Tabere în Străinătate Oxford – Ziua 2

Jun 16
Jun 17
Jun 18
Jun 19
Jun 20
Jun 21
Jun 22
Jun 23
Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29

Ziua 2 – Prezentarea școlii și turul orașului

Luni ne-am reîntâlnit odihniți începând cu ora 7:30 pentru mic dejun. Avea să fie o zi plină, așa încât m-am bucurat să aud că elevii din grupul de tabără au reușit să se odihnească! La masa de dimineață elevii au putut alege între: iaurt, cereale cu lapte, fructe, cașcaval, Nutella, gem, cafea, ceai, suc de mere sau de portocale.

La ora 08:30 toți elevii care au sosit ieri au coborât în amfiteatrul școlii pentru a fi înregistrați. Acum, și ceilalți elevi care nu au venit ca parte a unui grup, au primit mapa cu informații utile despre școală – harta campusului, regulile școlii și multe alte informații pe care le-am sugerat să le citească atenți. Fiecare elev a primit o brățară pe care este trecut numărul de telefon de urgență al școlii pentru a-l avea mereu la îndemână. Tot acum s-a făcut și înregistrarea pentru cardurile de student.

1 tabara in strainatate anglia 170619

Aceste carduri vor fi folosite de elevi pentru accesul la cantină, pentru a beneficia de reduceri la comercianții din Oxford, dar și pentru o identificare cât mai ușoară în interiorul campusului, unde echipele de angajați sunt prezente în permanență, iar paznicii de noapte de la ora 18:00 până dimineață. Școală este supravegheată, toți elevii fiind obligați să prezinte cardurile de elev atunci când ajung în campus. Toți elevii minori trebuie să fie în campus până la ora 23 și nu mai pot părăsi campusul după această oră. De asemenea, la ora 23 are loc o verificare a camerelor, pentru ca reprezentanții campusului să se asigure de respectarea acestei reguli.

3 tabara in strainatate anglia 170619

Elevii au primit rezultatul de la testul de plasament pe care l-au susținut online înainte de plecare, însă grupa de studiu o vor afla doar la final de zi, după ce rezultatele de la secțiunile de citit și ascultat vor fi combinate cu rezultatul de la evaluarea orală.

2 tabara in strainatate anglia 170619

Elevilor le-au fost înmânate tot acum și orare pentru restul zilei:

 • La ora 08:30 a avut loc înregistrarea elevilor
 • La ora 09:30 testarea pe partea de comunicare
 • De la ora 11:00 la ora 11:15 pauză
 • La ora 11:15 prezentare de bun venit
 • De la ora 12:30 la ora 13:30 pauză pentru prânz
 • La ora 13:30 elevii vor primi cardurile de studenți
 • La ora 14:00 turul de oraș

Chiar dacă sala era plină de elevi, deoarece au sosit peste 140 de elevi din toate colțurile lumii, înregistrarea a mers destul de rapid, iar după o scurtă pauză în cantină, ne pregăteam pentru activitatea de la ora 09:30.

4 tabara in strainatate anglia 170619

5 tabara in strainatate anglia 170619

La testarea abilităților conversaționale, elevii au avut un scurt interviu cu unul dintre profesorii școlii. Discuția a fost informală, pentru ca elevii să nu aibă emoții. Au discutat despre orașul din care provin, obiective turistice, mâncarea favorită, hobbyuri, perioada pe care o vor petrece în Oxford și obiectivele pe care le urmăresc în urma acestui curs. Cei mai mulți participanți au recunoscut că doresc să își îmbunătățească abilitățile conversaționale. Rezultatul acestei evaluări ajustează rezultatul testului de plasament, așa încât echipa academică să poată plasa elevii pe nivelul potrivit lor.

6 tabara in strainatate anglia 170619

7 tabara in strainatate anglia 170619

În timp ce își așteptau rândul pentru interviu, elevii au primit un chestionar cu diferite întrebări despre Regatul Unit al Mării Britanii și al Irlandei de Nord, la care au trebuit să lucreze în echipe internaționale de câte 2 – 3 elevi. În acest fel, au putut interacționa cu ceilalți elevi și s-au putut familiariza cu diferite expresii britanice și alte detalii legate de cultura și așezarea geografică a Regatului Unit. În școală au sosit deodată cu noi elevi din Italia, Spania, Franța, Germania, Belgia, Polonia, Turcia, Arabia Saudită, Norvegia, Republica Cehă, Olanda, Japonia, Chile, Argentina, Mexic, Elveția și câteva alte țări care mi-au scăpat. Suntem singurii elevi din România și singurii elevi care au călătorit ca parte a unui grup.

8 tabara in strainatate anglia 170619

9 tabara in strainatate anglia 170619

Bineînțeles, această sesiune nu putea fi încheiată fără prezentarea răspunsurilor corecte la chestionar, unele dintre ele fiind chiar suprinzătoare! La final, a urmat prezentarea biroului academic. Pentru a-și îmbunătăți abilitățile de limbă engleză, elevilor le-a fost recomandat să interacționeze cu ceilalți elevi internaționali, să fie activi la cursuri și să își completeze temele. Școala, cantina și birourile academice sunt zone în care se vorbește exclusiv în limba engleză.

