Tabără Internațională Oxford – Ziua 6

Jun 16
Jun 17
Jun 18
Jun 19
Jun 20
Jun 21
Jun 22
Jun 23
Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29

Ziua 6 – O aniversare, Ashmolean și karaoke

După micul dejun, elevii au urmat orarul de studiu, iar apoi ne-am întâlnit după terminarea cursurilor pentru a vizita împreună alte obiective turistice interesante din Oxford. Astăzi elevii au avut două sau trei sesuni de cursuri, fie în clasă, pe iPad-uri ori în laboratoare de comunicare.

La prânz ne-am adunat cu toții în curtea școlii pentru a o felicita pe Cristina, care astăzi împlinește 18 ani! La mulți ani, Cristina – ne bucurăm că ai ales să îți petreci ziua aceasta specială împreună cu noi! Am mâncat cu toții tort, după ce s-au suflat lumânările, desigur, iar Cristina a apreciat felicitarea completată de către toți elevii din grupul de tabără.

1 tabere internationale in strainatate 210619

2 tabere internationale in strainatate 210619

Am pornit la drum spre cel mai mare muzeu din Oxford, într-o plimbare pe jos sub razele calde ale soarelui! A venit rândul altor elevi să ne împărtășească impresiile… Iată ce ne-a spus Andreea:

Încă o zi minunată la Oxford! Deși m-am trezit devreme pentru a merge la cursuri, am participat cu plăcere la cele 3 ore de curs unde am făcut o lecție specială despre liderii lumii, dar și gramatică, în special timpurile verbului! Am lucrat în echipă în timpul cursului și am participat la jocuri interactive unde m-am împrietenit cu o fată din Coreea de Sud pe nume Hanna! Am avut un prânz copios, iar după am mers în centrul Oxfordului! Am vizitat muzeul Ashmolean, am vizitat expoziția specială cu mumii și am aflat lucruri despre civilizația română, greaca și egipteană! După muzeu am mers la centrul comercial din Oxford și am cumpărat suveniruri pt cei dragi! În această seară am participat la karaoke night și ne-am distrat pe cinste!

3 tabere internationale in strainatate 210619

4 tabere internationale in strainatate 210619

Ashmolean Museum (cu numele complet Ashmolean Museum of Art and Archaeology) de pe strada Beaumont, este primul muzeu universitar din lume și cel mai vechi muzeu public din Marea Britanie. Muzeul Ashmolean își are originile într-un „cabinet de curiozități”, fiind compus dintr-o colecție de obiecte rare din jurul lumii.  A fost înființat în anul 1683 și redeschis în anul 2009 după o reamenajare majoră, iar în luna noiembrie 2011, au fost deschise noi galerii despre Egipt și regiunea de-a lungul râului Nil din nordul Sudanului și sudul Egiptului, cunoscută în antichitate drept Nubia.

6 tabere internationale in strainatate 210619

7 tabere internationale in strainatate 210619

Muzeul Ashmolean găzduiește o colecție impresionantă de obiecte din multe colțuri ale lumii, aparținând unor diferite perioade istorice. Unele dintre acestea au fost descoperite de arheologi, altele au fost special făcute pentru muzeu sau au fost donate muzeului de către oameni obișnuiți, turiști sau iubitori de artă. Întreaga colecție a muzeului reprezintă o adevărată comoară culturală pentru Oxford.

9 tabere internationale in strainatate 210619

Fiind parte a Universității din Oxford, cunoașterea și educația sunt principiile cheie pe baza cărora funcționează muzeul, iar grupul nostru de elevi a fost entuziasmat de varietatea exponatelor pe care le-au putut studia: picturi de artă modernă din diferite perioade; obiecte aparținând culturii din Japonia, China, India, Egipt; instrumente muzicale și tapițerii; diferite tipuri de bijuterii, sculpturi și alte obiecte fascinante, pe care elevii au fost curioși să le descopere.

 

8 tabere internationale in strainatate 210619

10 tabere internationale in strainatate 210619

Tot aici le-am lansat elevilor o provocare! Le-am cerut să se pozeze cu unele dintre cele mai interesante obiecte din muzeu. Loredana și Alice au câștigat proba, dar mai bine citiți ce a avut de spus Loredana…

Fiecare zi petrecută în Oxford devine, fără îndoială, una plină de amintiri frumoase, în care cunosc oameni noi, cu diverse naționalități și culturi.

Lecția din această dimineață, care a avut ca și subiect “Inteligența Artificială”, a devenit un prilej prin care am întâlnit persoane din Italia, Turcia, Germania și Chile, implicit diferitele mentalități ale acestora. Cu Jo, din Italia, și David, din Spania, chiar am continuat să abordăm acest subiect și la masă de prânz, la o porție de hot dog cu cartofi prăjiți, mashed potatoes cu legume și… tartă cu brânză, asparagus și ceapă ( cea din urmă fiind pe departe cea mai delicioasă, în ciudă denumirii sale neobișnuite ).

Ziua a continuat cu o vizită la Ashmolean Museum, care a devenit mult mai palpitantă odată cu propunerea unui mic treasure hunt, și anume acela de a face un selfie cu principalele atracții ale muzeului, printre care se numără speciala bijuterie al Marelui Alfred, lanterna lui Guy Fawkes și colorata armură a unui samurai. Efortul de a face această provocare nu a fost în zadar, premiile fiind și acestea pe măsură: unul care ne- a îndulcit restul zilei, și unul care ne-a îndulcit amintirile. 

15 tabere internationale in strainatate 210619

La finalul acestei zile de vineri ne-am delectat la o sesiune de karaoke în care am cântat melodii cunoscute în toată lumea. Este minunat că, pe lângă limba engleză, toți suntem uniți și prin muzică-  sentimentele sunt prea puternice pentru a fi exprimate în cuvinte.

O parte din elevi s-au îndreptat după aceea spre magazine și mai târziu în campus pentru a-și lua cina, iar mai apoi pentru a se pregăti de karaoke!

12 tabere internationale in strainatate 210619

De la ora 20 la 22, elevii au putut participa la sesiunea de karaoke organizată în școală în campus. Această activitate a fost foarte populară printre elevi, sala fiind plină. Evenimentul a fost pe placul participanților, aceștia cântând și dansând pe aproape toate melodiile. Pe rând sau împreună, elevii și-au făcut curaj să cânte spre deliciul publicului (în jur de 75 de elevi internaționali) care s-au distrat, au încurajat cântăreții și desigur, i-au aplaudat.

11 tabere internationale in strainatate 210619

13 tabere internationale in strainatate 210619

Vali a fost printre cei curajoși și a deschis evenimentul cu două melodii la rând, iar apoi pe parcursul serii a mai luat microfonul încă o dată. Și Cristina și-a luat inima în dinți cu o piesă clasică: ”I love Rock n’ Roll”.

14 tabere internationale in strainatate 210619

Ca de obicei, seara s-a încheiat în curtea comună la ping-pong, jocuri de cărți sau alte jocuri alături de colegii internaționali din tabără, o pizza și distracție!

Mâine urmează să vizităm Londra, așadar nu ratați jurnalul…

Mai multe imagini din tabăra de la Oxford aici: Album Jurnal Tabără Oxford

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Oxford 2019 – ziua 6