Tabere Internaționale Oxford Ziua 13

Jun 16
Jun 17
Jun 18
Jun 19
Jun 20
Jun 21
Jun 22
Jun 23
Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29

Ziua 13 – Cursuri, absolvire și Londra

Iată-ne aproape de sfârșitul taberei, la finalul cursurilor. Astăzi elevii au avut o zi foarte plină, ce a culminat cu o seară interesantă în Londra! Citiți în continuare pentru a afla tot ceea ce am făcut azi în tabără!

Ziua de astăzi a început în forță pentru elevi, aceștia având cursuri de la 8:45 până la 13:15. Unii dintre ei au preferat sa sară peste micul dejun, resimțindu-se după o săptămână încărcată de cursuri și activități. David ne-a povestit că astăzi a fost cursul său preferat, împreună cu grupa de studiu a trebuit să meargă în centrul orașului și îndeplinească o serie de cerințe care l-au obligat să interacționeze cu oameni de pe stradă – cum ar fi spre exemplu un selfie cu un om oarecare ce poartă un tricou roșu.

1 tabara in strainatate 280619

Și Mara a fost astăzi afară din sala de curs, la Ashmolean unde profesorul le-a dat o serie de obiecte pe care trebuiau să le găsească în muzeu și despre care trebuiau apoi să discute.

2 tabara in strainatate 280619

La ora 13:20 ne-am reunit la recepția campusului, pentru a merge împreună într-una din sălile școlii, unde a avut loc ceremonia de absolvire a elevilor noștri. După o scurtă alocuțiune ținută de Aaron, directorul pentru servicii studențești, dar și una ținută de Daniel, responsabilul pentru grupuri din partea școlii, rând pe rând ne-am primit portofoliile academice. Cei mai mulți dintre elevi nu au lipsit de la niciun curs, acesta fiind un indicativ suplimentar că școala, respectiv cursurile, au fost pe placul lor.

3 tabara in strainatate 280619

4 tabara in strainatate 280619

Rezultatele obținute de elevi au fost foarte bune, unii dintre ei fiind surprinși de nivelul obținut în urma testărilor finale – probabil că aveau nevoie de puțină încredere de sine și de ceva încurajare la ore pentru a-și atinge potențialul lingvistic – iar asta este exact ceea ce au primit aici.

5 tabara in strainatate 280619

6 tabara in strainatate 280619

7 tabara in strainatate 280619

După ce toată lumea a primit portofoliul academic, am ieșit în fața campusului pentru a face poze cu diplomele și tocile de absolvire. Un moment emoționant a fost cel în care, precum absolvenții, au aruncat în sus tocile. Nu am mai stat la prânz fiindcă tot la ceremonia de absolvire școala ne-a pregătit platouri cu gustări și sandwichuri, sucuri și fructe pentru a sărbători puțin mai festiv ziua de azi.

8 tabara in strainatate 280619

9 tabara in strainatate 280619

10 tabara in strainatate 280619

11 tabere internationale 280619

La ora 14:30 porneam într-o nouă incursiune în Londra. Nu am putut atinge toate obiectivele propuse fiindcă traficul de la intrarea în oraș ne-a pus o piedică majoră, iar timpul petrecut până la Victoria Station a fost ceva mai mare decât cel estimate inițial.

Am pornit așadar spre South Kensington la pas traversând unul dintre cele mai scumpe și exclusiviste cartiere ale Londrei – Belgravia – zona de ambasade și reședințe luxoase. Ne-am dat seama cât de scump este acest cartier după mașinile parcate în fața caselor – un deliciu pentru băieții din grupul nostru care nu mai știau în ce parte să facă poze!

12 tabere internationale 280619

13 tabere internationale 280619

14 tabere internationale 280619

Belgravia este una dintre cele mai frumoase zone ale orașului și una dintre cele mai liniștite, aici nefiind atracții turistice, am putut să simțim de ce această zonă e așa de apreciată, fiind o oază în mijlocul metropolei agitate, cu parcuri, case îngrijite și înalte și foarte multă curățenie.

Nu am reușit să vizităm așadar Science Museum și Natural History Museum din South Kensington, acestea pregătindu-se să închidă chiar când ajungeam noi, însă alături este Muzeul Victoria and Albert pe care nu aveam cum să îl ratăm. Amplasat într-o clădire superbă acest important obiectiv avea să ne ocupe următoarea oră și jumătate.

15 tabere internationale 280619

16 tabere internationale 280619

V&A este cel mai mare muzeu din lume specializat în artă și decorațiuni, având totodată o colecție imensă de sculpturi. În total, colecția permanentă de aici numără 2,27 milioane de piese! Muzeul fost fondat în anul 1852 și poartă numele reginei Victoria și soțului său, prințul Albert.

17 tabere internationale 280619

18 tabere internationale 280619

Colecțiile de ceramică, sticlă, piese metalice, bijuterii, piese de argint, mobilier, textile și costume sunt printre cele mai mari din lume. Totodată merită menționat faptul că V&A deține cea mai mare colecție de sculptură din era renascentistă italiană din întreaga lume în afara Italiei. Colecțiile de artă includ și piese din sudul Asiei, China, Japonia, Coreea și lumea islamică. Per total, este unul dintre cele mai mari muzee din lume.

21 tabara internationala anglia 280619

Parte a colecției de sculpturi este și o vastă colecție de reproduceri din ghips, modele turnate după piesele originale printre care și Columna lui Traian – care însă nu a putut fi reconstruită dintr-o singură piesă, originala având 35 de metri înălțime. Astfel, muzeul a construit o sală specială cu acoperișul înălțat, iar columna este separată în două bucăți. Aceasta a fost reasamblată aici odată cu instalarea piesei în sala de expoziții.

19 tabere internationale 280619

20 tabere internationale 280619

După vizita de la muzeu am mers împreună cu elevii din tabără să vedem faimosul magazin Harrods care din păcate se află în renovări. Interiorul funcționează bineînțeles însă exteriorul impresionat și vitrinele faimoase erau acoperite pentru reabilitarea clădirii. Nu ne-am supărat prea tare – ne-am cumpărat mâncare și ne-am îndreptat spre Hyde Park pentru un picnic!

22 tabara internationala anglia 280619

23 tabara internationala anglia 280619

Și aici este tot mâna lui Henry al VIII – lea, care a luat terenul actualului parc de la Westminster Abbey în 1536 pentru a înființa un fond de vânătoare. 100 de ani mai târziu parcul s-a deschis publicului și a devenit foarte repede un reper al Londrei. Ne-am luat locul lângă lac și ne-am bucurat de multitudinea de păsări ce așteptau să primească resturi de la turiști.

24 tabara internationala anglia 280619

25 tabara internationala anglia 280619

După ce am luat masa am traversat parcul pe lângă locul unde se va ține Summer Time Festival – un festival important de muzică și artă, ce se va întinde pe mai multe zile, și ne-am îndreptat spre Marble Arch. Aproape o oră elevii s-au plimbat pe Oxford Street sau au admirat mașinile care se dădeau în spectacol pe această parte de stradă, după care a venit momentul să ne luam la revedere de la Londra.

26 tabara anglia 280619

27 tabara anglia 280619

Puțin după ora 23 am ajuns în campus și cei mai mulți dintre elevi s-au dus în camere pentru a-și termina bagajele fiindcă mâine trebuie să eliberăm camerele la ora 9! Probabil seara și-o vor petrece din nou în student lounge unde își vor lua la revedere de la noii prieteni făcuți aici.

Mai multe imagini din tabăra de la Oxford puteți vedea aici: Album Jurnal Tabără Oxford