Tabără Internațională Oxford – Ziua 7

Jun 16
Jun 17
Jun 18
Jun 19
Jun 20
Jun 21
Jun 22
Jun 23
Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29

Ziua 7 – Hello London

Astăzi elevii din tabăra de limba engleză de la Oxford au explorat capitala Angliei, Londra! Am avut parte de o zi minunată, cu soare și multe obiective frumoase. Seara am petrecut-o înapoi în campus, la volei sau socializând cu ceilalți elevi!

1 tabara anglia engleza elevi 220619

Așadar astăzi ne-am întâlnit odihniți și cu forțe proaspete dis-de-dimineață, de la ora 7:50. Autocarul era pregătit pentru noi și puțin după ora 8 am plecat spre Londra! Urma să explorăm superba metropolă de pe râul Thames. Însoțiți de Daniel și Laura, 55 de elevi au plecat în această dimineață la Londra. Vremea se anunța și astăzi a fi caldă și foarte frumoasă, însă adierea vântului și umbra clădirilor aveau să ne protejeze de soarele cel mai puternic.

Pe drum, elevii au dormit sau și-au mâncat micul dejun primit la pachet. Se spune că în Londra se vorbesc în jur de 300 de limbi străine diferite – atât de variat este orașul din punct de vedere cultural! Orașul este și foarte aglomerat, lucru care s-a văzut și astăzi, chiar dacă a fost o zi de weekend.

2 tabara anglia engleza elevi 220619

3 tabara anglia engleza elevi 220619

Cu peste 8.7 milioane de locuitori și peste 31 de milioane de vizitatori anual, Londra este una dintre cele mai îndrăgite destinații turistice din întreaga lume și a doua cea mai vizitată, aceasta fiind o excursie pe care nu o puteam rata. Turul nostru ne-a dus până la Tower Bridge, faimosul pod din Londra și unul dintre cele mai ușor recunoscute obiective.

4 tabara anglia engleza elevi 220619

Aici am avut puțin timp liber până la sosirea vaporașului cu care urma să facem plimbarea pe Tamisa. O micuță piață cu mâncare gătită era organizată la piciorul podului așa încât cei mai pofticioși dintre noi au luat un brunch până la ora 11:30 când ne-am îmbarcat. Timpul a fost folosit și pentru multele poze pe care ni le-am făcut cu Tower of London și Tower Bridge.

5 tabara anglia engleza elevi 220619

6 tabara anglia engleza elevi 220619

De pe vaporaș, bucurându-ne de vremea frumoasă, am putut să admirăm obiectivele majore ale orașului precum Primăria, Tate Modern, Shakespeare’s Globe, Millenium Bridge, St. Paul’s Cathedral, National Theatre, dar și London Eye și într-un final Parlamentul cu Big Ben. Acesta și o bună parte din Parlament sunt acoperite – fiind în lucrări de reconstrucție și consolidare astfel că nu am putut să le admirăm în toată splendoarea lor.

7 tabara anglia engleza elevi 220619

8 tabara anglia engleza elevi 220619

9 tabara anglia engleza elevi 220619

Din piața din fața Parlamentului am admirat Westminster Abbey, locul unde sunt încoronați regi, unde se căsătoresc persoane din familia regală și unde sunt înmormântate multe celebrități printre care și Stephen Hawking. Prima biserică ce a fost construită în acest loc datează din 1065, an în care a fost aici înmormântat și primul rege al Angliei, Edward the Confessor.

10 tabara anglia engleza elevi 220619

Plimbarea a continuat pe Whitehall pe lângă ministere și reședința prim-ministrului. Următoarea oprire a fost Royal Horse Guards Parade, una dintre garnizoanele gărzilor regale. Pe partea din față a clădirii, gărzi călare pe cai flancau intrarea, iar turiștii se înghesuiau să facă poze cu ei.

12 tabara anglia engleza elevi 220619

13 tabara anglia engleza elevi 220619

Am plecat apoi prin parcul St. James spre Buckingham Palace, reședința familiei regale, unde am avut din nou timp de poze, chiar în fața Palatului. Laura, ne-a explicat despre tradiția ce indică faptul că regina este acasă, steagul de pe palat fiind ridicat în totalitate.

14 tabara anglia engleza elevi 220619

15 tabara anglia engleza elevi 220619

Înapoi pe Mall plimbarea noastră ne-a dus pe lângă garnizoanele gărzilor și prin arcul ce delimitează Trafalgar Square, piața în care tronează columna lui Nelson. Piața era plină astăzi, având loc un eveniment de promovare a spectacolelor din West End. Ne-am bucurat de muzica energizantă în timp ce am ocolit piața până am ajuns la National Gallery.

16 tabara anglia engleza elevi 220619

17 tabara anglia engleza elevi 220619

Unii dintre elevi au ales să rămână în zonă pentru un prânz tradițional într-una din tavernele din zonă, iar noi ceilalți ne-am luat prânzul în Leicester Square, stil picnic. Această piață este locul unde se lansează cele mai mari producții cinematografice și o nouă oază de umbră și răcoare în această zi plină.

18 tabara anglia engleza elevi 220619

19 tabara anglia engleza elevi 220619

După ce ne-am luat masa am plecat spre Picadilly Circus, una dintre cele mai faimoase piețe din Londra. Îngerul cu arc din vârful fântânii, piesa centrală a pieței, este Anteros – adesea încurcat cu fratele lui Eros, sau Cupid – confuzia se face ușor ?.

20 tabara anglia engleza elevi 220619

De aici, elevii au avut aproape două ore de timp liber pentru cumpărături sau pentru a se plimba pe străduțele mici și întortocheate din centrul orașului. Puțin după ora 16 ne-am întâlnit din nou în Trafalgar pentru a ne îndrepta spre autocarul care ne-a dus într-o oră și jumătate înapoi în campus.

21 tabara anglia engleza elevi 220619

După cina cu pește cu legume, plăcintă vegetariană, pui marocan, orez și legume la aburi, cei mai mulți dintre elevi s-au retras în camere pentru a se odihni însă unii dintre ei au rămas la un meci internațional de volei! Mâine urmează să ne trezim din nou devreme pentru a vizita Cambridge, orașul ce s-a născut din Oxford…

Mai multe imagini din ziua 7 a acestei tabere aici: Facebook Album Jurnal Tabara Oxford

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Oxford 2019 – ziua 7