Tabără în Străinătate Oxford – Ziua 9

Jun 16
Jun 17
Jun 18
Jun 19
Jun 20
Jun 21
Jun 22
Jun 23
Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29

Ziua 9 – O nouă săptămână

Încă de aseară s-a simțit faptul că au venit în campus încă aproximativ 150 de elevi. Curtea era mai plină decât de obicei seara, și cu siguranță mult mai animată. Totuși, în această dimineață toți elevii s-au trezit pentru micul dejun și pentru a se pregăti de cursuri.

1 tabere in strainatate 240619

2 tabere in strainatate 240619

Au fost câteva modificări de grupe de studiu, câțiva dintre elevi fiind avansați într-o grupă superioară, însă asta a însemnat și o modificare de orar pentru unii elevi. Nicoleta, de exemplu a petrecut aproape toată ziua la cursuri. Iată ce ne-a povestit despre lecțiile de azi:

Ziua de astăzi a început cu micul dejun pe care l-am avut la ora 8, iar apoi m-am pregătit pentru cursuri. Primul curs a început la ora 11:55 unde am ascultat un videoclip în care era exprimată ideea de a opta zi pe săptămână și ce se poate face în acea zi din perspectiva unui cuplu. Iar apoi fiecare elev a trebuit să numească această zi și să spunem ce am face noi. Eu am numit-o “Your chance” deoarece în acea zi eu aș face toate lucrurile pe care nu le pot face nici măcar în weekend datorită programului încărcat. În următoarele două cursuri am învățat să scriem un raport, iar apoi am făcut un chestionar cu stereotipurile naționalităților din 3 țări alese, iar apoi am dezbătut dacă sunt adevărate sau nu. Am înțeles că multe din stereotipurile pe care le știam legate de diferite naționalități nu sunt adevărate. După cursuri am mâncat copios la cină și după m-am jucat uno cu câțiva prieteni din Japonia și Italia. Și așa s-a încheiat o zi obișnuită în tabără din Oxford.

Pentru această după amiază le-am propus elevilor să mă însoțească într-o nouă plimbare la atracțiile din Oxford. Muzeul de Istorie Naturală al Universității din Oxford, împreună cu Muzeu Pitt Rivers, fac parte din cele 7 cele mai importante muzee și obiective din Oxford și mai mult, împart aceeași clădire, așa încât vizitarea lor împreună e un lucru foarte ușor.

4 tabere in strainatate 240619

Fondat în anul 1860 ca centru de studiu științific la Universitatea din Oxford, Muzeul de Istorie Naturală deține acum colecții universitare semnificative pe plan international. Fiind găzduit într-o clădire de arhitectură neogotică, colecțiile în creștere ale Muzeului susțin un program amplu de cercetare, predare și implicare publică în mediul natural.

5 tabere in strainatate 240619

6 tabere in strainatate 240619

Aici elevii au putut admira exponate arheologice și antropologice, iar câteva dintre exponatele importante sunt: Tyrannosaurus Rex, schelete de balene, schelete de dinozauri, insecte vii, păsări, animale împăiate, pietre prețioase și celebrul schelet de pasăre Dodo, împreună cu povestea din spatele dispariției acestei specii.

12 tabere in strainatate 240619

13 tabere in strainatate 240619

Muzeul Pitt Rivers este unul dintre cele mai renumite muzee din Oxford, intrarea în muzeu fiind prin Muzeul de Istorie Naturală. Acesta se află pe locul doi în topul atracțiilor turistice din oraș și include colecții remarcabile din întreaga lume, din trecut și din prezent. Muzeul a fost fondat în anul 1884, când generalul Pitt Rivers a donat colecția personală Universității din Oxford, colecție ce includea aproximativ 20,000 de obiecte din întreaga lume. Acum muzeul are de 12 ori mai multe exponate decât la început.

7 tabere in strainatate 240619

8 tabere in strainatate 240619

9 tabere in strainatate 240619

 

Obiectele din acest muzeu prezintă aspecte ale vieții umane în diverse culturi, de-a lungul timpului și ar putea fi catalogat de către unii ca un cabinet de curiozități, cuprinzând de la arme la capete micșorate, de la obiecte casnice la bijuterii antice și de la cărți și obiecte magice la jucării pentru copii.

11 tabere in strainatate 240619

10 tabere in strainatate 240619

O parte din elevi s-au îndreptat apoi spre magazine și mai târziu în campus în timp ce restul m-au însoțit să viziteze un loc special din Oxford. The Eagle and Child este pub-ul frecventat de mari scriitori și de personalități ale orașului. Aici, C.S. Lewis se întâlnea în fiecare săptămână cu J. R. R. Tolkien, Chales Williams și Hugo Dyson pentru a discuta despre literatură. Tot aici, primul dintre ei a prezentat manuscrisul ce mai târziu a devenit parte din povestea Narnia.

14 tabere in strainatate 240619

15 tabere in strainatate 240619

Gabi ne-a împărtășit și el impresiile din această zi:

Ziua de astăzi a decurs foarte bine, orele au fost relaxante. Muzeul de istorie de științe și antropologie a fost un loc minunat, plin de lucruri fascinante care ne-au atras atenția la toți. O altă activitate foarte interesantă și amuzantă în același timp a fost “Cupcake Decorating”, la care trebuia să decorăm brioșele care ulterior participau la un concurs de “frumusețe” la care câștigătorul primea bilete de cinema. Ziua de astăzi a fost super distractivă.

16 tabere in strainatate 240619

17 tabere in strainatate 240619

Da, activitatea de seară a fost decorarea brioșelor, și cei mai mulți dintre elevii din tabără au participat. Probabil nici angajata școlii ce supraveghea activitatea și furniza materia primă pentru decorațiuni nu s-a așteptat să aibă aproape 40 de participanți.

20 tabere in strainatate 240619

21 tabere in strainatate 240619

22 tabere in strainatate 240619

Ne-am distrat copios în timp ce am utilizat diverse ustensile pentru a întinde glazura colorată în multe nuanțe, în timp ce am decorat cu steluțe, bomboane sau ciocolată și desigur, în timp ce deveneam creativi cu privire la decorațiuni. Da, Gabi și David au câștigat concursul de creativitate, utilizând maioneza, ketchup și decorațiuni clasice, îmbinând convenționalul cu modernul într-o operă de artă desăvârșită. Desigur, au și mâncat-o apoi, și ne-au mărturisit că a fost neașteptat de bună ?.

18 tabere in strainatate 240619

19 tabere in strainatate 240619

Seara s-a încheiat în campus, așa cum vă ziceam și mai devreme, curtea și student lounge-ul sunt foarte animate iar vremea caldă presărată cu stropi de ploaie mărunți ne îmbie să petrecem timp afară din dormitoare unde inevitabil, vom cunoaște oameni noi și interesanți!

Mai multe imagini de luni din tabăra de la Oxford aici: Album Jurnal Tabără Oxford

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Oxford 2019 – ziua 9