Jurnal Anglia 2014 – Ziua 8

Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13

În vizită la Londra!

Iată-ne ajunși și în 6 iulie, ziua a opta a taberei internaționale de la Grosvenor Hall. Dacă ieri am avut parte de o jumătate de zi în Canterbury, astăzi toate visele au devenit realitate când am ajuns în senzaționala Londra, unde am petrecut aproape o zi întreagă.

tabara-internationala-in-anglia1

Încă de când am zărit periferia orașului am simțit cum inima ni se umple de bucurie numai la gândul că vom avea prilejul, dar și privilegiul de a cerceta cu ochii minții dar și ai sufletului încântătorul oraș vizitat de un număr impresionant de oameni în fiecare zi, iar azi norocoșii suntem chiar noi.

tabara-anglia

Turul orașului a început cu “London Eye” (ochiul Londrei), care era invadat de o mulțime de turiști doritori, fie să-l fotografieze sau să se urce în cabinele acestuia pentru a avea o imagine unică a uluitoarei capitale. Plimbându-ne pe malul Tamisei am putut admira din depărtare și mai apoi din apropiere Big Ben-ul, Westminster Abbey și The Houses of Parliament.

tabere-in-strainatate2

În drumul nostru am mai putut vedea 10 Downing Street, unde este amplasată casa primului ministru atent supravegheată de gărzi și un sistem de securitate foarte bine pus la punct. Saint James’s Park a fost următoarea noastră oprire, unde ne-am bucurat de o vreme numai bună de un picnic cu o gustare pe placul tuturor.

tabere-in-strainatate-anglia1

 

Aflat în apropiere maiestuosul palat Buckingham ne-a oferit o imagine unică a unui punct de atracție turistică în care la acea oră a zilei (11:40) se aflau mii de oameni de pe întregul mapamond dornici de a vedea ceremonia de schimbare a gărzilor. Trafalgar Square a fost următoarea noastră oprire, plină de turiști de asemenea, continuând apoi cu Regent’s Street și Piccadily Circus.

tabere-anglia-elevi

Obosiți fiind am considerat că o binemeritată sesiune de cumpărături nu trebuie nicidecum ratată, doar eram în Londra, nu? Așa că am luat câteva magazine la cercetat și am reușit să cumpărăm câte ceva după care eram pregătiți să mai gustăm puțin din minunata Londra, de această dată din vapor.

tabere-in-anglia-pentru-elevi

Croaziera pe Tamisa ne-a fermecat, reușind să vedem o mulțime de atracții turistice precum Tower Bridge, pe care l-am văzut și deschizându-se și mai apoi închizându-se, Saint Paul’s Cathedral, GlobeTheatre, Tate Modern, Cleopatra’s Needle, Canary Wharf și The Shard, o clădire imensă extrem de costisitoare.

tabara-in-anglia-limba-engleza

tabara-in-anglia-elevi1

Așteptările noastre au fost pe deplin satisfăcute întrucât Londra a fascinat, fascinează și cu siguranță va fascina și de acum înainte milioane de vizitatori prin eleganța și rafinamentul ei! We are fascinated by your beauty, MY LADY!

« Citiți aici totul despre a șaptea zi de tabără: Excursie la Canterbury!
A noua zi de tabără: A început o nouă săptămână! »