Tabără Internațională Cambridge – Ziua 12

Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17

Vizită la King’s College și testul de absolvire

Ne începem ziua cu “ Happy name day”, pentru ca avem în grup patru fete care poartă frumosul nume Maria.

10 - tabara vara cambridge 150819
Dis-de-dimineață, ne pregătim de cursuri și activități, nerăbdători pentru noi provocări.
În cadrul activităților de grup am avut ca temă “Find  the leader”, dar și punting pentru elevii care nu l-au încercat până acum. Activitățile sunt captivante și ne determină să comunicăm, să găsim soluții, să rezolvăm diferite situații. Totodată, toate aceste activități ne ajută să ne îmbunătățim  vocabularul și în același timp să devenim fluenți în limba engleza.

1 - tabara engleza cambridge 150819

În timpul activităților de grup am descoperit orașul, clădirile, istoria acestui centru universitar. Centrul Universitar Cambridge – apare de mulți ani printre primele cinci cele mai bine cotate din lume, absolvenții de la Cambridge obținând peste 80 premii Nobel. Lista personalităților care au studiat la Cambridge este impresionantă în lungime și impresionantă în conținut. Începînd cu Lordul Protector Oliver Cromwell, Isaac Newton, Charles Darwin, care n-au nevoie de prezentare, apoi atomiștii Rutherford si Niels Bohr, șeful proiectului Manhattan al primei bombe atomice Robert Oppenheimer, urmați de 15 prim miniștri britanici, 25 șefi de guverne străini, 9 monarhi și mulți, mulți alții, oameni de știință, medici, muzicieni, artiști.

7 - tabara cambridge 150819

8 - tabara anglia 150819

În timpul activităților de punting putem admira colegiile din Cambridge. Râul Cam oferă o imagine foarte romantică, cu malurile pline de verdeață, cu jerbele de plante cățărătoare pe clădiri și zidurile de apărare, cu arcadele podurilor vechi de sute de ani, cu salciile plângătoare aplecate peste apă.

2 - tabara engleza pentru copii 150819

După prima serie de cursuri și activități, între 11:35 și 12:45 am susținut testul de final de curs. Am avut 70 de întrebări, stucturate pe exerciții de ascultare, vocabular și gramatică și citirea unui text (reading comprehension). Nu ni s-a părut extraordinar de dificil și am încercat să răspundem la cât mai multe dintre întrebări. Suntem curioși privind rezultatele, pe care le vom afla mâine când vom primi și diplomele.

La prânz ne-am întâlnit la cantina din campus și am servit pui la cuptor cu garnitură de cartofi, broccoli și salată cuscus cu legume, iar la desert brioșă cu ciocolată.

 13 - tabara engleza in strainatate 150819

6 - tabara engleza pentru elevi 150819

9 - tabara vara anglia 150819

După prânz grupa “Ghost” a vizitat King’s College. Am fost impresionați de King’s College – Colegiul Regelui, care este, prin capela sa, una dintre cele mai reprezentative clădiri și un simbol al orașului Cambridge. Capela are o acustică deosebită, aici se țin foarte multe concerte, iar în ajunul sărbătorilor de iarnă BBC transmite de aici în fiecare an concerte de colinde. Capela a fost construită în jurul anului 1500. Printre personalitățile care au absolvit aici îi pot aminti pe Salman Rushdie, Alan Turing.

14 - tabara elevi in strainatate 150819

Orașul are o sumedenie de zone verzi și multe străzi pietonale. Populația este încurajată să circule cu bicicletele și se presupune că 25% din populație folosește acest mijloc de locomoție.

4 - tabara engleza cu insotitor de grup 150819

Cina a fost un adevărat ospăț în stil italienesc – seară italienească, cu paste desigur: la alegere penne cu brânză feta, măsline negre și sos pesto de busuioc sau gnocchi cu pui în sos de roșii. Vegetarienii au putut alege gnocchi în sos de roșii cu zucchini și salate de crudități. La desert ne-am răcorit cu înghețată.

Seara ne-am petrecut-o în campus pentru ca elevii noștri au participat la un campionat de tenis de masă. S-au concentrat, dar în același timp s-au distrat. Ionuț a câștigat locul doi! Felicitări, Ionuț!

5 - tabara engleza anglia 150819

11 - tabara internationala limba engleza 150819

12 - tabara internationala in strainatate 150819

15 - tabara engleza anglia cu insotitor 150819

Și uite așa am petrecut încă o zi frumoasă în tabăra din Cambridge, iar noi, grupul din România, ne-am dat seama că am dori să mai rămânem încă o săptămână.

Mai multe imagini din ziua 12 a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge

Jurnalul video al taberei este disponibil aici: Jurnal Video Tabără Cambridge Ziua 12