Jurnal Anglia 2014 – Ziua 14

Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13

Ultima zi la Kent și excursia la Cambridge!

Am ajuns și în a paisprezecea zi a taberei noastre, o zi frumoasă de sâmbătă pe care cu toții am așteptat-o cu multă nerăbdare. Dacă vizitarea Londrei a fost o experiență de neuitat, putem spune despre Cambridge că am făcut o incursiune într-o lume de poveste, care la prima vedere păstrează aerul vechi al unui centru universitar de mare prestigiu, dar care vibrează zi de zi sub influența tinerilor, muzicii și turiștilor.

tabara-in-strainatate7
tabara-internationala1

Vizita noastră a constat în familiarizarea cu orașul prin participarea la faimosul tur al acestuia care a început cu prezentarea vestitelor colegii cu o tradiție de sute de ani, am continuat cu librăria de prezentare a editurii Cambridge iar mai apoi am luat cu asalt centrul orașului pentru a-l cerceta îndeaproape.

 tabere-in-angliatabara-in-anglia1

Pe lângă cochetele resturante, cafenele și magazine mici care dădeau impresia unui loc simplu dar plin de un mister aparte, făcându-ne să rămânem profund uimiți. Am petrecut o zi întreagă în lumea aceasta fascinantă în care vechiul se împletește cu noul fascinând atât pe cei care văd Cambridge-ul zi de zi, dar și pe cei care îl vizitează când timpul le permite. Pentru noi toți are câte ceva de oferit și ne uluiește prin simplitatea lui totuși rafinată, adaugandu-se pe lista orașelor pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață.

tabere-internationale3

Ne-am întors în campus pentru cină după ce am petrecut o zi splendidă în Cambridge mai bogați din punct de vedere cultural și cu o mulțime de lucruri de povestit. În cursul sesiunii de seară activitatea la care am participat a fost una mixtă, realizată cu prietenii din Rusia și Italia, intitulată Scrapheap.

tabere-internationale-anglia1

 

 

tabere-pentru-elevi-anglia

Copiii au fost împărțiți în grupe de câte cinci și în prima parte au avut de interpretat o piesă muzicală pe ritm de rap, după care au avut ca sarcină “securizarea” cât mai bună a unui balon cu apă (water baloon) într-o cutie de carton, care mai apoi urma să fie aruncată de la o distanță aproximativă de 2 m. Câștigatoare urma să fie echipa a cărui balon nu se spărgea, aceasta având posibilitatea de a arunca balonul de apă către o persoană din imediata apropiere!

tabere-de-limba-engleza-anglia2

tabere-internationale-in-strainatate2

A fost amuzant, iar copiii au colaborat pentru a-și duce cu bine la îndeplinire sarcina de lucru! A existat și un moment special și sensibil al serii când ne-am luat la revedere de la prietenii cu care am conviețuit cele două săptămâni, schimbând adrese de e-mail, facebook și chiar suveniruri împreună cu promisiunea de a ne revedea anul următor!

tabara-in-anglia-2 tabere-limba-engleza-in-strainatate

Ultima zi de tabără: Călătorim spre casă »