai lungi runde din Europa) și un festival de film de clasă mondială.

5 - tabara engleza cu insotitor anglia 060819

Cunoscută în întreaga lume pentru universitatea sa, Cambridge pretinde că are una dintre cele mai mari concentrații de clădiri istorice conservate oriunde în Anglia. Cea mai mare parte a acestei splendori arhitecturale este centrată în jurul Universității din Cambridge, care are 31 de colegii. Sunt 14 puncte de interes turistic în Cambridge și ne-am propus să bifăm în fiecare zi una dintre ele, în măsura timpului disponibil.

6 - tabara engleza cu insotitor cambridge 060819

În jurul orei 18:00 ne-am îndreptat către cina care este servită la restaurantul Colegiului Clare College. În meniul din această seară am avut somon la grătar, chifteluțe de pește, cartofi în stil englezesc, legume la abur, salate și 3 tipuri de prăjituri. Întorși în campus ne-am pregătit pentru activitatea de seară – “Guess the song!”. Împărțiți în echipe de maxim 8 participanți, ne-am pus la bătaie talentul muzical, și cu atât mai mult urechea muzicală, pentru recunoașterea numelui și interpretului mai multor melodii. Echipa câștigătoare a fost Hot Pot cu participanți din China. 7 - tabara engleza pentru elevi anglia 060819

8 - tabara engleza vara anglia 060819

Încheiem ziua de astazi cu impresiile tinerilor despre Cambridge până în acest moment.

Amalia M.: “I think Cambridge is the most beautiful and amazing place I have ever seen. Cambridge isn’t really big but it has fun places to visit. For example the shops, museum, colleges and beautiful gardens. It has a beautiful big park, Jesus Green, where you can play with your family or friends. The friends I met at Clare College are from many countries, it is a great opportunity to improve my speaking skills and to make friends all over the world. Even the staff and teachers are really nice with all of us. I think Cambridge is worth visiting!!!”

Ioana S.:”A broad variety of activities and courses are run for the benefit of students. Today we talked about music, we got our books and met our classmates and teachers. It was very exciting. Participating in such courses can allow us to develop new skills and enhance existing skills. I am looking forward to meeting my classmates and teachers!”

10 - tabara internationala cambridge 060819

Marta M.: “Today was an amazing day!I met many people and I made new friends.
In the morning I had a very challenging  activity.We played an interesting game:we had to take as many artistic photos as we could, of the Cambridge town. The teacher create five groups. I was the only girl in the group, but this wasn’t a problem… We became friends easily.
When the class ended, we had lunch ( fruit, soup, salad, chips….)Delicious!!
At 12.45 I had the first english lesson since I am here. It was awesome! We had to share our home traditions with the group. I learned that there are diferences in the daily shops schedules between continents and this fact has diferent impact of families life.
At the end of  the day I  walked around  the city with my group and our leaders, then we had the dinner in a very famous place Clare College.
I hope all days will be like this one, or better! :)))”

Mai multe imagini din a treia zi a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge

Jurnalul video al taberei este disponibil aici: Jurnal Video Tabără Cambridge Ziua 3