Tabără în Străinătate Oxford – Ziua 10

Jun 16
Jun 17
Jun 18
Jun 19
Jun 20
Jun 21
Jun 22
Jun 23
Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29

Ziua 10 – Puțină ploaie, cursuri interesante și Cowley Road

Marți dimineață ne-am trezit pe o vreme considerabil mai rece și pe o ploaie măruntă însă foarte intensă, așa încât repede – repede ne-am adăpostit în cantină pentru a ne lua micul dejun.

Până la prânz elevii au stat mai mult în camere, vremea nefiind deloc grozavă. Au avut așadar timp să se odihnească, să-și spele haine, să își termine temele sau să se relaxeze. Cursurile de astăzi au început după masa de prânz unde elevii din tabără au putut alege între orez, paste cu sos, șnițel de pui crocant sau una din variantele vegetariene. Chiar dacă ploua încă, chioșcul de hamburgeri din curte a fost și el la mare căutare!

2 tabara internationala 250619

David ne-a trimis astăzi impresiile lui de la cursuri:

Orele de azi s-au desfășurat în mod obișnuit. Prima oră am avut-o de la 14:00. Deși am întârziat aproximativ 15 minute profesoara m-a primit la oră bucuroasă. La oră ne-am distrat cu un joc pentru copii: Molly (profesoara) ne-a dat o literă, iar noi trebuia să găsim țări, mâncăruri, personalități, animale, joburi care încep cu litera respectivă. Din păcate nu am ieșit pe primul loc și nu am primit bomboane (premiul pt. locul 1). În cea de-a două oră, alături de colegi am făcut un reading practice; ne-am distrat de accentul francezilor din clasă. Am colegi din China, Coreea de Sud, Suedia, Italia, Franța, Chile, Germania, Arabia Saudita și România. Cel mai bine mă înțeleg cu Lorenzo și Rocco, colegii italieni, datorită subiectelor despre fotbal, sporturi și mâncăruri pe care le avem în comun.

La prânz școala a invitat o fundație care lucrează cu câini de terapie. Am discutat cu stăpânii lor și ne-am putut juca cu Elsa și OJ care sunt foarte experimentați în lucrul cu oamenii. Aceștia merg la case de bătrâni, la spitale și chiar la închisori oferindu-le celor vizitați puțin timp petrecut alături de animale astfel îmbunătățindu-le starea de spirit.

1 tabara internationala 250619

Nu pot spune că am văzut elevi care să fi avut neapărat nevoie de  genul acesta de terapie, însă în pauză cățeii au primit ceva mai multă atenție decât s-ar fi așteptat fiindcă să fim sinceri, cine nu îndrăgește animalele prietenoase?

Mara ne-a spus astăzi că s-a concentrat la cursuri pe tematici legate de muzica zilelor de astăzi, învățând astfel foarte multe lucruri noi alături de colegii ei din Italia, Spania și alte țări. Sperăm ca Mara să ne țină la curent cu evoluția cursurilor ei – suntem curioși să aflăm mai multe detalii!

După masa de cină ne-am reunit la recepția școlii pentru a vizita Cowley Road, o stradă bine-cunoscută în Oxford fiind una dintre cele mai diverse și animate zone ale orașului.

3 tabara internationala 250619

4 tabara internationala 250619

Cowley Road urmează să fie gazda unui festival celebru ce are loc aici, tocmai pentru a sărbători varietatea culturală din această zonă a orașului. În primul weekend din luna iulie, în jur de 50,000 de oameni vor participa la parada animată și foarte colorată de aici, bucurându-se de peste 90 de tipuri de mâncare stradală din jurul lumii, în timp ce urmăresc spectacole și concerte.

5 tabara internationala 250619

6 tabara internationala 250619

Strada, ca de altfel toată zona, e faimoasă pentru varietatea de magazine, fiind zona principală pentru cumpărături din estul Oxfordului. La venirea serii locul se transformă într-o scenă foarte animată ce atrage academicieni, studenți și localnici în cafenelele și restaurantele de aici.

Clădirile sunt presărate cu graffitti-uri elaborate, ce sărbătoresc caracterul artistic al comunității în recenții ani. De altfel aici este și O2 Academy Arena, o sală de concerte ce a purtat până de curând numele de Zodiac. În Oxford s-au lansat celebrele trupe Supergrass și Radiohead, iar în această seară O2 Academy Arena era gazda concertului celor de la The Dead South – în fața clădirii fiind o coadă destul de lungă.

7 tabara internationala 250619

8 tabara internationala 250619

9 tabara internationala 250619

Până la mijlocul secolului al 19-lea Cowley Road era doar o potecă de pământ, cunoscută doar pentru spitalul de leproși ce își avea aici sediul, fiind la marginea orașului. În 1854 a început dezvoltarea străzii odată cu introducerea canalizării, iar din 1856, odată cu deschiderea unui atelier de lucru, zona s-a diversificat.

10 tabara internationala 250619

Dezvoltarea industrială a însemnat deschiderea de fabrici în zonă însă la mijlocul secolului 20 jumătate dintre rezidenți încă se spălau la baia comunală, iar unele case încă nu aveau curent în această zonă. Totuși, afluxul de imigranți a adus un farmec aparte acestei străzi, magazine, restaurante și cafenele cu puternice influențe culturale fiind prezente la tot pasul.

13 tabara internationala 250619

11 tabara internationala 250619

Contrastând puternic cu cele menționate mai devreme, creșterea numărului de studenți atât la Oxford University, cât și la Oxford Brookes (cea de-a doua universitate a orașului), a însemnat și creșterea prețurilor caselor din estul Oxfordului, proprietățile de pe Cowley Road fiind acum printre cele mai scumpe din oraș.

12 tabara internationala 250619

14 tabara internationala 250619

După plimbarea de seara am revenit în campus unde elevii din tabără au continuat să socializeze cu ceilalți tineri din campus, curtea și student lounge-ul fiind din nou foarte pline!

15 tabara internationala 250619

16 tabara internationala 250619

17 tabara internationala 250619

Mai multe imagini de astăzi din tabăra de la Oxford aici: Album Jurnal Tabără Oxford

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Oxford 2019 – ziua 10