Tabere Internaționale Oxford – Ziua 12

Jun 16
Jun 17
Jun 18
Jun 19
Jun 20
Jun 21
Jun 22
Jun 23
Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29

Ziua 12 – Divinity Hall, examene finale și un rechin gigant

În aceasă dimineață a venit rândul lui Gabi, Loredanei, Isabelei și Cristinei să viziteze muzeele de ieri. În plus, aceștia au vizitat și faimoasa Divinity Hall. Mai apoi, după examenele finale, elevii din tabără au ieșit la o cină englezească.

2 tabere internationale anglia 270619

Ne-am început turul după micul dejun iar de această dată prima oprire a fost la Museum of Oxford unde și acești elevi din tabără au învățat câte puțin despre oraș și despre istoria sa. Mai mult, aceștia s-au pierdut câteva minute în simpaticul magazin de suveniruri, care avea câteva obiecte ce nu se găsesc în alte magazine din centrul Oxfordului.

4 tabere internationale anglia 270619

 

3 tabere internationale anglia 270619

Câteva minute mai târziu eram la intrarea în Divinity School, un al loc binecunoscut iubitorilor seriei Harry Potter, aici fiind locația multor scene din aceste filme. Divinity School este o clădire medievală ce face parte din Universitatea din Oxford. Prin unicitatea și frumusețea sa, această clădire a atras producătorii de filme în decursul anilor. Este cadrul perfect pentru drame istorice, precum și povești ce se desfășoară în Oxford.

5 tabere internationale anglia 270619

6 tabere internationale anglia 270619

Clădirea, construită între 1427 și 1483 este cea mai veche clădire încă existentă, construită special în scopuri academice. Aici aveau loc în trecut seminariile academice, examinările orale și discuțiile pe teme teologice. Clădirea are un tavan foarte detaliat și foarte impresionant, ce simbolizează personalitățile care au contribuit la ridicarea Divinity School.

Pe o parte a clădirii se află sala specială ședințelor conducerii Universității – Convocation House, iar pe ușa laterală studenții ies pentru a traversa o mică piațetă ce îi duce la Sheldonian Theatre – acolo unde au loc ceremoniile de absolvire.

7 tabere internationale anglia 270619

8 tabere internationale anglia 270619

Peste drum, Weston Library a fost vizitată și de grupul de azi, iar elevii au apreciat cel mai mult expoziția de obiecte imprimate 3D. După o scurtă pauză de cumpărături am explorat puțin librăria Blackwell, faimoasa pentru multitudinea de cărți ce se comercializează aici. Librăria a fost înființată în 1879 chiar la această locație din centrul Oxfordului, iar acum numără peste 40 de magazine peste tot în Anglia. Ne-am întors la History of Science Museum pentru o scurtă vizită și astfel am încheiat itinerariul făcut ieri cu cealaltă parte a grupului.

9 tabere internationale anglia 270619

Înapoi în campus elevii și-au luat prânzul iar mai apoi s-au grăbit la testul de absolvire. Testul durează aproximativ 50 de minute și este o combinație de exerciții de citire, ascultare și gramatică. Este un test foarte bine fundamentat, gândit special pentru a evalua abilitățile reale ale elevilor atunci când perioada lor de ședere se apropie de sfârșit. Testul a fost destul de greu după spusele unora dintre elevi – iar mâine vom putea să vedem și rezultatele în cadrul ceremoniei de absolvire.

11 tabere internationale anglia 270619

10 tabere internationale anglia 270619

Au urmat apoi două sesiuni de cursuri, iar de la ora 17 o mică ședință cu grupul pentru a stabili programul lor din această seară ?. A venit rândul Isabelei să ne împărtășească opinia ei referitoare la cursuri și la multitudinea de elevi întâlniți aici:

Când am ajuns prima oară în Campusul EF, am fost surprinsă de câte culturi și limbi diferite se află aici. La început am crezut că nu mă voi adapta, că voi sta doar cu cei care au plecat din Romania împreună cu mine, dar din prima zi m-am împrietenit cu o fată din Franța și una din Chile. Astfel astăzi, după aproape două săptămâni, pot spune că am cunoscut oameni din cel puțin 30 de țări cum ar fi Belgia, Olanda, Cehia, Arabia Saudită sau Kazahstan. Pur și simplu locuind în aceleași camere, mâncând la aceeași masă sau vorbind cu ei la cursuri, ajungi să-i cunoști mai bine, să înțelegi cultura din care fac parte și, de ce nu, să înveți câteva cuvine în limba lor maternă. Profesorii ne sunt de mare ajutor în acest proces, astfel că deși mergem la ore ca să ne perfecționăm engleza, ajungem să ne îmbunătățim și abilitățile de comunicare și lucru în echipă, orele fiind în aceeași măsură interactive, cât și educative. Astăzi de exemplu am vorbit despre diferențele culturale și ce semnifică pentru noi cultura și tradițiile.

1 tabere internationale anglia 270619

Școala a organizat pentru elevi un meci de dodge ball pe terenul de baschet, un meci de baschet la o școală din apropiere, dar și lecții de zumba pentru doritori, în sala de conferințe. Noi însă am ales să facem ceva diferit în ultima seara în Oxford – spun ultima seară fiindcă mâine vom face o incursiune în Londra și probabil vom reveni târziu în campus, elevii având apoi timp doar pentru bagaje.

12 tabere internationale anglia 270619

13 tabere internationale anglia 270619

La ora 20, ne-am reunit la recepția școlii și am mers împreună la un restaurant local faimos pentru porțiile sale de Fish ’n’ Chips foarte generoase. Totodată, micuțul restaurant cu bucătăria la vedere a câștigat recent multe premii pentru calitatea mâncării și a servirii. Ne-am simțit bine, am râs și ne-am distrat încercând să terminăm porțiile.

14 tabere internationale anglia 270619

15 tabere internationale anglia 270619

16 tabere internationale anglia 270619

La întoarcere nu am ezitat să ne oprim la una dintre cele mai ciudate case din Headington, cartierul studențesc al Oxfordului. Headington Shark este o statuie bizară a unui rechin ce pare că a plonjat într-una din casele localnicilor. Curios e puțin spus. În orice caz arată interesant, și ne întrebăm cu toții dacă din sufrageria casei se poate vedea capul rechinului.

17 tabere internationale anglia 270619

Seara a fost una destul de liniștită, elevii alegând să se odihnească fiindcă mâine cursurile încep la 8:45, avem ceremonia de absolvire și mai apoi urmează să facem o nouă incursiune în Londra!

Mai multe imagini de astăzi din tabăra de la Oxford aici: Album Jurnal Tabără Oxford