Tabără Engleză Cambridge – Ziua 7

Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17

Excursie în Londra

Suntem de 7 zile pe pământ britanic, iar astăzi avem în program excursia către Londra, cel mai important centru politic, financiar, cultural și artistic al Regatului Unit și unul din cele mai semnificative orașe ale lumii.
În Londra există o imensă diversitate de etnii, culturi și religii, fiind unul din cele mai cosmopolite orașe din Europa și din lume.
Londra găzduiește sediile a numeroase instituții și corporații de importanță globală; multe clădiri importante: palate, muzee, teatre, săli de concerte, aeroporturi, stații de cale ferată, numeroase ambasade și consulate.

1 - tabara engleza anglia 100819

La ora 08:30 eram deja în autocarul care ne duce spre capitala Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. După o călătorie de aproximativ 90 minute am ajuns în centrul Londrei.

2 - tabara engleza cambridge 100819

Prima oprire a fost la London Eye (o roată uriașă de observare, localizată în Grădinile Jubileului, pe malul sudic al Tamisei). Structura de 135 de metri înalțime a fost construită ca parte a sărbatoririi noului mileniu în Londra, unde toți tinerii au putut admira de la înălțime Londra în toata splendoarea ei. Desigur că în fotografiile făcute apar clădiri reprezentative, precum: Palatul Westminster (ce se întinde pe o suprafață de peste 30.000 de metri pătrați, fiind flancat de două turnuri înalte de aproximativ o sută de metri), Victoria Tower și celebrul turn cu ceas, Big Ben (care pentru următorii 2 ani este în reabilitare), Catedrala Westminster Abbey (aici în mod tradițional sunt încoronați și îngropați regii Angliei). Este mormântul majorității regilor și reginelor engleze, dar și a mai multor oameni celebri, 30 St Mary Axe (cunoscută sub denumirea de The Gherkin, este un zgârie-nori comercial din districtul financiar primar al Londrei, City of London).

4 - tabara cambridge 100819

5 - tabara in strainatate anglia 100819

3 - tabara anglia 100819

7 - tabara internationala anglia 100819

6 - tabara in strainatate cambridge 100819

10 - tabara in strainatate londra 100819

În jurul orei 12 ne aflăm în fața Buckingham Palace, care este resedința oficială din Londra a suveranului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și care a fost deschis pentru prima dată pentru publicul larg în anul 1993. Intrarea la Palatul Buckingham se face prin Curtea Ambasadorilor de pe strada Buckingham Palace. În zilele noastre, Palatul Buckingham este folosit nu numai ca resedință pentru Regină și pentru Ducele de Edinburgh, dar și pentru treburile administrative ale instituției monarhice. În apartamentele și sălile Palatului, Majestatea Sa primește vizitele oficiale ale invitaților la Palat. Pe perioada verii, schimbarea gărzilor are loc în fața Palatului Buckingham.

8 - tabara londra 100819

11 - tabara cu insotitor anglia 100819

Continuam călătoria noastră la pas pe The Mall și ajungem la Trafalgare Square (un spațiu public și de atracție turistică din centrul Londrei). În mijlocul pieței se află Coloana lui Nelson, care este străjuită de patru statui în formă de lei, aflate la baza acesteia. Piața este folosită și pentru demonstrații politice și adunări publice, cum ar fi sărbătorirea Revelionului. Tot aici se află și muzeul de artă National Gallery.

9 - tabara engleza londra 100819
Pornim apoi spre o altă piață binecunoscută, Picadilly Circus (denumit și Times Square of London) care a fost creat acum 200 ani pentru a conecta oameni din întreaga Londra, însă în zilele noastre conectează oameni de pe tot mapamondul.

Drumul nostru continuă, tot la pas, pe Regent Street și mai departe spre Oxford Street – unele dintre cele mai renumite zone de cumpărături din Londra. Ne-am aventurat în magazinele aferente bulevardelor pentru a cumpăra suveniruri pentru cei dragi de acasă și nu numai.

12 - tabara cu insotitor londra 100819
Deoarece la ora 18:00 aveam cina în campus, ne-am luat la revedere de la Londra și ne-am îmbarcat în autocarul care ne aștepta lângă Big Ben.

În seara aceasta ne-am retras în camere mai devreme. Mâine ne așteaptă o nouă călătorie, de data aceasta spre litoralul insulei, și mai exact în Brighton.
Revenim mâine cu detalii!

Mai multe imagini din a șaptea zi a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge

Jurnalul video al taberei este disponibil aici: Jurnal Video Tabără Cambridge Ziua 7