La ora 11:15 a început prezentarea școlii, deschisă de către Melisa Soto, noua directoare a centrului din Oxford care ne-a vorbit despre campus, despre echipă și despre lucrurile esențiale pe care elevii trebuie să le cunoască. În toate aspectele serviciilor oferite de către școală, dacă există loc pentru îmbunătățire, elevii sunt încurajați să discute cu un angajatul școlii, iar în cazul nostru, cu însoțitorul de grup.

10 tabara in strainatate anglia 170619

11 tabara in strainatate anglia 170619

 

Iată și câteva dintre regulile școlii:

 • elevii trebuie să fie respectoși cu ceilalți elevi și angajați ai școlii
 • elevii trebuie să respecte regulile sociale și legile din Marea Britanie
 • în campus nu se consumă alcool, nici de către elevii majori
 • elevii trebuie să vorbească în limba engleză în permanență
 • în cazul alarmei de incendiu, elevii trebuie să părăsească de îndată clădirea

12 tabara in strainatate anglia 170619

13 tabara in strainatate anglia 170619

Pullens Lane, aleea semi-privată pe care este amplasată școala este o zonă rezidențială cu case extrem de scumpe, o zonă sigură în care locuiește și mama actriței Emma Watson cunoscută de către elevi mai ales din seria Harry Potter.

Feedback din partea elevilor este cerut constant de către școală și elevii sunt încurajați și discute despre orice problemă pe care au întâmpinat-o. În ceea ce privește aspectul academic, elevii își pot vedea orarele în aplicația MyEF, acolo unde își pot verifica și prezența la cursuri și progresul. Elevii au absență dacă întârzie 10 minute de la ora începerii cursului, mai puțin elevii care locuiesc în reședință, care nu au voie să întârzie. Mâine, la prima oră, elevii vor primi cărți și materiale de studiu aferente nivelului lor de cunoștințe și a grupei în care au fost repartizați.

14 tabara in strainatate anglia 170619

Charlie de la biroul de activități ne-a vorbit despre opțiunile de petrecere a timpului liber după încheierea cursurilor, și despre excursii în împrejurimi, pe care elevii le pot face împreună cu școala. Pentru a încuraja și mai mult elevii să participe la activități, în cantină sunt prezentate o parte dintre activitățile care au loc în timpul săptămânii, cât și în weekend. Excursia la Londra și excursia la Cambridge – care sunt incluse în programul nostru de tabără – vor avea loc în weekend.

Reguli în unitățile de cazare – recepția este deschisă 24 de ore pe zi, doi angajați ai școlii fiind prezenți și pe timpul nopții.  Totodată, pentru siguranța elevilor, există și o firmă de pază prezentă de la ora 18. La ora 23 de duminică până joi și la oră 24 vineri și sâmbătă elevii trebuie să fie în campus, deoarece toți elevii minori sunt verificați de responsabilul clădirii în care sunt cazați.

Bucuroși de ziua însorită și călduroasă, am pornit la pas în turul de bun venit. În această săptămână au sosit la școală aproximativ 140 de elevi noi, astfel că pentru turul orașului am fost împărțiți în 3 grupuri, fiecare grup fiind însoțit de doi reprezentanți ai scolii. Am avut ocazia să aflăm mai multe detalii despre principalele obiective ale orașului (podul Magdalen, Radcliffe Camera, The University Church of St Mary the Virgin, Bodleian Library, Bridge of Sighs, Divinity School, Carfax Tower și bineînțeles colegiile – Magdalen, All Souls, Balliol).

15 tabara in strainatate anglia 170619

16 tabara in strainatate anglia 170619

17 tabara in strainatate anglia 170619

19 tabara in strainatate anglia 170619

Până la ora cinei elevii au avut program de voie dar înainte de asta, le-am făcut cunoștință cu unele dintre cele mai bune prăjiturele din Oxford: Ben’s Cookies, de care toți au recunoscut că s-au îndrăgostit. Apoi elevii au descoperit pe cont propriu centrul orașului, plin de biblioteci și mici magazine, cafenele și mall-uri.

22 tabara in strainatate anglia 170619

23 tabara in strainatate anglia 170619

21 tabara in strainatate anglia 170619

După o cină destul de variată, cu supă de legume, salată asortată, pui cu turmeric, mâncare mexicană, salată de cartofi și morcovi sote – cele mai multe dintre fetele din grup au ales să participe la activitatea organizată de către școală: crearea de tatuaje temporare cu vopsea Henna. Trebuie să recunosc că toți participanții s-au descurcat foarte bine, iar rezultatele lor vorbesc de la sine.

24 tabara in strainatate anglia 170619

25 tabara in strainatate anglia 170619

26 tabara in strainatate anglia 170619

Seara am încheiat-o în spațiile comune din campus, făcându-ne noi prieteni, nu înainte de a avea o ședință cu elevii din grup pentru a planifica unele dintre activitățile acestei tabere! Nu ratați jurnalul de mâine!

Puteți vedea mai multe poze din a doua zi a taberei din Oxford aici: Facebook Album Tabără Oxford.

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Oxford 2019 – ziua 2