Tabără Engleză Cambridge – Ziua 8

Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17

Ziua 8 – Day trip to Brighton!

Duminică am participat la excursia în Brighton și a fost o zi plina în care am încercat să vedem cât mai multe locuri.

Brighton e la aproape trei ore de Cambridge, pe coasta Angliei și este o stațiune foarte căutată din Anglia. Brighton este unul dintre cele mai bune 10 orașe cu plajă din Anglia, fiind apreciat de turiști de toate vârstele din întrega lume.

Am asteptat cu nerăbdare excursia de la Brighton pentru că este o noutate pentru noi toți. Plimbarea de o zi prin Brighton înseamana plaja englezească pe Canalul Englezesc, apa turqoise teribil de limpede, șezlonguri colorate și lume care se bucura chiar dacă temperatura e mică. Sau poate este temperatura de vara lor și nu de vara noastra fierbinte și uscată.

Ne-am trezit mai devreme decât de obicei și am servit micul dejun în cantina campusului în liniște. Un mic dejun specific englezesc, cu toast, unt, salată de fructe, cafea, ceai, lapte, cereale, brânza, trei feluri de șuncă. 

1 - tabara anglia 110819

Calatoria cu autobuzul cu etaj dublu (double decker bus) i-a încantat pe copii pentru că ne doream să călătorim cu autobuzul londonez.

Brighton este numit și London-By-The-Sea, deoarece, într-o oarecare măsură, orașul reamintește vizitatorilor de Londra. Foarte animat și colorat, orașul include chiar și o zonă de magazine cu produse fabricate manual, ce pot fi cumpărate numai de aici.

2 - tabara cambridge 110819

Primul obiectiv pe care l-am vizitat a fost Sea Life Brighton, care este împarțit pe zone. Brighton Aquarium a fost conceput de arhitectul Eugenius Birch. Lucrările au început în 1869, iar aquariumul a fost inaugurat în 1872. Proiectul a costat £133,000 (echivalentul a 5.5 milioane de lire în prezent). Este cel mai vechi aquarium din lume. Sea Life este împarțit pe zone. Tot aici, dupa lungi căutari vizuale în acvariu, am văzut și caluțul de mare. Acesta se ascundea prin acvariu foarte bine, confundându-se cu vegetația subacvatică.

3 - tabara engleza anglia 110819

Copiii au mângâiat și o steluță de mare, în schimb anemona nu prea a fost încantată de toata afecțiunea lor.

4 - tabara engleza cambridge 110819
În centrul acvariulul se află piscina cu pisici de mare, în care regăsim 4 specii (din cele mai rare).

7 - tabara internationala anglia 110819

8 - tabara cu insotitor anglia 110819

9 - tabara cu insotitor cambridge 110819
Am patruns în zona Atlanticului, printr-un tunel de sticlă, admirand diferiți rechini, de diferite mărimi, care înotau deasupra noastră, insoțiți de specii mari de pești.

5 - tabara in strainatate anglia 110819

Ieșirea din Sea Life ne-a dus direct prin micul magazin plin de magneți și suveniruri.

6 - tabara in strainatate cambridge 110819

Leaderii EF ne-au facut un tur al orașului, ne-am oprit la Royal Pavilion, unde cursanții noștri au ascultat povestea acestui obiectiv. Pavilionul Regal, cu o istorie de peste 200 de ani, este o clădire cu o arhitectură impresionantă cu aspect indian, construită ca palat de vară și loc de relaxare pentru regele George al IV-lea.

13 - tabara pentru elevi cambridge 110819

14 - tabara limba engleza cambridge 110819

Brighton este o celebră stațiune turistică britanică atrăgând anual peste 8 milioane de turiști.

11 - tabara vara cambridge 110819

12 - tabara pentru elevi anglia 110819

Plaja lată este delimitată de diverse atracții distractive, iar faimosul Brighton Pier a fost inaugurat în 1899 și de atunci e atracția centrală a orașului cu roller coastere și alte diverse moduri de petrecere a timpului liber. Cursantii EF Cambridge, asa cum îi numesc profesorii în tabără pe copiii noștri, au fost fascinați de Brighton Pier.

Printre chioșcuri ce vând fish and chips, înghețată, gogoși, diverse atracții turistice care formează un mic parc de distracții se afla și un Roller Coaster foarte adorat de copiii noștri.

Tot spațiul pe faimosul ponton e vopsit în alb și emană un fel de eleganță atipică și atemporală. Probabil că așa arată de prin anii ’70 – ’80, cu tot ce ți-ai dori într-o vacanță liniștită la mare.

 Am mâncat fish and chips, clătite și multe alte bunătăți, am stat întinși la soare alături de sutele de pescaruși răsfățați de turiști. 

15 - tabara limba engleza anglia 110819

16 - tabara cu insotitor in strainatate anglia 110819

17 - tabara cu insotitor in strainatate cambridge 110819

Ne-am întors în campus după ora 8 seara istoviți, dar ferciți. 

“Every experience means a piece of story, I enjoy every moment, my new friends are great and I think it’s woth being here”, Maria D.

Mai multe imagini din a opta zi a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge

Jurnalul video al taberei este disponibil aici: Jurnal Video Tabără Cambridge Ziua 8