Tabără internațională în Anglia | Ziua 2

Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 27
Jul 28
Jul 26
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02

Prima zi de cursuri

Astăzi trezirea a fost dis de dimineata la ora opt, la 08:30 fiind programată întâlnirea pentru mic dejun. Am primit două crossainte (unul simplu şi unul cu ciocolată), cereale cu lapte, gem cu unt, ceai, ciocolată caldă.

1 tabara internationala

La ora 09:30 ne-am întâlnit cu toți elevii pe teren şi de aici ne-am îndreptat spre zonele de activități, prima dintre ele fiind cățărarea în aer liber.

3 tabere internationale in strainatate

2 tabere in strainatate

Copiilor li s-a facut instructajul şi au fost echipați cu hamuri şi cască de protecție. S-au cățărat în perechi şi toți s-au descurcat foarte bine, unii dintre ei reuşind chiar să se cațere până sus. Chiar dacă începutul a fost mai greu, unii dintre ei nemaifiind în fața unui perete de cățărări până acum, tehnica a fost deprinsă foarte repede cu ajutorul angajaților centrului care vegheau la siguranța exercițiului și la bunul mers al lucrului în echipă.

7 tabere in strainatate

8 tabere internationale

10 tabere internationale anglia

La ora 11:10 au urmat scrima şi o sumedenie de alte joculețe printre care: dansuri, beatmaster, killer, un fel de baschet (unde coşul era casca de scrimă, iar mingea o pereche de şosete).

16 tabere in strainatate anglia

14 tabere anglia elevi

15 tabere internationale anglia

După încheierea activităților, fiind şi înfometați, am mers la cantină, unde am avut de ales dintre: orez cu chilli con carne şi porumb, paste cu sos de ciuperci, salate, iar la desert fructe şi iaurt cu vanilie.

La ora 14:30 începeau cursurile şi toți copiii erau foarte emoționați. Au avut mai întâi testul, care a constat atât dintr-o parte scrisă, cât şi dintr-un parte orală. Toată lumea a spus ca s-a descurcat bine la test, iar mâine vor începe cursurile în grupa de studiu potrivită pentru nivelul lor de cunoştințe. Orele de limba engleză de astăzi au continuat cu activități de socializare, joculețe – cum le-au numit copiii, unde accentul se punea pe comunicare (bineînțeles, în limba engleză).

17 tabara internationala

18 tabere internationale

Astfel, fără să îşi dea seama, elevii exersează limba engleză într-un mediu internațional, într-o ambianță atât de plăcută încât nici nu îşi dau seama când trece timpul. Toți copiii au spus că s-au simțit bine la cursuri. După 3 ore de lecții de limba engleză, ne-am reîntâlnit şi copiii au avut timp 10 minute pentru a îşi lăsa caietele şi pixurile în cameră, iar apoi am mers la cină.

Aproape toți copiii au optat pentru pulpiță de pui în sos barbeque cu cartofi la cuptor sau mazăre, iar la desert pentru prăjitură cu sos custard – un sos specific britanic, făcut din lapte şi ouă.

La ora 19:30 mai avem programată activitatea de seara, pe care elevii au făcut-o în interior din cauza condițiilor meteorologice mai puțin favorabile (ploaia care ne-a însoțit pe întreaga zi). Fiecare grupă a primit câteva bucăți de carton, scoci şi un balon cu apă. Scopul jocului era să construiască din carton o cutie în care să încapă balonul, şi aruncat de la balcon să nu se spargă la contactul cu pământul. Pentru această activitate au avut o oră la dispoziție, iar apoi am ieşit toți afară pentru a testa rezultatele. Din păcate, niciuna dintre grupe nu a reuşit să construiască o cutie rezistentă la impact, dar cu siguranță s-au distrat copios lucrând în echipă cu elevi de alte naționalități.

19 tabere internationale anglia

24 tabara anglia

20 tabara anglia

20 tabere internationale

Jocul s-a încheiat la ora 21 şi ne-am îndreptat spre cămin şi toți copiii au făcut baie fierbinte şi, în cazul în care se udaseră de la ploaie, s-au uscat bine pe păr. La ora 22:30 ne-am urat noapte bună şi toată lumea s-a retras în camere.

După cum puteți vedea, programul este foarte bine pus la punct, elevii având tot timpul ceva de făcut, fie că este vorba de activități sau de cursuri – astfel niciun moment al acestei tabere internaționale nu este pierdut!